Enorm veel hartoverslagen

  • #1

    Ik ben een vrouw van 28 jaar.
    Ik heb op dit moment enorm veel hartoverslagen. Kan zomaar 10 keer in 5 min gebeuren .
    Paar weken geleden begon het. IK ben toen naar de huisarts gegaan en ik heb een eeg gehad en 2 weken een holte kastje . Net in die twee weken natuurlijk zelden last gehad. Een week nadat ik hem hadden ingeleverd begon het weer.
    De uitslag was geen hart ritme stoornis .
    Ik ben jaren geleden een keer onderzocht bij de cardioloog , hart filmpje , kastje en eeg. Ivm met een ineens snelle hartslag. OOK hadden ik toen wel eens last van hartoverslagen maar dat was heel af en toe.
    Nu dus enorm veel last van en ik weet dat het ook van stress kan komen . Maar kan je er dan ook zoveel achter elkaar hebben ?
    Heet iemand daar ook ervaring mee ?

    Reageer
    #2

    Dat zou zeker heel goed kunnen. Het is ook nog maar de vraag of het daadwerkelijk overslagen zijn.
    Het kan wel zo aanvoelen, maar hoeven het niet zijn.

    Doe eens de test op:
    http://www.chronischehyperventilatie.nl/index.php?page=symptomen

    Reageer
    #3

    Ik ben zelf 18 en heb het ook redelijk vaak 15 keer per dag.
    Nu ben ik zelf ook al naar de huisarts geweest maar die geloof ik ondertussen ook niet meer.
    Ik voel zelf ook een soort gerammel in mijn hart? plus ik heb ongelofelijk ''spierpijn'' in mijn rug de linker kant ook waar mijn hart zit. Ik vertrouw het niet.

    Dit kan niet goed zijn.

    Bij mij is het ook echt overslaan, ik voel het net 1 seconde van te voren opkomen, en als ik in me nek me vinger hou voel ik ook even de hartslag niet. niks en dan inkeer een hele harde.

    Reageer
    #4

    Dankjewel voor je reactie .
    Ik geloof ook wel dat ik verkeerd adem haal . Ik ga die test wel even doen.

    Ik voel wel dat het een overslag os . alleen ene keer stopt ie een slagen en de andere keer klopt ie even snel 3 keer ofzo en dan weer normaal

    Reageer
    #5

    Rick heb je al onderzoeken gehad ?

    Reageer
    #6

    Mijn huisarts had naar me bloeddruk en hart geluisterd en die vertelde mij dat alles goed was.
    Maar ik weet nog steeds niet wat het is, en echt goed lijkt het me ook niet...

    Reageer
    #7

    Ik weet wel dat het normaal is en heeeel veel mensen er last van hebben. Maar zoveel op en dag vind ik dus ook apart . Dan denk ik me hart kan dat niet aan die stopt er gewoon zo mee.
    Ik twijfel of het dan wel stress is.

    Reageer
    #8

    Ja ik word der zelf helemaal gek van.
    En dit klinkt een beetje raar maar soms hou ik der gewoon rekening mee,
    dat der een hartaanval aan te komen staat.

    Der gaat letterlijk geen seconde voorbij dat ik niet op me hart aan het letten ben.
    Of eraan denk dat ik een hartaanval krijg.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Als je een hartslag niet voelt en direct daarna een extra harde slag, dan lijkt dat toch wel op een overslag. Iedereen heeft wel eens een overslag, maar als je het erg vaak hebt kan het vervelend worden. Over het algemeen zijn hartoverslagen ongevaarlijk.
    Hyperventilatie is meestal toch wel de oorzaak en ademhalings-oefeningen helpen enorm.
    Probeer er niet op te letten, want dan maak je je alleen maar druk en dan wordt het juist erger. Adem 4 seconden langzaam door je neus in, houdt je adem 1-2 seconden vast en adem dan in pufjes langzaam in 8 seconden door je mond uit.
    Voor het 35-ste levensjaar is een hartaanval zeer zeldzaam.

    Reageer
    #10
    • Beste,

    Ik heb al twee keer last gehad van  langdurige hartoverslagen 6uur telkens in mijn slaap, ik word er wakker van en kan dan natuurlijk niet meer slapen.

    Heb al naar de cardioloog en cardiogram , echo en inspanningstest gedaan. Niets gevonden ( toen was er natuurlijk geen stoornis) Dus hart us gezond.

    Dus bu heb ik het weer snachts gekregen en na 6 uur is het over.

    Ik sta voor een raadsel.

     

     

    Reageer
    #11

    Als je een hartritmestoornis hebt komt die niet alleen maar 's nachts...
    Heb je veel stress/spanningen?
    Heb je overgewicht?
    Snurk je veel?

    Reageer
    #12

    Ik denk ook vaak dat ik hartoverslagen heb. Ik weet dat ik al bijna 3 jaar last van heb. Toen had ik het 1x in de zoveel tijd. Ik dacht dat het meer een soort schrik gevoel door mn lichaam was en dag ik teveel in concentratie was en daar dan uitkwam.  Kwam steeds vaker voor en nu zoiezo elke dag. Ik voel een soort tik of bonk in me keel. Soms 1x, soms paar keer achter elkaar. Als ik dan op mijn hartslag ga focussen en met mijn vinger in mn nek voel, gebeurd er niks. Meestal heb ik het in rust. Er zit verder geen patroon in. Wanneer ik sport heb ik het nooit gehad.  Daarna ben ik soms misselijk, gevoel dat ik vol lucht zit of dat iets vasf zit in me keel en soms heb ik het heel licht en ga ik verder met dagelijkse dingen. Heel raar gevoel. Ik heb nu onderzoeken in mn keel gehad en maagbeschermers of dat zou helpen (hielp niet)  nu verder onderzoeken. Snap er niks van en zo moeilijk gevoel uit te leggen.

    Reageer
    #13

    Ik heb hier zelf ook vaak last van, dagelijks zelfs. Ik heb het sinds 8 dagen terug. ECG gehad, wel een overslag te zien maar geen hartritmestoornis. Ik heb het gemiddeld 15 a 20 keer op een dag. Ook bloedonderzoek gehad, hier was ook niks te vinden.

    Ook merk ik dat ik soms verkeerd ademhaal. Het beïnvloedt mijn dagelijks leven nogal en kluistert mij aan huis. Iemand enige tips of advies? Ik krijg trouwens de 15e een 24 uurs kastje die constant mijn hartslag meet. Ik heb het ook heel erg als ik bijvoorbeeld fiets.

    Reageer
    #14
    Reageer
    #15

    Ik heb al 14 dagen veel last van overslagen zeker 30 keer in 1 minuut, erg vervelend en angstig . Zijn er mee mensen die hier zoveel en zonaal last van hebben?

    Reageer
Reageer op: Enorm veel hartoverslagen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief