Iedereen met hartoverslagen oftewel extrasystolen lees dit alsjeblieft!

  • #1

    Al een jaar of 10 last van hartoverslagen, ik vind het doodeng. De huisarts zegt dat het geen kwaad kan, altijd zijn ze er, soms erger dan anders. Stress, bepaalde gedachten, bukken, kracht uitoefenen, van spanning naar ontspanning en andersom, steeds weer krijg ik ze in deze situaties, al ruim 10 jaar, tot eergisteren....!

    Sinds 5 weken ben ik gestopt met het slikken van mijn ssri (sertraline, daarvoor paroxetine). Ik ben zoals je dat zegt cold turkey gestopt en had de bijvehorende afkickverschijnselen. Ben er zelfs een week voor thuis gebleven. Na een week of twee waren de ergste afkickverschijnselen over. Verder alles nog hetzelfde ook mijn hartoverslagen. Die had ik honderden en in slechtste geval soms duizenden keren per dag. Doodeng, maar ik moest er maar mee leren leven, volgend de huisarts kun je er 100 mee worden.
    Natuurlijk geruststellend opzich maar toch bleef de angst. Sinds twee jaar ben ik gaan hardlopen, ja juist met die hartoverslagen, voor mij een soort controle dat er niets met mijn hart is. In het begin van het hartlopen voel ik altijd wel wat overslagen na een kilometer of 3 a 4 zijn ze vrijwel helemaal weg maar na 10 km, wat echt wel een eind is en waarvoor het hart vreselijk veel moet werken zijn ze weer terug, wel in mindere mate als daarvoor. Voor mij het bewijs, mijn hart is ok.
    Goed, nu even terug naar het stoppen met die medicijnen. sinds twee weken, dus drie weken na het abrupt stoppen, is mijn seksuele drift ook weer op peil. Ik noem dit omdat dat dit een van de vervelende bijwerklingen kan zijn. Eergisteren zat ik 's avonds op de bank en bedacht mijzelf van, "huh, ik heb eigenlijk de hele dag niet aan die overslagen gedacht" . vanaf dat moment ging ik erop letten, de hele avond niet een overslag! Gisteren en vandaag t/m nu NIET EEN OVERSLAG!!! Conclusie, na 5 weken is die ssri helemaal uit het bloed, je hebt er ook 5 weken voor nodig om een spiegel op te bouwen. Ik leg dus een directe link met die ssri, want ik slikte ze al 13 jr, 10 jr heb ik merkbaar die overslagen, duizenden op een dag en nu sinds eergisteren 0!!

    IEDEREEN DIE SSRI'S SLIKT EN OVERSLAGEN HEEFT, GA NAAR JE HUISARTS EN LEG DEZE ERVARING VOOR. OOK VOOR MENSEN DIE GEEN SSRI SLIKKEN, GROTE KANS DAT HET EEN NEUROLOGISCH DING IS IPV JE HART!! IK HOOP DAT IK HIERMEE MENSEN KAN HELPEN, SUCCES!!

    Reageer
    #2

    Hoi Erwin,

    Hoe gaat het met je? Ik heb sinds mijn negende last van hartoverslagen en hartkloppingen. Sinds mijn 25e (ongeveer) slik ik Metropolol en sinds mijn 30e ook Sertraline (allebei 100MG). Nu ben ik 36. Sinds een week of 6 / 7 ben ik gestopt met de Sertraline, maar ik heb weer erge hartoverslagen. Voor mijn gevoel meer als in de tijd dat ik nog Sertraline slikte.

    Ik heb de Sertraline nooit gekregen omdat ik depressief was of andere mentale klachten had. Puur omdat dit volgens de dokter zou helpen tegen hartoverslagen, en dat lijkt wel redelijk te kloppen. Ik neig nu om het weer op te pakken, maar wil eigenlijk niet terug aan de AD medicijnen die voor mij eigenlijk misbruikt worden (ik heb ze niet nodig voor de depressiviteit).

    Nog steeds overslag vrij?

    Reageer
    #3

    Hoi Bladiebla,

    Ja nog steeds niets, echt bizar,ik had er letterlijk duizenden per dag, maar dus 5 weken nadat ik was gestopt ineens helemaal niets meer. Ik denk dat jouw huisarts ervan uitgaat dat jij misschien chronisch hyperventileert, met ssri zal dat in elk geval wel kunnen schelen. Maar.., ik zou langer wachten echt. Ik slikte maar 25mg, dan is het ook eerder uit het bloed. Probeer nog 3 weken te wachten misschien wel 4 of langer, jouw spiegel was wel 4x zo hoog als de mijne dus duurt het ook langer voordat het echt uit je bloed is. Hou vol, ik ben heel benieuwd hoe het de komende weken met je gaat! Die hartoverslagen worden niet langzaam minder is mijn ervaring, maar het lijkt erop dat als er een bepaalde grenswaarde wordt overschreden de overslagen ineens stoppen. Waarschijnlijk heb jij die grenswaarde nog niet bereikt. Succes!!

    Reageer
    #4

    Beste Edwin

    Ik ben sinds een paar dagen met setraline begonnen en ervaar precies hetzelfde… Ik kan er zelfs niet door in slaap komen dus ik denk dat ik ermee ga stoppen…

    Reageer
    #5

    Ik had ook veel last van extra hartoverslagen(systole). Volgens mijn huisarts kon het geen kwaad. Ik sportte erg veel maar door de corana waren de sportscholen dicht. Na een half jaar kwamen de hartoverslagen plotseling. Een belaste ecg gehad en  er kwam weinig uit. De sportscholen mochten even open en mijn hartoverslagen verdwenen. Ik zag het verband toen nog niet. De sportscholen moesten vorig jaar opnieuw dicht en na een tijdje kwamen de overslagen terug. Toen ging er bij mij een lampje branden. De overslagen kwamen door mijn middenrif. Ik ben gaan googlen kwam bij de Roemersheld syndroom terecht. Daar werd beschreven wat ik ook meemaakte. Dus heb ik een expander(fitness trekveer aangeschaft en ben gaan oefenen, net als in de sportschool. In een week tijd verdween mijn hartoverslagen. Ik oefen nu elke avond en heb tot nu toe geen last meer. Heel af en toe slaat mijn hart over maar dat gebeurd bij iedereen weleens. Ik wil hierbij mijn ervaring met andere mensen delen. Misschien helpt het hen ook bij hun hartoverslagen. Indien het succes heeft bij jullie, laat het mij weten dan kan ik evt op andere forums ook mensen helpen cq op het idee brengen. Ik mijn ervaring ook bij mijn huisarts gemeld.

     

    Reageer
    #6

    Ik ervaar net hetzelfde! Ik neem sinds 2 weken 25mg sertraline en sindsdien weliswaar iets lagere hartslag maar enorm veel extrasystolen bij inspanning, maar ook ontspanning, vreselijk irritant. Morgen afspraak bij cardioloog om verder te laten onderzoeken.

    Reageer
    #7

    Ik heb ook last van overslagen .. ookal 2x bij cardioloog geweest en allerlei controles uitgevoerd maar zagen niks slechts .. vraag me af door die hartoverslagen of we meer risico hebben op hartfalen ?

    Reageer
    #8

    Nee heeft daar geen invloed op. Anders zou de cardioloog niet gezegd hebben dat er niets slechts te zien was

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik moet wel zeggen dat ik een hypochonder ben en heel snel schrik als ik iets ongewoon voel.. zoals kloppend gevoel boven de navel .. als ik neerlig voel ik het soms en dan begin ik te denken aan hartaderbreuk of dat ik een aneurysma heb .. het klinkt dramatisch ik weet het maar probeer het maar eens van u af te zetten als hypochonder

    Reageer
    #10

    Daar kun je dan hulp voor krijgen door een psycholoog.

    Reageer
    #11

    Hallo ik heb veel last van maagklachten maar als je iets mankeert aan het hart kan dat ook maagklachten geven dus mss is het van mijn hart .. mss is het een voorteken voor hartaanval die nu op de loer ligt .. kan dat

    Reageer
    #12

    Dat is niet erg waarschijnlijk. Ben je ook al met de maagklachten naar de huisarts geweest?

    Reageer
    #13

    Vorig jaar heb ik helicobacter pylori gehad maar die was dan uiteindelijk weg door de antibiotica kuur .. dan was het eventjes goed maar sinds 1,5maand weer last maar niet hetzelfde gevoel van toen ik die bacterie had .. maag die rommelt veel en soms misselijk

    Reageer
    #14

    Het lijkt alsof ik mijn eigen verhaal lees. Heb 12 jaar paroxetine geslikt en jaren lang last van hartoverslagen. Vaak bij de dokter geweest en ook altijd gehoord dat het geen kwaad kan en je er 100 mee kan worden… Vandaag ben ik precies 6 weken gestopt met de paroxetine… Ik hoop dat mijn hartoverslagen ook volledig overgaan…

    Reageer
    #15

    Beste mensen.
    Ik heb sinds oktober 2022 ineens hartoverslagen gekregen uit het niets.
    Ik heb ecg gehad en fietstest en dan ook nog een nucleaire inspanningstest.
    Van de laatste moet ik nog uitslag krijgen.
    Ik heb metoprolol gekregen, maar daar wordt 't niet minder om.
    Ik kamp ook met 100en tot duisenden overdag.
    Bij mij werd gezegd dat 't wel eens door stress kan komen.
    Iemand ervaring met stress en deze aandoening.
    Ik hoop dat er snel een oplossing voor is want ik wordt er gek van en beïnvloed mijn dagelijks leven.
    Mvg.

    Reageer
Reageer op: Iedereen met hartoverslagen oftewel extrasystolen lees dit alsjeblieft!


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief