Gestopt met Metropolol (50 mg)

  • #1

    Hallo,

    2 maanden geleden ben ik bij de dokter geweest. Ik had last van een hoge hartslag in rust (rond de 100). Ik werd ook 's nachts wakker van de hoge hartslag, hard bonken van het hart en benauwdheid. De dokter heeft Metropolol voorgeschreven en ik heb een Event meting gehad. Ik heb 5 dagen met een kastje gelopen om zo mijn hartritme te registeren. De afgelopen weken heb ik de metropolol ieder avond ingenomen. Mijn hartslag is nu keurig rond de 60 in rust en bloeddruk is ook goed. Als ik dan na het eten weer metropolol neem voel ik met vaak daarna niet goed. Hartritme gaat verder om laag, maar bloeddruk blijft goed. Afgelopen donderdag de uitslag ontvangen van de Event meting. Het hartritme is prima in orde. Er zijn dus geen afwijkingen gevonden. Ik heb iom de dokter besloten om te stoppen met de metropolol. Ik heb dus donderdag avond geen pil genomen en vrijdag avond ging het alweer mis. Ik werd ineens heel moe, moest veel gapen, werd onrustig en kreeg een benauwd gevoel. Na enige tijd besloten om toch maar weer een metropolol in te nemen. Na een half uur ging het alweer beter, maar het benauwde gevoel blijft. Hartritme is wel goed. Heeft iemand dezelfde ervaring?

    Reageer
    #2

    het is niet zo goed om in een keer met de metoprolol te stoppen. Deze kan beter even worden afgebouwd. Als de klachten blijven aanhouden, is het toch goed om een verwijzing te vragen naar de cardioloog.

    Reageer
Reageer op: Gestopt met Metropolol (50 mg)


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief