Zorgvraag is een samenwerking van Dokter.nl en Zus & Zorg. Onze zorgprofessionals vinden het belangrijk om hun kennis te delen met het publiek, dit doen zij op vrijwillige basis. Niet alle medische vragen komen in aanmerking voor beantwoording door een specialist. Uw vraag zal eerst door een zorgmedewerker van Dokter.nl worden beoordeeld.

Aambeien

Aambeien zijn opgezwollen en uitgezakte zwellichamen. In de endeldarm vlak boven de anus bevinden zich deze zwellichamen. Dit zijn sponsachtige netwerken van bloedvaatjes. Zwellichamen spelen een belangrijke rol bij het afsluiten van de anus. Als de zwellichamen te veel opzwellen en uitzakken, dan spreken we van aambeien. Wanneer de aambeien in de anus zitten dan noemen we dit inwendige aambeien. Soms zijn de zwellichamen zo opgezwollen dat ze naar buiten uitpuilen. In dat geval spreken we van uitwendige aambeien.

Aambeien komen vrij veel voor. Vooral mensen boven de 50 jaar hebben last van aambeien. Aambeien zijn in feite onschuldig, maar veel mensen ondervinden er last van. Aambeien komen bij vrouwen vaker voor dan bij mannen. Kijk ook voor meer informatie op mlds.nl

Stel direct je vraag aan een zorgprofessional:

 

Andres van Goethem Chirurg
Andres van Goethem
Chirurg

 


Zorgvraag is een samenwerking van Dokter.nl en Zus & Zorg

 

Nieuws categorieën

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief