Herstel na Ablatie – ervaringen en vragen

 • #1

  Beste leden,

  Ik plaats dit bericht voor en namens mijn moeder. Zo kan zij ook mee lezen en ik denk dat het ook fijn voor haar is om haar ervaringen te delen.

  Op 27 november heeft mijn moeder een ablatie gehad. Dit aan de linkerkant van het hart. (voorheen liep ze al 15 jaar met hartritmestoornissen) Via de lies en hoofdslagader zijn ze naar het hart toegegaan en hebben ze bepaalde plekken dus gebrand.
  De bron is aangepakt zei de cardioloog, maar niet alle plekken want dat zou teveel worden. Maar doordat de bron aangepakt zou zijn moet dit de rest ook verhelpen schijnt.

  Op 29 november mocht ze al naar huis. Wel heeft ze een buisje bij der hoofdslagader die er na 90 dagen uitgegroeid zou zijn. Ik denk wel voor meerdere bekend hier zo.

  Het is begrijpelijk dat je natuurlijk niet 1,2,3 bent opgeknapt en hier wel een tijd voor moet herstellen. Mijn moeder is overigens al 2 maanden voor haar operatie gestopt met medicijnen op verzoek van cardioloog.
  Dus nu slikt ze ook niets.

  Na de operatie:

  Mijn moeder is momenteel dus aan het herstellen, maar ze heeft enorm veel klachten! Zij voelt haar hartritmestoornissen dus nog steeds, en het lijkt zelfs erger dan voorheen! Ook haar hartslag schiet omhoog, elke stap die ze zet kost verschrikkelijk veel energie. Ze is dus continue moe. Alsof ze de hele dag druk bezig is geweest of heeft gesport.
  Ze is vrij emotioneel ook, en soms wordt ze snachts wakker omdat ze last heeft en moet dan ook huilen.
  Ze merkt ook dat der handen erg koud zijn de hele tijd, dit heeft ze voorheen nog nooit gehad!

  Zijn dit normale klachten, zijn er meerdere mensen die dit soort klachten na een ablatie hebben gehad?
  Wij horen graag lotgenoten hierover.

  Vriendelijk bedankt!

  Reactie
  #2

  Beste,
  Ik herken dit perfect.
  Ikzelf heb een ablatie ondergaan op 30 oktober en voel me nog steeds absoluut niet goed. Ben pas 28 jaar en dus normaal boordevol energie. Maar ik ben futloos.
  De vermoeidheid is extreem. Mijn hartslag is hoog. Handen en voeten tintelen vaak. Allerlei klachten.
  Ook ik stel me hier vragen bij en hoop dat het snel beter zal gaan...
  Als ik zo moe ben, word ik ook emotioneel, denk dat het een logisch gevolg is...
  Hoe gaat het intussen met je moeder?

  Reactie
  #3

  Kunnen jullie niet beter naar de cardioloog teruggaan met zulke klachten? Ik neem aan dat hij/zij ook gezegd heeft dat u een afspraak moest maken als u klachten had?

  Reactie
  #4

  waar heeft uw ablatie plaatsgevonden ?

  Reactie
  #5

  Hoi, ik op 28 okt jl een ablatie ondergaan. Nog steeds veel last van brandend/krampachtig gevoel op borst.
  Zat vol met energie voor de ingreep, nu energie level erg laag. Hebben meer mensen hier last van?

  Reactie
  #6

  Een ablatie wordt toegepast als de puls die de hartspieren aanstuurt niet goed wordt geleid en er daardoor timing-problemen ontstaan. Je hartkamers gaan dan te vroeg of te laat samenknijpen. Door iets te vebranden of te bevriezen wordt een klein deeltje van de spier of de zenuwen kapot gemaakt om ervoor te zorgen dat de puls een andere weg neemt en dus later of vroeger aankomt.
  Ablatie wordt vaak toegepast bij jonge mensen, soms heeft het op oudere leeftijd helemaal geen zin meer.
  Dus Danielle: hoe oud ben je? Heeft de ablatie iets te maken met een aangeboren hartafwijking? En welke medicijnen gebruik je? Ik vrees op voorhand dat het de medicijnen zijn die de problemen veroorzaken.

  Reactie
  #7

  17 april een ablatie gehad i v b met boezemfibrileren. Volgens de doktoren goed gelukt. Dit was in het ziekenhuis in |Zwolle. Bij mij is het gedaan met bevriezing.nOG STEEDS last van overslagen, moe gevoel op de borst,onrustig. Heb 1 keer weer ritmestoornis gehad na 7 weken. Cardioloog zegt dat dit heel goed van de behandeling komen,is niet gezegt dat het mislukt is

  Ben teleurgesteld in het verloop van het herstel,duurt te lang . Je bent er zenuwachtig en onrustig door.

   

  Reactie
  #8

  Ik  krijg  een nieuw hartklep van de aorta normaal via je de lies ik krijg een openhartoperatie om dat goed bij het hart willen komen.omdat ze goed bij de ablatie willen komen om dat de verhelpen.ze zijde ook ze moeten me longen plat liggen om goed bij het hart te komen.laten ze er aub wat aan doen want zo gaat het niet langer een paar weken had ik het zo benaud zelf 112 gebelt op genomen.dus ik laat het maar op me afkomen ze zeide de operatie duurd driehalf tot vier uur.

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Goede avond ik heb aan bijde hartkleppen ablatie gehad dat 24 januari 2018 ik slaap slecht geen energie nog steeds hart overslaan ik werk nu 2 maanden niet meer ik doe wel 2 x in de week fitness training ik heb steeds geen fut in mijn lijf ook mijn sex leven heb er onder te lijden heel vaak geen zin ik dat nog verbetering komt al zie het i somber in.

  Reactie
  #10

  Goede nacht,

  Het is nu 03:51, ik zit voor mijn scherm wat te lezen over pijn na een ablatie.

  Op 27 juli j.l. een ingreep ondergaan,

  Nu heb ik de laatste weken 's nachts stekende pijn op de borst. Niet altijd overigens.

  Afgelopen vrijdag naar de huisarts geweest en die gaat dinsdag een controle kastje plaatsen.

  Hartslag nu boven de 100 en bloeddruk 156-124, zeer vervelend allemaal.

  Wanneer ik nu de post bel staat de ambu voor de deur, ik twijfel.

  Reactie
  #11

  Ron ben wel hoe het afgelopen is met je hoge bloeddruk. Zelf anderhalve week geleden ablatie gehad en daarna vooral last van hoge bloeddruk tot extreem hoge bloedruk 245/140.

  De cardioloog die behandeling heeft gedaan zegt dat die niet door de ablatie kan komen wat ik raar vind. Voor de ablatie zat die gemiddeld op 127/80 en nu gemiddeld 180/105 met dubbele dosis lisinopril 40mg ipv 20mg.

  Hart is wel stabiel 52pm is vooral de bloedruk bij mij.

  Reactie
  #12

  in 2017 mijn 1e ablatie gehad voor 2 stoornissen, atriumflutter en boezemfiblireren.  Herstel heeft toen 3 mnd geduurd. Na 6 weken hartrevalidatie programma gevolgd dst heeft me geholpen om fit te worden en vertrouwen te krijgen. Na 1 jaar weer stoornis teruggekeerd. Ben op 11 januari 2019 voor de 2e x geableerd. 30% van de patiënten komen terug voor een 2e ablatie,ik helaas ook. Heb nu nog vermoeidheid verschijnselen maar probeer door langzaam.meer te bewegen,fietsen en wandelen mijn fitheid op te bouwen. Hoop binnen enkele weken mijn werk weer op te pakken met halve dagen. Mijn advies, langzaam ppbouwen met bewegen en vertrouwen te hebben in je lichaam.

  Reactie
  #13

  ik heb in juli 2018 een abelatie gehad het is heel goed gegaan ik ben nu nog wel moe maar ik doe alles weer fietsen lopen is voor mij moeilijk maar dat is omdat ik veel rugpijn heb maar ik blijf door gaan ik heb wel bloedverdunners heel veel last van benauwdheid en slijmen maar dat nemen we maar op de koop toe ik vecht gewoon verder

  Reactie
  #14

  Hallo, allemaal zelf heb ik ook 2 ablaties gehad in het jaar 2010 Emc Rotterdam. 1e mislukte kreeg ik een onststoken hartzakje pech. 6 maanden later de 2e ablatie sinds dien na herstel een paar maanden prima,nog steeds nog wel eens een enkele keer een onregelmatigheid maar hersteld tot nu altijd en snel. Dus het kan wel! dus blijf je klachten houden blijf aandringen voor desnood een herhaling van een ablatie...

  p.s

  gebruik ook vanaf een paar maanden na de ablatie nul medicijnen. Was toen 57 jaar en nu bijn 67 jaar ben een man.

  Reactie
  #15

  heb dinsdag 19 maart 2019 dus nog maar net geleden een ablatie gehad is wel goed gegaan heeft alleen het boezemfribrileren helaas niet opgelost

  heb nu heel erg veel last van extreme vermoeidheid en kortademig vooral bij traplopen is dit ook bij iemand een bekend verschijnsel?

  deze klachten waren voor de ingreep velen malen minder dus best wel balen.

  Reactie
Reageer op: Herstel na Ablatie – ervaringen en vragen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief