Maag & darmen

Deel jouw ervaringen

Onze maag en darmen maken onderdeel uit van het spijsverteringsstelsel. Er zijn veel verschillende aandoeningen mogelijk aan de maag & darmen. Denk hierbij onder andere aan: een maagzweer, darmafsluiting, prikkelbaar darm syndroom, aambeien, ziekte van Crohn, coeliakie, winderigheid, diarree of juist obstipatie. De oorzaak van deze aandoeningen hangt af van de betreffende aandoening. Vaak is het wel zo dat de symptomen een grote impact kunnen hebben op je sociale- en werkleven. Op dit forum onderwerp kun je informatie vinden en delen over maag- en/of darmaandoeningen. Heb je het idee dat je een maagaandoening of een darmaandoening hebt, twijfel dan niet en ga naar je huisarts. Je huisarts kan vervolgens bepalen wat er aan de hand is en eventueel voor een doorverwijzing zorgen, wanneer dat nodig blijkt. Ga ook naar je huisarts wanneer er andere verschijnselen zijn waar je je zorgen over maakt. Wil jij graag je ervaringen delen en/of meepraten over het onderwerp maag & darmen? Dan kan dat op dit forum onderwerp Maag & Darmen.

Meer informatie over Maag & darmen?

Ben je op zoek naar meer informatie over aandoeningen aan maag en darmen? Wat de symptomen zijn en welke behandelingsmogelijkheden er zijn? Wij hebben een aantal informatieve sites voor je op een rijtje gezet.

De Maag Lever Darm Stichting

De Maag Lever Darm Stichting is een onafhankelijke stichting die maag-, lever- en darmziekten wil voorkomen en bestrijden en daarbij de kwaliteit van leven van patiënten wil verbeteren. Dit doet deze stichting als facilitator van wetenschappelijk onderzoek, voorlichter en kennisbron.

mlds-nl
De Nederlandse Vereniging van MDL-artsen

De Nederlandse Vereniging van MDL-artsen is de officiële wetenschappelijke vereniging voor het specialisme MDL-ziekten. Op deze site kunnen zowel huisartsen als patiënten informatie terugvinden.

mdl
Bereken hier je BMI

De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

cm
KG
Stel een nieuwe vraag in: “Maag & darmen”
Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MBVoeg nog een bestand toe

Het Forum is niet bedoeld ter vervanging van een artsenbezoek. Neem bij een medische noodsituatie altijd contact op met uw (huis)arts of bel 112!

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief