Vrouw & Vraag is een samenwerking tussen Dokter.nl en de Online ZorgZus. Heb jij behoefte aan snel en deskundig advies over jouw gezondheid? Onze ZorgZussen zijn BIG geregistreerde verpleegkundigen met jarenlange ervaring in de vrouwenzorg. Dus, stel hier je vraag aan één van onze Online ZorgZussen. Indien nodig zal je vraag overlegd worden met de juiste professionals.

Anticonceptie

Wanneer je niet zwanger wilt worden, dan is het verstandig om een anticonceptiemiddel te kiezen. In Nederland zijn er verschillende methodes beschikbaar, te weten middelen met hormonen en zonder hormonen. Je kunt kiezen uit de pil, de pleister, de ring, de prikpil, het staafje, het spiraaltje, barrièremethodes en sterilisatie. Een andere reden waarom je met een anticonceptiemiddel kunt starten, is wanneer je bijvoorbeeld een onregelmatige menstruatiecyclus hebt of bij huidproblemen.
Omdat niemand hetzelfde is, is het belangrijk dat je je goed laat voorlichten over alle methodes. Kies het middel dat bij jou past. Het kiezen van een anticonceptiemiddel kun je samen met je huisarts doen. Ook kan de site anticonceptie.nl je helpen bij het maken van jouw keuze.

Heb je een specifieke vraag over anticonceptie?

Stel direct je vraag aan een Online ZorgZus:

Desiree Tijhuis

Desiree Tijhuis
BIG-geregistreerde verpleegkundige
Stef Boes

Stef Boes
BIG-geregistreerde verpleegkundige
Anja van Woerdekom

Anja van Woerdekom
BIG-geregistreerde verpleegkundige
Lisette den Toom
Lisette den Toom
BIG-geregistreerde verpleegkundige

 

Vrouw & Vraag is een samenwerking van Dokter.nl en de Online ZorgZus

Nieuws categorieën

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief