Pijn

Deel jouw ervaringen

Iedereen heeft wel eens pijn. Pijn kan van vervelend tot ondraaglijk zijn. Van zeurend, krampend, kloppend tot stekend. Hoeveel pijn je voelt is niet alleen afhankelijk van hoe zeer je lichaam beschadigd is, maar ook hoe moe of gestrest je bijvoorbeeld bent. Pijn kan acuut en chronisch zijn en in beide gevallen het pijn de kwaliteit van leven van iemand erg beïnvloeden. Zo kan pijn leiden tot slaapproblemen en chronische vermoeidheid. Maar pijn kan ook stemmingsveranderingen, neerslachtigheid en zelfs depressiviteit tot gevolg hebben. Zeker is het dat matige tot ernstige pijn de kwaliteit van leven bijzonder aan kunnen tasten. Beïnvloed jouw pijn de kwaliteit van jouw leven? Twijfel dan niet en ga naar je huisarts. Je huisarts kan vervolgens bepalen wat er aan de hand is en eventueel voor een doorverwijzing zorgen, wanneer dat nodig blijkt. Ga ook naar je huisarts wanneer er andere verschijnselen zijn waar je je zorgen over maakt. Wil je graag je ervaringen delen en/of meepraten over het onderwerp pijn? Dan kan dat op dit forum onderwerp Pijn.

Meer informatie over Pijn?

Ben je op zoek naar meer informatie over pijn? Over acute- en/of chronische pijn en welke behandelingsmogelijkheden er zijn? Wij hebben een aantal informatieve sites voor je op een rijtje gezet.

Pijn.com

Pijn.com geeft betrouwbare informatie over acute en chronische pijn voor patiënten, zorgverleners en wetenschappers. De oorzaken van pijn en de behandelingen van pijn worden uitvoerig besproken. Deze website is onder beheer van het Universitair Pijn Centrum Maastricht (UPCM).

logo-maastricht-umc
Bereken hier je BMI

De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

cm
KG
Stel een nieuwe vraag in: “Pijn”
Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MBVoeg nog een bestand toe

Het Forum is niet bedoeld ter vervanging van een artsenbezoek. Neem bij een medische noodsituatie altijd contact op met uw (huis)arts of bel 112!

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief