Pijn onder ribbenkast (vo"/> Pijn onder ribbenkast (voor) en flanken (achter) bij wakker worden - Medische Forum - Dokter.nl

Pijn onder ribbenkast (voor) en flanken (achter) bij wakker worden

 • #1

  Beste forum leden,

  Al enige tijd word ik na circa 6 uur slapen wakker van / met drukkende pijn achter en op de onderste ribben, wat uitstraalt naar het gebied boven mn navel. En naar achteren trek richting de flanken. Het is net of er een olifant op mn ribbenkast zit. Goed doorademen lukt dan ook niet. Ik kan liggend geen pijnloze houding vinden en ik moet eruit, waarna de pijn weer afzakt. En het rare is dat ik overdag nergens last van heb. Alleen napijn van de pijn 's morgen. Maar ik kan gewoon werken en sporten. De huisarts heeft de galblaas en nieren gecheckt. Ben nu in afwachting van de uitkomsten van een bloedonderzoek. Maar wie herkent er iets in mijn verhaal?

  Reageer
  #2

  hey !

  Ik heb net hetzelfde. Bij mij voelt het alsof ik de hele nacht oppervlakkig geademd heb en het daar helemaal vast zit. De pijn van mij gaat via mijn flanken naar mijn buik, net onder (niet achter) mijn ribben.

  ik heb hier overdag ook geen last van, wel heb ik overdag regelmatig last van mijn rug, dit al 2 maand ondertussen. De laatste week krijg ik ook meer en meer buikkrampen en heb ik een brandende pijn achter mijn borstbeen.

  Ik ben ermee naar de dokter gedaan, die denkt dat het aan de maag/darmen ligt. Heb een staaltje moeten binnenbrengen en woensdag de uitslag.

  hopelijk zijn er nog mensen die dit hebben en mij en Beautyqueen kunnen helpen, beetje erkenning voelt altijd goed...

  groetjes!

  Reageer
  #3

  Wat is momenteel de status?

  Ik herken deze bij mezelf

  Reageer
  #4

  Hi lotjes,

  Hier ook een, net de uitslag van de huisarts. Slijtage in de onderste ruggenwervels. Mmm zal best wel, maar dat verklaart deze pijn niet die mn nachten vergallen. Ik zit nu ook weer rechtop in bed (5.00 uur) het is niet te harden zo'n pijn. Bij mij de hogere flanken, en trekt aan het borstbeen en het ademhalen doet ook pijn. Overdag geen last van, de matras maakt ook niks uit, hard, zacht ik kom kreupel uit bed, en idd 1 a 2 uren iets anders doen en dan gaat het wel weer. Ik hoop dat hier antwoord op komt.

  Reageer
  #5

  Hallo,

  ik heb exact dezelfde klachten als hierboven omschreven.

  @beautycueen: jouw reactie stamt uit 2017. Is er bij jou bekend wat het is/was? Zijn de klachten inmiddels verdwenen?

  Reageer
  #6

  Ik heb dezelfde klachten als omschreven is er iemand van de voorgaande mensen die kan zeggen hoe het nu met ze is

  Reageer
  #7

  ik heb bog steeds dezelfde klachten.

  binnenkort naar de dokter.

  Nu 4 maanden elke nacht deze klachten.

  iemand verder wat het kan zijn?

  Reageer
  #8

  ik heb ook precies de zelfde klachten

  zodra ik wakker ben dan heb ik enorme pijn in me onder ribben van voor en achter. Het ademhalen doet ook pijn. De pijn blijft dan ook echt een paar uurtjes zitten na dat ik wakker ben. Ik heb van me zelf best grote borsten en ik dacht misschien ligt het ook aan dat.

  Weet iemand er meer over?

  graag zou ik er meer over weten

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Ga dan eens met de klachten naar de huisarts.

  Reageer
  #10

  Acht maanden,  vijf matrassen, twee huisartsen twee fysiotherapeuten en twee manueel therapeuten. Niemand die het weet behalve dan dat therapie helpt. Simpelweg  niet waar.

  En dus hopen dat er een update komt van een van de veteranen in dit topic.

  Reageer
  #11

  Ik ben een vrouw van 30 jaar en ik heb ook precies dezelfde klachten als hiervoor beschreven! Klachten zijn spontaan ontstaan en niet meer weggegaan. Weet iemand al iets meer!?

  Mijn klachten zijn er nu al 6 maanden. Iedere nacht word ik wakker van de pijn in en achter mijn onderste ribben met uitstraling naar mijn rug. Ademhalen gaat dan moeilijk en ik moet dan mijn bed uit of gaan zitten, wil ik dat de pijn afzwakt. Overdag heb ik nergens last van en kan ik aan alle activiteiten zonder pijn  of belemmering deelnemen.

  Dokter weet het niet, uit bloed en urine kwam niks, lichamelijk onderzoek kwam ook niks, maar klachten zijn alleen in de nacht aanwezig, fysiotherapeut weet het niet, manueel therapeut weet het niet en behandelingen slaan niet aan, osteopaat heeft niet geholpen, verschillende matrassen en hoofdkussen hebben niet geholpen, pijnstilling helpt niet (paracetamol, advil, naproxen), spierontspanner helpt niet (diazepam), slaaptabletten helpen niet (temazepam), een tijdje niet sporten helpt niet, wel sporten helpt ook niet, op mijn ademhaling letten helpt niet, alleen toen ik morfine (oxycodon) moest slikken ivm een operatie die hier los van staat, had ik geen pijn en als ik vijf kussen achter mijn hoofd leg, waardoor ik half zittend in bed lig, dan heb ik iets minder last.

  Volgende week weer naar mijn dokter, dit kan zo niet langer!

  Reageer
  #12

  Benieuwd naar jouw uitkomst! Hou ons op de hoogte? Ik ben bij het bloedonderzoek.

  Mijn werkwijze die wel 'ok' is nu: Kruidvat Naproxen (innemen, 4 uur slapen, wakker pijn: 2x paracetamol, wachten en weer paar uur slapen.) In afwachtig van bloedonderzoek, vraag ik grote-mensen-naproxen of anders diclofenac: ik wil graag weer eens een nacht slapen.

  Wat nog het meest in de buurt lijkt te komen qua oorzaak/ samenhang, is ademhalen. Sinds ik (alweer 14 maanden) geleden ben gestopt met roken is mijn snurken verergerd naar slaapapneu en adem ik vaak oppervlakkig in stresssituaties of bij concentratie. Heel vreemd, met er nu actief op letten.

  De stekende, gloeiende tussenribpijn wordt ietsje minder door hard matras, dat wel.

   

  Succes!

  Reageer
  #13

  Ik heb hier ook last van sinds 2 weken. Ik ga slapen, niks aan de hand en 4tal uur later wakker worden van/met vreselijke pijn rond onderste ribben. Precies of er een brede band rond zit die keihard wordt aangespannen. Omdraaien is zeer pijnlijk, evenals diep ademhalen of hoesten. Rechtop gaan zitten brengt ook niet meteen soelaas integendeel, dan krijg ik hevige pijnscheuten in de 'band'. Na half uur tot uur lukt het me toch om nog even in slaap te vallen. De pijn zakt ook weg in de loop van de ochtend. Overdag voel ik niks, alleen vermoeid... Morgen terug naar ha voor bloed en urine-onderzoek. Ze wil kijken of het pancreas of nieren kan zijn, anders evt "wandpijn" wat dat ook mag zijn en behandeling bij fysiotherapeut... Succes aan iedereen die hiermee te maken heeft...

  Reageer
  #14

  Ondertussen bij mijn huisarts geweest en een foto en echo laten maken en er was niks afwijkende te zien.

  Eergisteren was ik aan het praten met mijn werkgever (ook een arts) en zei ik dat ik altijd heel goed drink, gemiddeld rond de 3000ml a 4000ml water/thee op één dag. Zij zei dat te veel drinken ook niet goed is, net als te weinig drinken.

  Ik heb toen op internet gezocht wat voor klachten je kan krijgen van te veel drinken, één opvallende klacht was "spierkrampen". Aangezien ik zelfs voor het slapen gaan nog redelijk veel dronk en omdat de pijn in mijn flanken/rug met uitstraling naar de ribben zit (nieren) en omdat het ook soms op spierkrampen leek, was het de moeite waard om te kijken wat er zou gebeuren als ik minder zou gaan drinken.

  Gisteren mijn vochtinname goed bijgehouden en in totaal 2250 ml gedronken... Zojuist wakker geworden en vanacht (na 5.5 maand) geen enkele keer wakker geworden en ik heb op dit moment zo goed als geen pijn!! Zou dit al die tijd de oorzaak geweest zijn!? Dit kan geen toeval zijn!

  Ik ga jullie op de hoogte houden. Zou wel heel bizar zijn, als de oplossing al die tijd zo simpel geweest is.

  Sterkte allemaal!

  Reageer
  #15

  Kunnen jullie je trouwens ook vinden in mijn verhaal? Zou dat bij jullie ook een oorzaak kunnen zijn?

  Reageer
Reageer op: Pijn onder ribbenkast (voor) en flanken (achter) bij wakker worden
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif