Herstel na baarmoederverwijdering

Online ZorgZus
  • #1

    9 weken geleden geopereerd vaginaal. Herstel verliep goed maar nu ik mijn werk/huishouden/sporten wil oppakken krijg ik pijn in mijn buik mn aan de zijkanten en
    ben snel moe. Graag ervaringen van lotgenoten

    Reageer
    #2

    haii ik ben paulus en ik ben 7 nov 2016 ook mijn baarmoeder verwijderd,ik ben ook nog vaak erg moe,en heb nu ineens zon last v onrustkriebels in mn lijf,ook steken in mn onderbuik,pffff ik ben erg blij dat ik geen vloeiingen meer heb ,maar dit is ook weer een overgang he ik herken t.Herken jij misschien ook dat nare onrust gevoel gr v mij paulus.

    Reageer
    #3

    Hallo dames,

    3 weken geleden een baarmoederverwijdering gehad middels kijkoperatie. Woe operatie, don ochtend naar huis. Nog geen 24u in het ziekenhuis geweest. Op vr gebruikte ik helemaal geen pijnstillers meer.

    Meteen de week erna begonnen met stukjes lopen (kinderen naar school brengen en weer ophalen) Eerste dagen moe geweest en echt weinig gedaan, maar dat langzaam opgebouwd.

    Al met al is het me enorm meegevallen. Na 2 1/2 week weer aan het werk gegaan. Het enige waar ik op probeer te letten is niet te zwaar te tillen. Huishouden gaat ook prima. Het aller moeilijkste vind ik het rustig aan doen terwijl ik me prima voel.

    Waar ik last van heb is mijn onder rug en een heel licht kriebelend/prikkend gevoel onderin bij (dat denk ik) de inwendige wond.

    Graag hoor ik nog van meer vrouwen ervaringen over dezelfde ingreep.

     

    Reageer
    #4

    Donderdag 1 feb 2018 geopereerd (baarmoederverwijdering)( laparoscopie ) in de middag , vrijdagmiddag naar huis.
    Weinig tot geen pijn vanaf zaterdag een pijnstilling ,moe valt ook wel mee , na 1.5 week al wat kleine dingetjes in huis .
    Ik wil volgende week alweer wat uurtjes gaan werken ( kantoor)
    Verders houd ik mijn rust momenten & nog steeds niet zwaar tillen enz.
    Het viel mij 100% mee.

    Reageer
    #5

    Ik heb 9 maart een lacroscopische vaginale baarmoederverwijdering gehad. Vrijdag geopereerd en zaterdag naar huis. De eerste twee dagen voelde ik me ellendig, vooral van het gas wat ze gebruiken. Daarna iedere dag beter. Nam alleen s avonds paracetamol. Twee weken weinig gedaan en veel gerust. Na 3 weken nog klein beetje pijn in mijn buik. Gebruik geen pijnstillers meer. Kan eigenlijk best goed vooruit. Heb nog niet zwaar getild (tot 2 kilo).  Ga nu langzaam uitbreiden met huishoudelijke klusjes. Kortom, het valt mij erg mee.

    Reageer
    #6

    Maar je mag toch nog niet autorijden(verzeker technisch)ik ben aan het wachten op oproep en hebben gezegd eerste zes wkn niet tillen etc

    Reageer
    #7

    Goedemiddag,

    Op 7 februari is mijn baarmoeder via vagina verwijderd; eierstokken zijn blijven zitten en eileiders gedeeltelijk (hier zaten veertjes in van de Essure dus een gedeelte moest weg). Na de operatie heb ik de eerste 48 uur ontzettend veel pijn gehad, kuipend over de grond naar de wc gegaan en heel veel mortfine gekregen.. Daarna ging het herstel wel redelijk maar na 3 tot 4 weken begon ik last van mijn darmen / maag te krijgen. Na zeker een week niet naar de wc te kunnen zijn gegaan heb ik in het zkh een klysma gekregen. Paar dagen daarna kreeg ik weer ontzettende buikpijn en bleek ik een darmkoliek te hebben. Ondertussen al tig medicatie gehad maar niks helpt. Bloedonderzoeken, echo’s, urine controleren...alles is altijd prima maar ondertussen heb ik wel iedere dag buikpijn en wel zodanig dat het mijn dagelijks leven beïnvloedt. In het zkh zeggen ze nu Prikkelbaar Darm Syndroom maar ik heb geen obstipatie (na klysma is dat weer goed op gang gekomen), geen diarree, geen opgezette buik, geen winderigheid enz. Ik ben ook onder behandeling bij een osteopaat en dat helpt wel redelijk maar heb nog steeds iedere dag pijn. Volgens de artsen kan het niks met de operatie te maken hebben maar ik zou graag willen weten of er meer mensen zijn met dit soort klachten na een operatie?

     

    Reageer
    #8

    Hallo Allemaal

    Zoveel verhalen voorbij zien gaan denkende van zal ik de mijne eindelijk plaatsen ik heb Op Maandag 5 april 2018 mijn Baarmoeder moeten laten verwijderen zo wat was dat zwaar is echt een zware en lange periode voor mij geweest                                                               In oktober 2017 werd ik ziek en misselijk alles deed pijn kort daarna toch een zwangerschapstest gedaan wat positief was ik schrok omdat ik pas 5 maanden samen met mijn partner was en de pil gebruikte ik werd dus verwezen naar de Verloskundige voor een termijn echo hier constateerde zij dat er geen leven meer was de week erna weer een herhaling opnieuw mevr de hartjes kloppen niet meer ik zag hoe mijn tweeling daar in hun vruchtzakjes zo stilletjes waren daarna moest ik cycotec innemen om een miskraam op te wekken en na 3 weken terug voor controle dit hielp echter niet intussen waren we in november op 7 december 2018 kreeg ik een curratage dit duurde langer dan verwacht ik verloor 750cc bloed en om het bloed te stoppen kreeg ik een tampon van 10 Meter ja geen cm maar meter zelfde dag werd ik opgenomen op de acute afdeling volgende dag mocht ik naar huis de pijn bleef ondraaglijk ik moest elke week naar het ziekenhuis om bloed te prikken en controle bij de Gynaecoloog op 28 december had ik controle na 3 weken omdat ik Eem keizersnede had van me zoon die inmiddels 6 jaar is is mijn littekenweefsel van binnen nooit echt dicht gaan groeien hierdoor zijn de bloedresten van de curratage zich daar gaan vestigen wat een enorme moeilijke plek werd om te opereren het zat namelijk precies onder mijn blaas ik werd dus aangesproken met een plan de baarmoeder te laten verwijderen anders zou ik bloedingen blijven krijgen op 5 febr 2018 gebeurde dat ook Via de buik dmv Laporoscopie na 5 uren op te operatie tafel te hebben gelegen mocht ik naar de uitslaapkamer na 3 dagen mocht ik naar huis herstel was zwaar ik rouw nogsteeds om mijn tweeling en had nog veel buikklachten nogsteeds trouwens op 4-4-2018 kreeg ik mijn controle alles was goed maar de zenuwpijn in de onderbuik blijft ik heb mijn eierstokken NL nog maar lijkt alsof het bot schuurt op mijn bovenbeen iemand ervaring hiermee ik heb geprobeerd te gaan werken maar de pijn wordt dan erger ik kan niet lang lopen niet lang zitten ben snel moe en slaap slecht ik ben door de Gynaecoloog verwezen naar een Bekken Fisiotherapeut mijn werk wilt dat ik weer ga proberen ze weigeren mij aangepast werk te geven ik heb pas over 3 weken een afspraak bij de Fisio

     

    groeten

     

     

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Hoi allemaal,

    Afgelopen vrijdag 20 april 2018 is mijn baarmoeder vaginaal verwijderd. De eierstokken zijn blijven zitten. Mijn klachten vooraf waren 3 weken per maand licht vloeien en een verzakking van mijn baarmoeder. Ook de voor en achterwand bleken tijdens de operatie verzakt. Hier hebben ze nu niets aan gedaan, aangezien door het ophangen van de vaginatop de verzakking van de wanden grotendeels verholpen is. En het is dan over een aantal jaren wanneer alles wel weer gaat verzakken beter te opereren.

    Mij is het heel erg meegevallen. Ik moest om half 11 in het ziekenhuis zijn, om half 12 ben ik richting ok gegaan. Om 12 uur geopereerd met een ruggenprik en roesje, om 13:00 uur op de uitslaapkamer en om 14:00 uur weer op zaal. Daar de maximale pijnstillend gehad van paracetamol en diclofenac. 's nachts nog 1x extra pijnstillend gehad tussendoor, maar daarna goed kunnen slapen en toen was de pijn goed te doen. Tegen het eind van de ochtend mocht ik al weer naar huis. Zaterdag nog de maximale pijnstillend gehad van 4x1000 mg paracetamol. Zondag al de helf 4x500 mg en sinds maandag al geen pijnstilling meer nodig gehad. Ik moet nu echt uitkijken dat ik niet te veel ga doen 😉 gelukkig heb ik een man die me tegenhoudt. En ik weet zelf ook heel goed dat ik nu wel mijn rust moet nemen. Ik ga waarschijnlijklijk wel eerder weer aan het werk. Alleen bij een volle blaas voel ik een nog wat zeurderige pijn.

    Ik hoop dat het zo goed blijft gaan.

     

    Groetje

     

    Reageer
    #10

    hallo. Vorige week dinsdag is mijn baarmoeder verwijderd. Eierstokken zijn blijven zitten maar eileiders niet. Ik heb nog best redelijk veel pijn met tijden. Zeker als mijn darmen vol zitten. Zit nog aan de maximale pijnstilling. Ben erg moe en heb veel last van opvliegers. Dit zou wel tijdelijk zijn. Herkend iemand dit? Of moet ik mijn zorgen maken?

    Reageer
    #11

    Dat is toch niet zo vreemd 1 week na de ingreep. je lichaam heeft toch nog even nodig om te herstellen

    Reageer
    #12

    vrijdag 18 mei is mijn baarmoeder verwijderd via laprascopie. Alles is succesvol verlopen en voelde me super na de operatie. Ze wilde me ‘s avonds naar huis laten gaan maar heb toch voor een prik met pijnstilling gekozen waardoor ik zaterdagochtend naar huis mocht.

    De 1e 2 dagen verliepen voorspoedig daarna begon voor mij pas echt het herstel waar ik nu middenin zit.  De ene dag gaat beter dan de andere. Slaap nog veel, weinig las vd buik maar wel van mijn darmen en blaas. Komt ook omdat ze een stuk van de darm en blaas operatief hebben moeten herstellen ivm verkleving. Ik verkramp helemaal bij een toiletbezoek van de krampen maar t gaat met kleine stapjes vooruit.

     

    Heb last van m’n onderrug maar denk dat t komt door het vele liggen. Vrijdag terug op controle. Vooralsnog valt de hele ingreep me reuze mee en blij dat ik het gedaan heb.

     

    Ben geopereerd in Roermond door dokter Mulder, mijn gynaecoloog is dokter Bergsma

    beide artsen kan ik zeer aanraden

    Reageer
    #13

    Hoe lang heb je erna gevloeid.

    ik raak na bm verwijdering nu al 4 weken licht gekleurd vocht kwijt.

    Reageer
    #14

    Dag,

    Vorige week donderdag zijn mijn baarmoeder, baarmoederhals en eileiders verwijderd (oorzaak AIS/CIN3). De eerste dag veel pijn en misselijk en slaperig vd narcose. De volgende dag ging het een stuk beter en mocht ik naar huis. Normaal gesproken geen makkelijke stoelgang en daarom zakjes meegekregen. De eerste ontlasting ging ontzettend moeizaam op de 3e dag, maar vanaf dat moment gaat het gepaard met veel pijnlijke buikkrampen en steeds dunner wordende ontlasting, vaak diarree. Ik ben uiteraard direct met de zakjes gestopt.

     

    Ik ben erg benieuwd of deze klachten door iemand worden herkend!

    Groetjes

    Reageer
    #15

    Donderdag 27 dec baarmoeder volledig laten verwijderen zaterdag het ziekenhuis uit..vanaf die dag geen pijnstilling meer genomen zodat ik kan aanvoelen wanneer ik pijn heb..31 dec even stukje buiten gelopen achter een winkelkarretje en aan een arm..2 januari eerste klant weer geknipt ..probeer gewoon de hele dag te liggen.alleen opstaan voor toiletbezoek,douchen,eten of drinken..mijn gevoel geeft aan ik kan alles weer maar probeer nog een week rust te houden,omdat ik nog wel de krampen in mijn buik voel..ik hoop echt dat dit zo blijft en ik mijn herstel zo kan voortzetten..niet op terugval..

    Reageer
Reageer op: Herstel na baarmoederverwijdering


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief