Zorgvraag is een samenwerking van Dokter.nl en Zus & Zorg. Onze zorgprofessionals vinden het belangrijk om hun kennis te delen met het publiek, dit doen zij op vrijwillige basis. Niet alle medische vragen komen in aanmerking voor beantwoording door een specialist. Uw vraag zal eerst door een zorgmedewerker van Dokter.nl worden beoordeeld.

Spataderen

Spataders zijn verwijde aders in de benen. Ze ontstaan doordat de kleppen in de aders niet goed sluiten, waardoor er bloed terugstroomt. Ze kunnen pijnlijke benen of kuiten veroorzaken, met name na lang staan. Aders vervoeren bloed naar het hart. In de benen moet het bloed tegen de zwaartekracht in omhoog worden gestuwd. Daarom bevatten de aders kleppen die voorkomen dat het bloed terugstroomt. Echter, wanneer deze kleppen niet goed sluiten, dan kan er bloed terug het been instromen. Door de hogere druk rekt de ader uit, waardoor een spatader ontstaat.

Spataders kunnen ook ontstaan door veranderingen in de binnenwand van de aders. Dit zijn de zogenaamde primaire spataders. Soms is het een andere aandoening die de spataderen veroorzaakt, zoals trombose. Dan worden het secundaire spataders genoemd. Voor meer informatie kijk ook op hartstichting.nl

Stel direct je vraag aan een zorgprofessional:

 

Andres van Goethem Chirurg
Andres van Goethem
Chirurg
Aleid Koppius Cosmetisch arts
Aleid Koppius
Cosmetisch arts

 


Zorgvraag is een samenwerking van Dokter.nl en Zus & Zorg

 

Nieuws categorieën

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief