Al ruim 18 jaar herpes, mijn ervaring

 • #1

  Even kort mijn herpes ervaring.
  18 jaar geleden helaas besmet geraakt met het herpes virus. Ik was nog jong en ontzettend bang dat mijn liefdes / sexleven over zou zijn. Wat heb ik me klote gevoeld zeg.
  Nou.. ik had het geluk dat ik daarna zeker 13 jaar (!) geen uitbraakjes meer had. Wel altijd heeel bang voor geweest. Herpes was altijd een heel gevoelig onderwerp voor mij wat ik het liefst heel diep wegstopte. In die tijd heb ik ‘gewoon’ verschillende bedpartners gehad. (Ik vond het niet altijd nodig om direct op de eerste date al te vertellen over mijn herpes infectie.) Toen ik mijn inmiddels ex-man leerde kennen heb ik het hem na een aantal weken pas verteld. Hij schrok wel even van het nieuws (de plaatjes op Google zien er dan ook wel erg heftig uit) Deze relatie hield stand, we trouwde en we kregen 2 gezonde kinderen. Na 11 jaar gingen we helaas uit elkaar. Ik was weer vrijgezel dus herpes werd weer ‘een dingetje’ voor mij. Moet ik wéér aan iemand vertellen en hoe gaat diegene daarop reageren? Ik leerde toen mijn huidige partner kennen en ook hem vertelde ik hem na een paar weken over de herpes uitbraak (inmiddels al járen geleden) Ik was weer ontzettend zenuwachtig om het te vertellen en voelde me heel kwetsbaar en was bang om in de steek gelaten te worden. Hij reageerde zó lief !! ‘Ohh jij hebt dus gewoon ook datzelfde koortslip virus wat ik heb alleen daar beneden? Boeien! Wat maakt mij dat nou uit! Ik hou van jou, wat maken mij die blaadjes af en toe nou uit? Ik vind het voor jou vooral vervelend’ was zijn antwoord.
  Inmiddels heb ik vorig jaar een kleine uitbraak gehad (duurde 1.5 week ongeveer. Paar kleine blaasjes links op buitenste schaamlip) en sinds gister voel ik weer dat er een uitbraakje aankomt. Op precies diezelfde plek jeukt het dan héél erg. Dit worden dan kleine blaasjes, ik smeer ze direct in met zinkzalf en laat het weer genezen. Ik vertelde het mijn partner weer direct en zal hem de komende dagen / weken op een andere manier gaan verwennen 😉
  Inmiddels voelt herpes niet meer als een heel groot ding in mijn leven. Ondanks dat ik er natuurlijk verre van blij mee ben accepteer ik het. Dit komt natuurlijk ook door mijn lieve en begripvolle partner.
  Dus voor degene die zich afvragen of je sex/liefdes leven over is na een herpesinfectie? Nee dit is niet het geval! Huisje boompje beestje is nog gewoon mogelijk. Zolang iemand echt van je houdt zal jij/zij je volledig accepteren. ❤️

  Reageer
  #2

  Ik heb sinds 2004 herpes uitbraak op mijn lichaam. Gezicht, nek benen. Na vele jaren tegen muren aangelopen te hebben in verschillende ziekenhuizen/artsen ben ik ten einde raad.
  Ik slik 500mg valaciclovir, maar het breekt evengoed uit.
  Bij uitbraak stijve nek en vreselijke hoofdpijn. Overtuigd dat het in de bloedbaan zit, en de hersenen.
  Maar veel onbegrip bij artsen.
  Veel pijn, vermoeidheid en vaak de dag niet door kunnen komen.
  Weet mij géén raad meer.
  Mijn vermoeden is een encefalitis/meningitis veroorzaakt door het herpes virus

  Reageer
  #3

  Het enige waarover ik lees dat het mogelijk helpt is een goede accupuncturist en mogelijke aanpassingen aan je dieet, hiervoor kan de alternatieve arts ook tips geven.

  Reageer
Reageer op: Al ruim 18 jaar herpes, mijn ervaring


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MBVoeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief