Ervaring GW + hoop

Online ZorgZus
 • #1

  Hi iedereen,

  Het lezen van iedereens verhalen hier biedt mij altijd veel steun en ik heb behoefte om mijn ervaring ook met jullie te delen, in de hoop dat ik er iemand mee kan helpen.

  Zoals mede lotgenoot heb ik ook de pech gehad om genitale wratten op te lopen door een avondje met mijn ex nadat het al uit was... Heel dom want tijdens de seks zag ik een roze bultje op zijn geslachtsdeel, maar ik heb er niet twee keer bij na gedacht wat het zou kunnen zijn. 6 maanden geleden ontdekte ik dan ook roze bultjes bij de ingang van mijn vagina en nadat ik naar de dokter ben geweest werd mijn grootste angst bevestigd: het waren GW. Doorverwezen naar de dermatoloog, die heeft ze bevroren (ze zaten best inwendig) en na een paar keer bevriezen leken ze volledig weg te zijn. Ik kreeg wel Condyline mee om te behandelen, mochten ze terug komen. Een tijdje leek het goed te gaan maar een maand na de behandeling zag ik ineens een bultje op mijn schaamlip. Ik bleef in die tijd wel gewoon scheren (dom), en behandelen met condyline, maar zag desondanks de bultjes zich uitbreidden over mijn hele schaamstreek. In die periode had ik ook best een ongezonde leefstijl, dus verbazen doet het me niet (combinatie van veel stress op werk, veel alcohol/feestjes en weinig slaap). Toen raakte ik wel een beetje in paniek. Een week geprobeerd elke dag Verregen te smeren, maar hielp voor geen meter en vond dit niet gebruiksvriendelijk. Toen weer overgegaan op grondig condyline smeren maar doordat ik bleef scheren hielp dit ook niks en er kwamen elke week weer een aantal wratjes bij, als anderen verdwenen. Ik was de wanhoop redelijk nabij en wist niet of ik hier ooit nog vanaf zou komen. Dus na het lezen van veel berichten op dit forum heb ik besloten mijn leven om te gooien en me volop te focussen op genezing van binnenuit door het boosten van mijn immuunsysteem. Dit betekent: elke dag 2 L-lysine en 3 AHCC pillen slikken (rip portemonnee), 4 koppen groene thee per dag, geen alcohol/drugs/junkfood meer, genoeg bewegen, niet meer scheren en alleen trimmen met een schaartje, slapen met appelazijn op de wratjes, stress verminderen door ademhalingsoefeningen en Wim Hof methode, en het resterende potje Condylline opmaken.

  Na een maand deze levensstijl merk ik wonder boven wonder dat er geen nieuwe wratjes meer bijkomen . Daarnaast zijn de bestaande wratjes in mijn schaamstreek heel klein geworden, zo klein dat ik ze bijna niet meer met het blote oog kan zien, het zijn er nog 5 ofzo. Ik ga volgende week naar de dermatoloog om alles grondig te laten checken en wat ze nog kan zien te bevriezen met stikstof, want ik ben echt klaar met condylline. Heeft een van jullie ervaring met een azijnzuurtest om hele kleine wratjes zichtbaar te maken en op te sporen? Dit wil ik eigenlijk graag doen. Ik wil ook graag Aldara vragen mocht het in de toekomst terugkomen omdat dit meer effect heeft op het immuunsysteem in de huid.

  Mijn vraag op dit moment is, hoe moet ik verder. Ondanks dat de wratjes heel klein zijn, en ze straks misschien weg zijn, zal ik altijd de angst houden dat er hele kleine zitten die ik niet kan zien en dat ik mensen besmet. Daarnaast vind ik het vervelend dat ik niet kan ontharen voor de zomer, heeft iemand hier tips voor? Ik vind een laserbehandeling eigenlijk te duur. Ik ben bang om weer relaties aan te gaan, bang dat het terug zal komen of dat ik er eigenlijk nooit vanaf zal komen. Ik ben de laatste tijd weer aan het appen met een jongen die ik heel leuk vind, maar ik durf gewoon niet met hem af te spreken door mijn GW. Soms word ik wanhopig van het feit dat ik deze rot soa heb opgelopen in de bloei van mijn leven (ben 23 jaar) en bang dat ik nooit meer met iemand zal kunnen daten...

  Mentaal is het effect van deze soa dus echt groot. Daarnaast heb ik afgelopen week gemerkt dat ik ook op andere plekken op mijn lichaam kleine wratjes heb. Ze zijn zo klein dat je ze alleen in een bepaald licht kan zien, maar ik stoor me er wel echt heel erg aan. Voornamelijk op mijn handen, op mijn knie en eentje op mijn arm. Ik weet dat dit waarschijnlijk een ander type HPV is. Maar ik heb wel het gevoel alsof mijn lichaam het virus niet meer aankan en het daarom andere plekken ook infecteert. Zijn er mensen die hier ook last van hebben gehad? Ik schaam me er heel erg voor ondanks dat ze niet echt goed zichtbaar zijn. Ik ben van plan ze te laten bevriezen bij de huisarts, maar hoop eigenlijk dat ze uit zichzelf verdwijnen.

  Hoop dat er mede forummers zijn die mij misschien wat hoop kunnen geven voor de toekomst.

  Liefs

   

   

  Reageer
  #2

  Ik herken mezelf heel erg in je verhaal. Ben 25 en bij mij zijn de wratjes een paar jaar geleden voor het eerst gekomen. Heb me toen zo verschrikkelijk wanhopig gevoeld, je bent inderdaad zo jong en leest overal horror verhalen dat ze altijd weer kunnen terugkomen etc. De eerste keer verdwenen ze bij mij vrij snel door  podofyllotoxine te smeren gelukkig. Toen heel lang geen last van gehad, totdat ze een jaar geleden ongeveer weer terug kwamen. Toen ging ik wederom podofyllotoxine smeren, maar het had geen effect. Daarna weken lang lopen bevriezen wat geen enkel effect had. Toen stond de wanhoop me echt nabij aangezien de methode die ik eerder had gebruikt niet meer werkte. ook is het zo agressief, de creme en het aanstippen etc.  Ik ben toen uit wanhoop weer eens gaan googelen, goddank, want toen kwam ik op het onderstaand forum uit:

  https://www.dokter.nl/forum/soa/genitale-wratten/1847165-een-nieuwe-genezing-voor-gw-uit-een-recent-onderzoeksrapport/

  hierin staat een recente methode die het virus ook van binnenuit aanpakt door een boost van je immuunsysteem met coriolus versicolor supplement in combinatie met een wondgenezende gel (die totaal geen bijwerkingen heeft). Na een maand waren mijn wratjes weg. Dit was bijna een half jaar geleden. Ik slik nu dus nog steeds de voedingssupplementen. Dat moet volgens de methode een half jaar. Bij alle proefpersonen uit de studie waren de wratjes na dit half jaar uit het huid DNA verdwenen (en zouden dus niet meer terug moeten komen). Het zijn niet veel proefpersonen, een stuk of 20 geloof ik, maar bij állemaal was dit effect bereikt dus dat is echt heel hoopgevend.

  Ik ben zo blij dat ik deze methode gevonden heb. De voedingssupplementen en wondgenezende gel waren helaas ook duur maar ik had echt al het geld in de wereld er voor over haha. Kom soms zelfs nog terug op dit forum om deze methode aan anderen aan te raden. Wou namelijk dat ik hem zelf eerder gevonden had en weet hoe hopeloos ik me heb gevoeld door deze SOA.

   

  Wat betreft het besmetten: Mijn arts vertelde me dat eigenlijk bijna iedereen die seksueel actief is dit virus bij zich draagt, maar het maar bij heel weinig mensen tot uiting komt. Mijn vriend heeft ze ook niet gekregen gelukkig.

  En wat betreft de wratjes op de rest van  je lichaam:  Ik weet niet wat je daar aan kan doen, maar dat kan volgens mij echt niet met je genitale wratten te maken hebben, dat staat volgens mij echt los van elkaar. Blijft natuurlijk vervelend, maar wellicht kan de huisarts hier ook iets aan doen. (en vaak zie je dat soort plekjes veel beter bij jezelf dan dat anderen het zien).

  Vergeet verder niet dat je op internet vaak erge verhalen hoort en niet vaak de positieve verhalen, terwijl die er ook genoeg zijn. Hopelijk geeft mijn bericht je wat hoop. En ik kan je dus ECHT de methode aanraden!!

  Heel veel succes!!

  Reageer
  #3
  • Ik loop er ook al een hele tijd mee. Ben nu 3 maanden aan het behandelen  aldara creme sommige worden kleiner/vlakker, maar verdwijnen niet. Je word er echt moedeloos van op sommige momenten. Hoop dat ze snel weg zijn.
  Reageer
  #4

  @Syl

  Heel erg bedankt voor je reactie en je tips! Ik zag dat topic al voorbij komen maar moet eerlijk toegeven dat ik er een beetje huiverig voor was. Maar denk dat die methode echt het proberen waard is, ik ga denk ik die producten binnenkort aanschaffen. Heel goed om te horen dat jij er wel vanaf bent gekomen! Dat geeft de mens idd hoop ondanks dat het soms moeilijk is om positief te blijven..

  @Anoniem 2

  Mmm ja ik hoor wisselende dingen over Aldara, voor sommige schijnt het goed te werken en voor sommigen minder goed... misschien zou je een ander medicijn kunnen overwegen samen met je huisarts/dermatoloog ?

   

  Reageer
  #5

  Ik ben trouwens ontharingscrème aan het overwegen voor mijn bikinilijn omdat ik heb gelezen dat dit, in tegenstelling tot scheren/harsen geen sneetjes in de huid achterlaat. Iemand die hier ervaringen mee heeft?

  Reageer
  #6

  ik denk dat het hebben van een soa op zich al erg genoeg is.

  Vaak denk je er ook niet over na, en vooral als je van een bepaalde lichting bent is er ook op school en soms door de ouders weinig aan gedaan.

  Tenminste ik kan me een vaag gesprek op school er over herinneren. daarmee was me ook verteld dat je eigenlijk overal wel van af komt behalve hiv, dat was levenslang.

   

  Zelf ben ik ook in de 20+

  Maar uhm, ik had dit ongemerkt al heel lang denk ik en scheerde me ook gewoon door, ik dacht dat de jeuk ook van het scheren was, tot dat ik anderhalve maand geleden een steelwratje onder had, 2 stuks. daarmee naar de ha gegaan en sindsdien behandel ik ze.

  Het heeft ook wel een poosje geduurd om ze te herkennen.

  Wat op in internet staat is niet echt te vergelijken, dat zijn mensen die er nooit wat aan hebben gedaan

  Ik ben nu in de rust week, ik stip niks aan om de huid te herstellen, zodat ik het beter kan zien.

  Nu heb ik nog jeuk aan 1 kant, ik meende dat ik nu alles wel had weg gehaald, maar het waren er een hele boel ini mini wratjes, echt heel klein. die kant had ik al behandeld voor de 2 steel wratjes maar het blijft nu al 2 weken wit, afgelopen week heb ik de schaamstreek behandeld.

  nu keek ik net en ja hoor.. heel veel hele hele kleine, dus dat verklaart de jeuk wel en dat het daar nog wit is.

  Ook ik wou een ontharingscreme gebruiken, alleen als ik zeker weet of het daardoor niet erger word.

  dus graag wat ervaringsdeskundigen.

  hoe ik het heb opgelopen geen idee, heb het altijd veilig gedaan, en x jaar geleden nog op alle soas laten testen, toen bleek dat ik niks had, dacht ik ook niet dat dit naar voren kon komen.

  Je kan je dus niet testen op hg en gw.

  wist ik nooit.

  zelf gebruik ik codyline en het werkt snel en is effectief.

  Doordat ik me nu ook niet scheer hoop ik dat ze weg blijven.

  ik wens je veel sterkte

  merk wel dat er echt een taboe heerst om soa's. Je hoort er nooit iemand over.

   

   

  Reageer
  #7

  Laatst nog wel een chat gehad met Soaaids, om ze wat vragen te stellen over GW.

  Hij gaf wel aan dat de meeste mensen het maar 1x hoeven aan te stippen, als ze dan weg zijn blijven ze weg, dat is wat er gemiddeld gebeurt.

  Maar het verschilt wel per persoon qua gevoeligheid voor dit virus.

  Dit virus komt heel veel voor, en iedereen in hun leven loopt het eens op. waarvan maar 1% wratjes krijgt.

   

  Toen had ik nog gevraagd of dit echt echt levenslang is, hij zei voor de komende jaren ja, na enkele jaren heeft het lichaam het virus onder controle en verdwijnt het ook uit het lichaam.

  toen kwam ik hier laatst nog een topic tegen over het wassen van ondergoed, ik las dat het 60+ moest, volgens de soaaids medewerker hoefde dat niet, een virus overleeft een wasmachine beurt niet.

   

  maarja veel succes allen

  Reageer
  #8

  Heb jij niet eens eind vorige jaar ook een bericht geplaatst?

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Nee, dit is mijn eerste bericht op dit forum! Loop er helaas al wel sinds januari mee rond 🙁

  en @Ano wat vervelend dat je er pas zo laat achterkwam!! Maar ik heb ook een periode gehad dat ik er helemaal onderzat, verschrikkelik was dat. Allemaal kleine ook. Houd hoop en stop inderdaad met scheren!
  De mensen die er na een keer stippen vanaf zijn beseffen niet hoeveel geluk ze hebben denk ik... haha

  Reageer
  #10

  ja naja ik had er niet echt last van, had ook eens een steelwratje in het bovenste gedeelte maar trok dat er gewoon af. Wist ook niet wat het was ?

  naja hoop houden inderdaad

  Reageer
  #11

  Die verschillende verhalen herken ik ook. Wat is nou goed. 40 of 60 graden.

  Ik vind het wel fijn om jullie dingen te lezen, even weten dat je niet de enige bent.

  Reageer
  #12

  Ik doe onderbroeken, handdoeken en beddengoed altijd op 60 graden en eens in de zoveel tijd op 90 graden. Weet niet of het uitmaakt maar ik heb ook een beetje smetvrees

  Reageer
  #13

  Ben er wel een beetje bang voor dat ik er nooit van af kom...

  Reageer
  #14

  Snap ik hoor. Het schijnt wel te kunnen dat je er vanaf komt. Maar weet je je hebt hier niet om gevraagd. Het is pech hebben. Lucht je hart want dat scheelt al heel veel.

  Hoe herkennen jullie ze? Kijken jullie veel? Ik dus nooit.

  Reageer
  #15

  Jaa kijk elke dag. Heb al verschillende structuren mee gemaakt. Hoelang heb jij er al last van nose?

  Reageer
Reageer op: Ervaring GW + hoop
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief