Hart, bloed & bloedvaten

Deel jouw ervaringen

Ons hart, bloed en bloedvaten zijn onderdeel van onze bloedsomloop. Aandoeningen aan de bloedsomloop komen in Nederland veelvuldig voor. Er bestaan dan ook een groot aantal aan aandoeningen hart, bloed en bloedvaten. De meest voorkomende en bekende zijn waarschijnlijk: hartaanval, hartritmestoornissen, beroerte, angina pectoris, aderverkalking, bloedarmoede, hoge en lage bloeddruk, hoog cholesterol en metabool syndroom. De oorzaken van hart, bloed en bloedvaten ziektes verschillen per aandoeningen. Echter, leefstijlfactoren, erfelijkheid, voeding, medicijnen en ziekten spelen vaak een rol. Heb je het vermoeden dat je een aandoening aan je hart, bloed of bloedvaten hebt of maak je je zorgen, twijfel dan niet en ga naar je huisarts. Je huisarts kan vervolgens bepalen wat er aan de hand is en eventueel voor een doorverwijzing zorgen, wanneer dat nodig blijkt. Ga ook naar je huisarts wanneer er andere verschijnselen zijn waar je je zorgen over maakt. Deze kan je verder helpen. Wil je graag je ervaringen delen en/of meepraten over het onderwerp hart, bloed en bloedvaten? Dan kan dat op dit forum onderwerp Hart, bloed & bloedvaten.

Meer informatie over Hart-, bloed en bloedvaten?

Ben je op zoek naar meer informatie over het hart, bloed en bloedvaten? Over de verschillende aandoeningen en wat de oorzaken en behandelingsmogelijkheden zijn? Wij hebben een aantal informatieve sites voor je op een rijtje gezet.

Hartstichting.nl

De Hartstichting geeft informatie over hart- en vaatziekten. Over symptomen, medische onderzoeken behandelingen en risicofactoren.

hartstichting-nl
UMC Utrecht

Het UMC Utrecht is hét Hart- en vaatcentrum van midden-Nederland.

umc-utrecht
Bereken hier je BMI

De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

cm
KG
Stel een nieuwe vraag in: “Hart, bloed & bloedvaten”
Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MBVoeg nog een bestand toe

Het Forum is niet bedoeld ter vervanging van een artsenbezoek. Neem bij een medische noodsituatie altijd contact op met uw (huis)arts of bel 112!

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief