Mijn soa ervaring (Herpes en GW)

Online ZorgZus
 • #1

  Hallo daar,

  Ik wil toch even mijn soa ervaring delen. In de tijd dat ik hier last van had zocht ik ook het hele internet af naar ervaringen van andere mensen. Uit de positieve berichten kon ik veel steun halen.

  Ik kreeg herpes genitalis van mijn ex, doordat we seks hadden en hij onwetend last had van een beginnende koortslip. Ik kreeg na ongeveer een week klachten. Het begon met 2 of 3 bultjes op mijn vagina. Het voelde als grote ingegroeide haren alleen dan zonder dat het er ontstoken uitzag of voelde. Deze bultjes werden snel daarna een soort kratertjes, waardoor ik wist dit is foute boel. Ik raakte best in paniek, omdat er op internet stond dat je dit virus levenslang bij je draagt. Aangezien ik herpes genitalis had gekregen via een koortslip, had ik type 1. Ik begon met het lezen van wetenschappelijke artikelen. Hierin stonden gegevens over hoe besmettelijk herpes genitalis is wanneer je al een tijd geen uitbraak meer hebt gehad. Er werd beschreven dat je dan gemiddeld 15 dagen in een jaar besmettelijk bent. Dit gold voor type 2, type 1 was nog minder actief. Daarnaast is de kan op overdracht van vrouw op man kleiner dan andersom. Kortom, een hele klein kans op besmetting (zonder klachten) dus.

  Mijn eerste uitbraak was een regelrechte hel. Het duurde bij mij een volle maand voordat de klachten flink afnamen. uiteindelijk duurde het denk ik 3 maanden voordat je er niks meer van zag (alles geheeld). Ik kon niet meer fietsen en lopen deed pijn. Ik slikte lysine en smeerde de blaasjes in met zinkoxide creme. Ik kreeg alleen niet echt het idee dat het daardoor verminderde. Het was gewoon afwachten tot het vanzelf over zou gaan... Na mijn eerste uitbraak heb ik 2/3 maanden later weer een uitbraakje gehad, waarbij maar 3 blaasjes te zien waren. Daarna nog 1 uitbraak bestaande uit maar 1 heel klein minuscuul blaasje ( niet 100% zeker of dit een uitbraak was dus). Daarna geen uitbraak meer gehad en we zijn nu inmiddels 2 jaar verder.

  Ik had voor mezelf besloten om te leven alsof ik geen soa had. Dit klinkt misschien selfish, maar na al die onderzoeken was ik er vrij zeker van dat je op internet alleen maar bang werd gemaakt wat besmettelijkheid betreft. Dit is begrijpelijk want ook al is er een mini kleine kans dat je iemand besmet, het is en blijft toch een kans. Maar ik dacht, moet ik nou echt mijn hele liefdesleven op het spel zetten vanwege die ene mini kleine kans?

  Ik ben sinds mijn ex met 4 mannen naar bed geweest, onveilig. Geen van hen is besmet geraakt. Met 1 van die mannen heb ik anderhalf jaar het bed gedeeld.

  Mijn vagina ziet er nu precies hetzelfde uit als dat het eruit zag voor de herpes uitbraak. Nog steeds even gladjes, mooi en schoon. Dus maak je je daar maar geen zorgen over!

  Nu mijn genitale wratten ervaring. Ik ben gewoon niet zo'n fan van veilig vrijen. Ik doe wel regelmatig een soa test, alleen daarbij testen ze je niet op herpes of GW. Iedereen kan zo'n virus dus ongemerkt bij zich dragen. Zowel het herpes virus als het genitale wratten virus komen enorm veel voor. Het is haast onvermijdbaar. Het herpes virus kan je ongemerkt bij je dragen, zonder klachten. Hpv (het GW virus) bestaat in veel verschillende types. Je hebt types die kanker kunnen veroorzaken, maar ook onschuldigere types (zoals het type wat genitale wratten veroorzaakt). Ook dit type kan met of zonder klachten voorkomen en ik heb het ongeluk gehad wel klachten te hebben.

  Ik heb geen idee wie mij die wratjes heeft gegeven, omdat ik het 7 maanden na mijn laatste bedpartner kreeg en de incubatietijd kan verschillen van 8 maanden tot wel 2 jaar. De wratjes begonnen als kleine mini harde bultjes rond mijn vaginale opening die ik kon voelen met mijn vingers. Deze werden steeds groter en er kwamen er meer bij. Ze leken heel erg op 'skintags'. Ik besloot meteen actie te ondernemen en smeerdeĀ  ze elke dag in met tea tree oil, kokosolie en vitamine E creme. Daarnaast zat ik elke avond voor de tv met watten gedrenkt in appelciderazijn op de wratten. Dit zonder het te verdunnen. Ik deed de watjes in een onderbroek en deed deze dan aan. Hierbij zorgde ik ervoor dat de watjes kwamen te liggen op de clusters wratten. Dit liet ik zo lang mogelijk zitten (soms een hele nacht). Hierdoor begonnen de wratjes open te barsten en vormden ze bebloede blaasjes. Dit zag er heel naar uit en deed ook pijn, maar dit was wel een goed teken. Na een tijdje vormden er zwarte stipjes in het midden van de wratjes (de kleinste het snelst). Ik moest wel geduld hebben hierbij, want het duurde ontzettend lang voordat de wratten hierdoor helemaal waren uitgestorven. Soms leek het alsof ze doodgingen, maar bleven ze toch bestaan. Mijn tip is hierbij, dont give up! Ik nam wel soms even een pauze van een paar dagen, omdat de appelciderazijn best agressief spul is. Dit kon prima. Na 3 maanden was ik er gelukkig vanaf. Dit door ze regelmatig te weken in appelciderazijn (met watjes of door in een bad met water te gaan zitten met een flesje appelciderazijn erbij) en door tussendoor te smeren met tea tree oil, kokosolie en vitamine E creme. Op internet las ik dat de wratjes in de meeste gevallen na 6 tot 9 maanden wel over zijn. Ik heb het dus kunnen versnellen naar maar 3 maanden waar ik erg blij mee was. Na deze heftige uitbraak heb ik nog 2 uitbraakjes gehad, bestaande uit 2 tot 3 wratjes. Deze had ik puur en alleen aangestipt met tea tree oil en kokosolie, omdat deze makkelijker te bestrijden zijn omdat je lichaam al enigszins antistoffen heeft aangemaakt tegen het virus. Nu heb ik al een aantal maanden geen klachten meer. Wanneer je een jaar lang geen klachten meer hebt, kun je stellen dat je lichaam het virus heeft opgeruimd en dat je dus niet meer besmettelijk bent.

  Na de genitale wratten heb ik 2 bedpartners gehad, welke allebei niet besmet zijn geraakt.

  Nou dit was mijn uitgebreide verhaal over mijn geliefde soa's Kees en Henkie. Voor mij viel het achteraf gezien dus allemaal heel erg mee. Maar dit kwam vooral doordat ik mijn eigen theorie had over de besmettelijkheid en de behandeling.

  Op internet werd ook afgeraden genitale wratten te laten behandelen door een arts, omdat dit een zeer agressieve behandeling is en vaak zonder langdurig resultaat.

  Om het af te sluiten, dit zijn mijn ervaringen. De ervaringen zijn natuurlijk voor iedereen anders. Je moet uiteindelijk zelf doen waar je je het beste bij voelt natuurlijk! Daarnaast had ik type 1 van het herpes virus, dus dit type verschilt wel van type 2 wat besmettelijkheid en klachten/uitbraken betreft!

  Groetjes, anoniempje (;

  Reageer
  #2

  Dank voor je verhaal. Moet wel even verschieten als ik lees dat genitale wratten 8 maand incubatie hebben. Kan je eventueel wat links delen voor deze wetenschappelijke artikelen? En is herpes en genitale wratten opspoorbaar via bloed of urine, continu of enkel als je een uitbraak hebt?

  Misschien dat John daar op kan antwoorden.

  Reageer
  #3

  Enkel op te sporen als je een uitbraak hebt

  Reageer
  #4

  En zijn er onderzoeken gedaan naar het percentage die klachten heeft tegenover degende die drager zijn zonder symptomen? Wat ik wil vragen is wat is grosso modo de kans als je een van beiden oploopt dat je klachten ontwikkeld? Hartelijk dank.

  Reageer
  #6

  Hartelijk dank voor deze info.

  Ik zie dat genitale wratten veroorzaakt worden door het humaan pappiloma virus. Is dat niet waartegen de vrouwen worden gevaccineerd voor ze ontmaagd worden. Helpt dit vaccin dat je nooit symptomen krijgt van genitale wratten? Zo ja waarom krijgen ook mannen dit niet?

  Reageer
  #7

  Ook mannen kunnen zich laten vaccineren met gardasil. Maar het wordt niet vergoed door de ziektekostenverzekeraar.

  Reageer
  #8

  En voorkomt dit dat je ooit genitale wratten krijgt? Zou dit voor mij nog nuttig zijn als ik al bijna 15 jaar seksuele contacten had en evenveel bedpartners?

  Dank voor deze info!

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Het dringt in ieder geval het virus terug ( als je het al zou hebben) en voorkomt uitbraken

  Reageer
Reageer op: Mijn soa ervaring (Herpes en GW)
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief