Zorgvraag is een samenwerking van Dokter.nl en Zus & Zorg. Onze zorgprofessionals vinden het belangrijk om hun kennis te delen met het publiek, dit doen zij op vrijwillige basis. Niet alle medische vragen komen in aanmerking voor beantwoording door een specialist. Uw vraag zal eerst door een zorgmedewerker van Dokter.nl worden beoordeeld.

Anticonceptie

Wanneer je niet zwanger wilt worden, dan is het verstandig om een anticonceptiemiddel te kiezen. In Nederland zijn er verschillende methodes beschikbaar, te weten middelen met hormonen en zonder hormonen. Je kunt kiezen uit de pil, de pleister, de ring, de prikpil, het staafje, het spiraaltje, barrièremethodes en sterilisatie. Een andere reden waarom je met een anticonceptiemiddel kunt starten, is wanneer je bijvoorbeeld een onregelmatige menstruatiecyclus hebt of bij huidproblemen.
Omdat niemand hetzelfde is, is het belangrijk dat je je goed laat voorlichten over alle methodes. Kies het middel dat bij jou past. Het kiezen van een anticonceptiemiddel kun je samen met je huisarts doen. Ook kan de site anticonceptie.nl je helpen bij het maken van jouw keuze.

Heb je een specifieke vraag over anticonceptie? Stel deze dan aan één van onze zorgprofessionals.

Stel direct je vraag aan een zorgprofessional:

 

Paul van Kesteren Gynaecoloog
Paul van Kesteren
Gynaecoloog
Jan Schrickx Gynaecoloog
Jan Schrickx
Gynaecoloog
Ginny Chamorro Gynaecoloog
Ginny Chamorro
Gynaecoloog
drs. Barbera Havenith Gynaecoloog
drs. Barbara Havenith
Gynaecoloog
Itske Kappert Physician Assistant
Itske Kappert
Master PA Gynaecologie
dr. Magda Armeanu Gynaecoloog
dr. Magda Armeanu
Gynaecoloog

 


Zorgvraag is een samenwerking van Dokter.nl en Zus & Zorg

Nieuws categorieën

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief