3,5 week ongesteld door implanon

Online ZorgZus
 • #1

  Hi dames,

  Ik heb nu sinds een paar maanden de Implanon laten zetten.
  Ik merk nog niet veel bijwerkingen.
  En ik ben nu al 3,5 week ongesteld ik word echt helemaal gek heb de huisarts al gebeld zij zei je lichaam moet wennen kan er niks aan doen.
  Is er dan helemaal niks wat ik kan slikken hiervoor bijvoorbeeld?

  Help me out?!

  Reageer
  #2

  Hoi,
  Ik ken het gevoel en zou je heel graag gerust willen stellen, maar dat kan ik niet. Je lichaam moet er inderdaad aan wennen dat is mij ook verteld. En aan het bloedverlies ben ik ondertussen gewend ๐Ÿ˜….
  Ik merkte wel bij mezelf dat in der loop der tijd minder werd. Ik kom van 10 dagen bloeden continu op hetzelfde tempo en dan 5 dagen rust naar nu twee weken rust en dan 5 dagen bloeden. Pas wel aan de antibiotica gezeten, waardoor ik weer terug bij af ben. Zelf zit hij er bij in februari een jaar erin. Ik heb dan wel hoop dat het nog minder werd.
  Zelf heb ik het ook laten checken toen bij de gynaecoloog. Die gaf aan dat het wel werkte en dat het bij mij ook door de stress kwam waardoor het niet lekker liep. De huisarts raden bij mij wel drie maal dagelijks het slikken van ibuprofen schijnt te helpen tegen het bloedverlies. Moet je alleen doen in de periode dat je aan het bloeden bent.
  En voor de rest is het afwachten en hoop hebben. Zelf denk ik dat het bij mij komt door gewichtsafname en een gestreste periode.
  Sorry dat het je waarschijnlijk niet tot rust brengt. Maar je lichaam moet er aan wennen

  Reageer
  #3

  Je zegt weinig bijwerkingen en een paar weken ongesteld. Een paar weken ongesteld IS een bijwerking. Dit soort bijwerkingen zijn eigenlijk een protest van je lichaam. Als je te krappe schoenen gaan knellen en zeer doen aan je voeten, slik je dan een pijnstiller of schop je ze uit? Hormonale anticonceptie werkt natuurlijk ontregelend op je eigen hormooonhuishouding.

  Reageer
Reageer op: 3,5 week ongesteld door implanon
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief