Herstel na ablatie

 • #1

  Hallo allemaal.
  Ruim een week geleden heb ik (vrouw, 38 jaar) een ablatie ondergaan ivm avnrt. Ik had daar elke dag last van voor de ingreep wat mijn algehele conditie al geen goed deed. Nu, na de ablatie merk ik dat ik ontzettend vermoeid blijf. Misschien wil ik te snel en teveel, maar ik zou graag ervaringen horen van mensen die dit ook ondergaan hebben. Mijn hart houdt zich sinds gisteren voor het eerst sinds lange tijd rustig, daar ben ik erg blij om.
  Gisteren heb ik wat licht huishoudelijk werk gedaan en wat gewandeld met de hond en vandaag ben ik weer kapot en komt er werkelijk niks uit mijn handen...herkenbaar? Moet ik geduld hebben? Wil zo graag weer de energie hebben van "vroeger"!!

  Reageer
  #2

  Mendy

  ikzelf ben 31, ik had dit na mijn ablatie in juni ook. Vorige week een tweede ablatie gehad en nu heb ik dit weer. By het minste moe, hoofdpijn, steken in de borstkas. om gek van te worden. Je bent dus niet alleen.

   

   

  Reageer
  #3

  hallo ik ben bijna 60 en na 2xeen ablatie en meerdere cardio versie heb ik nu op 5 juni een Fats Maze gehad, dat was zeer pijnlijk ! mijn hart is nu rustig maar mijn borstbeen doet erg zeer waardoor mijn ademhalen zeer doet , neus ophalen zeer doet, opstaan/zitten zeer doet .  Na 3 wkn ben ik aangemeld op de pijnpoly en heb nu pijnpleisters en na 3dgn heb ik eindelijk geen pijn , wel om de 4 uur paracetamol maar na 3 dgn weer pijn je kan dan ook niets !!

  is dit herkenbaar zijn er meer mensen met dezelfde klachten??

  groet joyce

   

  Reageer
  #4

  Ik heb nu 4 weken geleden een Ablatie behandeling gehad. De eerste twee weken waren mijn bovenbeen tot ongeveer een handbreedte boven de knie, lies en schaamstreek enorm opgezet, en blauw/zwart,dit maakte lopen lastig en pijnlijk. Toen dat wat afgezakt dacht ik heerlijk een stukje te kunnen gaan wandelen. Dat viel behoorlijk tegen, mijn conditie was enorm slecht! Een rondje om het blok was al te veel. Ook nu nog is mijn conditie erg slecht! Verder zijn mijn ritme stoornissen erger dan voor de behandeling. Ik heb nu contact opgenomen met de arts om in ieder geval over alles te kunnen praten, en om er achter te komen of dit normaal is na een Ablatie.

  Reageer
  #5

  Voor 3 weken terug ablatie gehad en blijf moe,mocht stoppen met de verapamil dat is ook troep,had een opgezet been zwart vanuit de lies en opgezet tot onderaan mijn voet ,erkennen nog meer lotgenoten dit,pffff

  liefs brit

  Reageer
  #6

  Vier weken geleden ablatie gehad, maar heel moe, kortademig en de laatste dagen druk op de borst. Word er helemaal hypochonder van!

  Reageer
  #7

  Ik neem aan dat je contact hebt gezocht met de cardioloog. Wat zei die ervan?

  Reageer
  #8

  ik ben 63 jaar en heb sinds 2015 last van hartritme stoornissen ik heb ook HCM hartspierziekte en heb totaal nu 37 keer cardioversie gehad , vier jaar terug in 2019 heb ik een minimaze operatie gehad met daarvan als gevolg helaas een dubbele longembolie , daarvan was ik wel weer na een tijd van hersteld , maar aangezien ik na een jaar tijd weer hartritme stoornissen kreeg en ik weer zeer veel cardioversies moest ondergaan moest ik dus uiteindelijk weer een ablatie onder gehele narcose ondergaan die heb drie weken terug gehad ( op 2 jan. ) het hart lijkt wel wat rustiger soms kort durend even wat hogere hartslag , maar dat hersteld na korte tijd toch wel weer , voor de rest is het afwachten hoe het over een paar maanden gaat , maar waar ik tegenaan loop en ik niet alleen zoals ik lees is die vervelende moeheid , een lamlendig , futloos en energieloos gevoel in mijn hele lijf en dat gevoel had ik vorig jaar ook al zolang heb toen 15 cardioversies gehad in 1 jaar tijd , en had zo gehoopt daar vanaf te zijn , maar daar moet ik dus nog even geduld voor hebben

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
Reageer op: Herstel na ablatie
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief