SOA

Deel jouw ervaringen

Een soa is een seksueel overdraagbare aandoening. Ieder jaar krijgen meer dan 100.00 mensen een soa. Er zijn veel verschillende soa’s. De meest voorkomende soa’s in Nederland zijn: Chlamydia, herpes genitalis, genitale wratten, gonorroe, hiv/aids, syfilis en hepatitis B. Een soa kun je krijgen via sperma, vaginaal vocht, bloed en contact van slijmvliezen. Door veilige seks en door condooms te gebruiken of door je te laten vaccineren kun je een soa voorkomen. Heb je het idee dat je een soa hebt opgelopen, twijfel dan niet en laat je dan zo snel mogelijk testen. Je huisarts kan je hier verder bij helpen. Ga ook naar je huisarts wanneer er andere verschijnselen zijn waar je je zorgen over maakt. Wil of kan je niet naar je huisarts, dan kan de GGD je ook verder helpen. Wil jij graag je ervaringen delen en/of meepraten over het onderwerp soa? Dan kan dat op dit forum onderwerp SOA.

Meer informatie over Soa?

Ben je op zoek naar meer informatie over bijvoorbeeld de belangrijkste Soa’s, welke symptomen ze hebben en hoe je je kunt laten testen? Wij hebben een aantal informatieve sites voor je op een rijtje gezet.

 

Soa Aids Nederland

Soa Aids Nederland helpt publiek en professionals om soa’s en hiv doeltreffend te voorkomen, op te sporen en te behandelen.

soaids-nederland
Sense

Sense, voor al je vragen over seks, verliefdheid, liefde en alles wat daarbij komt kijken.

sense
Bereken hier je BMI

De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

cm
KG
Stel een nieuwe vraag in: “SOA”
Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Het Forum is niet bedoeld ter vervanging van een artsenbezoek. Neem bij een medische noodsituatie altijd contact op met uw (huis)arts of bel 112!

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief