Anticonceptie & abortus

Deel jouw ervaringen

Wanneer je niet zwanger wilt worden, dan kies je voor een anticonceptiemiddel. Er zijn allerlei verschillende voorbehoedsmiddelen en het is belangrijk dat je een anticonceptiemiddel kiest wat goed bij je past. Er zijn voorbehoedsmiddelen met hormonen (oestrogenen en/of progestagenen) en zonder hormonen. De meest bekende zijn waarschijnlijk: de pil, het spiraaltje en het condoom. Misschien iets minder bekend, maar wel betrouwbaar zijn de vaginale ring, de prikpil en het implantatiestaafje. Voor mensen die geen kinderwens hebben, kunnen kiezen voor sterilisatie. Wanneer een zwangerschap voor grote problemen zorgt, dan kan iemand soms geen andere optie dan een abortus zien. Mocht je besluiten tot een abortus, dan kun je terecht bij één van de abortusklinieken in Nederland. Heb je vragen over anticonceptie of over abortus, dan adviseren wij je op naar je huisarts te gaan. Hij of zij denkt graag met je mee. Wil je graag je ervaringen delen en/of meepraten over het onderwerp anticonceptie en abortus? Dan kan dat op dit forum onderwerp Anticonceptie & abortus.

Meer informatie over Anticonceptie & abortus?

Ben je op zoek naar meer informatie over alles wat te maken heeft met anticonceptiemiddelen, over de verschillende manieren om niet zwanger te worden of over abortus? Wij hebben een aantal informatieve sites voor je op een rijtje gezet.

Rutgers stichting

De Rutgers stichting geeft voorlichting over onder andere anticonceptie en veilige abortus. Ze geven informatie om zo de seksuele gezondheid van mensen te verbeteren. Seksuele gezondheid gaat niet alleen over ongeplande zwangerschappen of seksuele problemen. Het gaat ook over prettige, gewenste en gelijkwaardige seksuele contacten. Vrij van dwang, discriminatie of geweld.

rutgers-stichting
Bereken hier je BMI

De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

cm
KG
Stel een nieuwe vraag in: “Anticonceptie & abortus”
Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MBVoeg nog een bestand toe

Het Forum is niet bedoeld ter vervanging van een artsenbezoek. Neem bij een medische noodsituatie altijd contact op met uw (huis)arts of bel 112!

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief