Koperspiraal en reactie in het lichaam

  • #1

    Haai,
    Ik heb dus een koperspiraal laten plaatsen omdat ik het geen prettig idee vind om mijn lichaam te ontregelen met hormonen. Ik heb mijn lichaam het liefst zo puur mogelijk zodat ik voel wat ik hoor te voelen.
    Maar ja, natuurlijk ben ik wel gaan zoeken naar andere vormen van anticonceptie en ben ik uiteindelijk terecht gekomen bij het koperspiraaltje.
    Na een jaar twijfelen zit hij er dan eindelijk in.
    Het doet best wel veel pijn.
    En omdat het zo veel pijn doet vraag ik mij af, waarom doet het pijn?
    Natuurlijk, omdat er een vreemd ding in mijn lijf zit wat mijn lichaam er graag uit wil hebben... Het schijnt dus een steriele asymptomatische ontsteking in mijn baarmoeder te maken. (geen idee wat dat inhoud)
    En toen bedacht ik me ineens... dus nu heb ik 5 jaar lang een constante ontsteking in mijn buik? Heeft mijn lichaam hier geen last van? Is mijn lichaam nu continu bezig met het verhelpen van een oorlog in mijn buik waardoor ik het in feite verzwak? Geeft mijn lichaam daardoor stoffen af die invloed hebben op mij? Heeft het invloed op mijn eigen hormoonproductie?
    Maar ik kan dat dus nergens vinden...
    Dus als iemand ook maar een deel van die vragen kan beantwoorden ben ik echt super gelukkig.
    Ik weet verder niet wat ik ga doen met die informatie, want 5 jaar geen kinderen kunnen krijgen past wel echt in mijn levensvisie... Maar ik wil het wel heel graag weten. Want misschien zet ik hem er dan niet nog een keer in.

    Reageer
    #2

    [quote]Het schijnt dus een steriele asymptomatische ontsteking in mijn baarmoeder te maken. (geen idee wat dat inhoud)[/quote] Je zou dit kunnen vergelijken met een afweerreactie van je lichaam tegen een lichaamsvreemd object. Een soort afstootreactie. Dat is op zich niet zo vreemd als de spiraal pas is geplaatst. De klachten zouden ook weer over moeten gaan. Als dat niet het geval is, zal ze er waarschijnlijk weer uit moeten.

    Reageer
    #3

    hmmm..
    maar dat beantwoord niet de vraag wat mijn lichaam doet met deze reacties...
    In principe heb ik niet echt last van klachten, maar ben ik gewoon benieuwd wat het op microniveau met mij doet..

    Reageer
    #4

    Op microniveau???

    Het is eigenlijk heel simpel: je hebt een ontsteking in je baarmoeder. Die is niet door bacteriën van buitenaf ontstaan maar in de baarmoeder zelf door de aanwezigheid van de spiraal. Niks geen micro of macro niveau... In de regel wordt zo'n ontsteking door het lichaam zelf aangepakt. Door je eigen afweersysteem. Als dat niet het geval en de ontsteking blijft aanhouden, zal de spiraal verwijderd moeten worden. Een aanhoudende ontsteking kan wel gevolgen hebben voor je baarmoeder en daarmee eventueel ook voor de vruchtbaarheid.

    Het plaatsen van een spiraal is vaker pijnlijk. Er wordt wel iets in je baarmoeder gebracht. dat is op zich niet zo vreemd.

    Reageer
    #5

    Heb je hier al meer informatie over gevonden? Ik stel me ook vragen bij 5 jaar lang je baarmoeder iets laten afstoten

    Ik heb nu 1,5 cyclus het koperspiraal. Mijn eerste menstruatie was extra pijnlijk en bloederig. Heb ook plots last van kleine puistjes op mijn wangen, waar ik zelfs tijdens mijn puberteit geen puistjes kreeg.

    Ik vertrek binnen een paar weken naar India en reis verder door voor onbepaalde tijd en twijfel nu om het spiraal terug te laten verwijderen..

    Reageer
    #6

    Pas op met de koperspiraal

    Ik wil iedereen die zich herkent in mijn verhaal echt waarschuwen voor het gebruik van de koperspiraal. Ik wist ook niet dat deze schadelijk kon zijn. Ik dacht zonder hormonen is veilig. Het tegendeel bleek waar te zijn. Ben nog nooit zo ziek geweest in mijn leven.

    Het begon in maart dit jaar. Ik liet een nieuwe koperspiraal plaatsen. Tussentijds bleek al paar keer dat hij niet helemaal goed zat, dus werd hij een aantal keren goed terug geplaatst.

    Vanaf maart kreeg ik klachten, het begon met erge krampen in mijn kuiten. Dit werd met de maand erger. In mei mijn sportschoolabonnement opgezegd, want mijn benen deden zoveel pijn.
    In juni werd de pijn nog erger, kon nog maar 10-15 minuten lopen. Langer lukte door de pijn niet meer.
    In juli kon ik ook niks meer tillen, kon niet langer dan 5 minuten zitten, had erge rugpijn, krampen in kuiten werden ondraaglijk, ook kreeg ik zenuwpijn in mijn benen, mijn arm en in mijn buik en lies. In augustus werd ik nog zieker. Kwam ik op de spoed gynaecologie terecht. Verloor veel bloedproppen. Dit werd steeds erger. Bij het maken van de ego bleek dat ik een erge bloeding in mijn buik had. Ook zagen ze dat mijn spiraal helemaal fout zat! In mijn baarmoederhals!! Ze konden hem er bijna niet meer uithalen. Schrok mij kapot! De arts haalde de spiraal eruit. De bloeding moest mijn lichaam zelf gaan opruimen de komende maanden.
    Ik liep het ziekenhuis uit en een wonder gebeurde: de pijn in mijn rug trok weg! De pijn in mijn benen werd ietsje minder. 's nachts in bed begon het bloed in mijn benen weer te stromen, al die maanden deden ze pijn en waren ze koud! De volgende dag kon ik voor het eerst na een half jaar weer normaal, wat pijnvrijer in huis lopen. Vanaf dat moment is het alleen maar beter gegaan. De pijn is nu gelukkig weg. Het herstel duurt wel lang.
    Dus als je dit soort vage klachten herkent of krijgt en je hebt een koperspiraal, wil ik je echt adviseren hem eruit te laten halen.
    Bij mij konden de artsen het ook niet verklaren. Niemand kon maandenlang de oorzaak van de erge pijn vinden. Kreeg volop pijnstillers(Tramadol) maar niks hielp. Ze dachten eerst aan een hernia, dus MRI-scan gehad, bloedonderzoeken etc.
    Dus wees er echt snel bij. Ik heb echt geluk gehad met hoe het is afgelopen.

    Reageer
    #7

    Kleine correctie op mijn onderstaande tekst:
    De spiraal zat helemaal in mijn baarmoederwand!

    Reageer
    #8

    Hallo,

    Kan u de pijn in de benen omschrijven? Voelde dat aan als spierpijn/stijfheid? Had je daar naast ook last van moeheid?

    Alvast bedankt,

    Gr

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik heb ook stijfheid in mijn benen en het gevoel dat m'n bloed miet kan stromen. Spierpijn van kuit tot aan heup. All spieren in mijn benen en onder rug doen zeer. Ik heb nu sinds Een week een koperspiraal... 🙁

    Reageer
    #10

    nog iemand last van geurtjes,  afscheiding en pijn aan de blindedarmzone sinds de koperspiraal?

    Reageer
    #11

    Vooral de afscheiding herken ik, ik heb ook last van slijmverlies, heftige menstruaties, en ik heb al een tijd last van de klieren in mijn keel... heb hem nu een half jaar, en heb net besloten dat 'ie er toch maar weer uit moet...

    Reageer
    #12

    ja ik ook!!

    Ik loop al bijna 6 jaar met heel wat problemen rond wat volgens mij te verwijten is aan de t safe. Ik ben heel vaak van het kastje naar de muur gestuurd met verkeerde diagnoses, maar vandaag zijn ze EINDELIJK achter gekomen dat mijn spiraal helemaal verkeerd zit!! En dan heb je al meerdere echo's gehad 🙁

    hij moet nu met spoed verwijderd worden binnenkort en ik laat er ook geen een meer terug plaatsen! Ik denk ook dat ik een koper bacterie in m'n baarmoeder heb( er is een ontsteking gevonden in m'n uitstrijkje) maar daar doen ze heel vaag over 🙁

    iemand ervaring met de koper bacterie??

    Reageer
    #13

    Van een koperbacterie heb ik nooit gehoord. Wel verstoort een koperspiraal de zink-/koperbalans in je lichaam. Anders gezegd: je krijgt een zinktekort in je lichaam. Een zinktekort kan het ontstaan van ontstekingen bevorderen. Plus dat zo'n spiraaltje een lichaamsvreemd voorwerp is en als het ook nog eens niet goed geplaatst is kan het problemen geven.
    Heb zelf een pessarium, dat ontregelt je lichaam ook niet.

    Reageer
    #14

    hoi hoi,

    hele interessante vraag stel je!

    Dat over het veroorzaken van een ontsteking (asymptomatisch) wist ik tot 3 maanden geleden niet. Een vriendin vertelde het me en ineens viel alles op z'n plek. Ik heb al minimaal 6 maanden last van allerlei vreemde symptomen: pijnlijke onderbuik, lage rugklachten, vaginale schimmelinfectie, droogte, overvloedige afscheiding, moeheid, het gevoel uit balans te zijn etc etc

    deze week is het geëscaleerd, tot ik zo'n buikpijn had dat ik naar de eerste hulp ben gegaan. Ik vertrouw het niet meer.

    Daar hebben ze een blindedarm ontsteking uitgesloten en mij geadviseerd om het spiraaltje te laten verwijderen. Hoogstwaarschijnlijk is mijn lijf in een kramp terecht gekomen in de strijd tegen de ontsteking die door het koperspiraaltje veroorzaakt wordt.

    Ik had precies dezelfde insteek als jij. Geen hormonen. Natuurlijk. Gewoon ongesteld worden zoals het hoort.

    Maar helaas, de balans is juist verstoord geraakt.

    Ik kan niet wachten tot het spiraaltje eruit is, en dan geef ik m'n lichaam zijn eigen kracht weer terug

    succes met jou lijf.

    het verdient al jou liefde

     

     

     

     

     

     

     

     

    Reageer
    #15

    hallo

     

    ik zit hier met het zelfde. ik heb jaren de pil geslikt en dacht ik wil stoppen met al die hormonen en neem een koperspiraal. nou dat is de grootste vergissing in mn leven geweest!

    mijn lichaam is 1 en al pijn. rug, buik en benen! ik heb altijd al last van vermoeidheid gehad maar het is nu zo extreem dat ik in de middag aan het vechten ben tegen mn slaap terwijl ik 3 kinderen heb om voor te zorgen! ik heb zo'n spijt van deze keus. ben blij dat ik morgen naar de dokter kan om hem er uit te laten halen.. vreselijke 4 maanden geweest

    Reageer
Reageer op: Koperspiraal en reactie in het lichaam


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief