Zorgvraag is een samenwerking van Dokter.nl en Zus & Zorg. Onze zorgprofessionals vinden het belangrijk om hun kennis te delen met het publiek, dit doen zij op vrijwillige basis. Niet alle medische vragen komen in aanmerking voor beantwoording door een specialist. Uw vraag zal eerst door een zorgmedewerker van Dokter.nl worden beoordeeld.

Hart

Hart- en vaatziekten zijn bij vrouwen doodsoorzaak nummer 1. Vrouwen hebben bijvoorbeeld te maken met veel schommelingen in de hormonen tijdens de menstruatiecyclus, zwangerschap of overgang. Dit kan invloed hebben op het ontstaan van hart- en vaatziekten. Bij vrouwen speelt ook dat hartklachten niet altijd herkend worden. Zo kunnen symptomen van extreme vermoeidheid, kortademigheid of een grieperig gevoel, gewoon hartklachten zijn. Maar het is niet alleen de vrouw zelf die de eventuele symptomen van hartklachten herkent, ook kan je huisarts het niet meteen door hebben dat er iets mis is met je hart. Zo kunnen de klachten lijken op de overgang. Wil je meer algemene informatie over hart- en vaatziekten kijk dan op harteraad.nl of hartstichting.nl

Heb jij een specifieke vraag over hart- en vaatziekten of de behandelingsmogelijkheden? Stel deze dan aan één van onze zorgprofessionals.

Stel direct je vraag aan een zorgprofessional:

dr. Yolande Appelman Interventie cardioloog
dr. Yolande Appelman
Interventie cardioloog
Leonard Hofstra Cardioloog
Leonard Hofstra
Cardioloog
dr. Menno Baars Cardioloog
dr. Menno Baars
Cardioloog

 

 


Zorgvraag is een samenwerking van Dokter.nl en Zus & Zorg

Nieuws categorieën

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief