Vrouw & Vraag is een samenwerking tussen Dokter.nl en de Online ZorgZus. Heb jij behoefte aan snel en deskundig advies over jouw gezondheid? Onze ZorgZussen zijn BIG geregistreerde verpleegkundigen met jarenlange ervaring in de vrouwenzorg. Dus, stel hier je vraag aan één van onze Online ZorgZussen. Indien nodig zal je vraag overlegd worden met de juiste artsen.

Hormonen

Hormonen zijn stoffen die ons lichaam in een aantal organen zelf aanmaakt. Denk hierbij aan de hypofyse, schildklier, alvleesklier, eierstokken, testikels en bijnieren. Hormonen zijn van levensbelang, ze beïnvloeden vele functies binnen het organisme.

Zowel mannen als vrouwen kunnen last krijgen van een hormonale disbalans of hormonale veranderingen. Ons lichaam kan te veel of te weinig van een bepaald hormoon aanmaken. De oorzaak hiervan verschilt per hormoon, maar het kan te maken hebben met een wildgroei van cellen in de organen die hormonen produceren, waardoor deze niet goed meer naar het bewakingssysteem luisteren. Maar het kan ook effect hebben op je eigen afweersysteem dat zich vervolgens tegen bepaalde hormoonproducerende organen keert. De problemen die dan ontstaan zijn specifieke hormoonziekten.

Heb jij een vraag over hormonen?

Stel direct je vraag aan een Online ZorgZus:

Desiree Tijhuis

Desiree Tijhuis
BIG-geregistreerde verpleegkundige
Stef Boes

Stef Boes
BIG-geregistreerde verpleegkundige
Anja van Woerdekom

Anja van Woerdekom
BIG-geregistreerde verpleegkundige
Lisette den Toom
Lisette den Toom
BIG-geregistreerde verpleegkundige

 

Vrouw & Vraag is een samenwerking van Dokter.nl en De Online ZorgZus

Nieuws categorieën

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief