Vage klachten

 • #1

  Ehum weet niet hoe ik moet beginnen.
  ik heb al enige tijd vage klachten.
  ik ben vaak geweest naar huisarts , maar dam elke keer met 1 klacht.
  maar als ik al mijn klachten op rijtje zet, denk ik toch wel door!
  nou heb ik besloten om nog eens een afspraak te maken bij de huisarts maar dan met al me klachten bij 1 keer te gaan bespreken.
  omdat het een lange afspraak gaat worden heb ik hem pas volgende week.
  in die tussen tijd wil ik ook heel graag hier erover hebben.
  dit zijn de klachten die ik al enige tijd heb:

  - steek/druk/pijn aan linker kant onder oksel bij me ribben arm zijkant bortst

  - af en toe hoofdpijn, druk gevoel af en toe

  - slap/zwak gevoel in lichaam, voornamelijk linker kant. Linker been en arm.
  moeite met te lang vasthouden of hurken op me knieeen gaat niet meer dan heb ik geen gevoel en doen het pijn.

  - en afgelopen week had ik in eens aan rechteroog te vel licht/ of het was  te wazig. Ik zat in woonkamer met veel licht en zag net als of er voor me rechter oog velle licht kwam duurde paar minuten en derna was het over. Was eerste en laatste keer dat ik zo iets had meegemaakt.
  - en heel vaak vermoeiend vooral in de avond.

  Als ik samenvat of een oorzaak wil gaan vinden op mijn klachten komen er steeds enge dingen te voorschijn. 1 daarvan is ‘hersentumor’ . Ik weet niet waar ik aan moet denken en of ik me echt zorgen moet maken en of het echt zo kan zijn. Natuurlijk moet er onderzoek gedaan worden . Maar wil toch een kleine uitleg tot ik een afspraak heb bij me huisarts of het wel allemaal overheen komt of juist niet. Klachten die ik heb zou het kunnen aanwijzen, dat het een oorzaak is van hersentumor. GRAAG EEN MENING EN REACTIE !
  alvast bedankt !

  Reageer
  #2

  Dat zijn toch allemaal geen klachten die bij een hersentumor passen.
  Hoe oud ben je?

  Reageer
  #3

  Ben 34 jaar..

  het druk steek pijn gevoel in mijn hoofd, zwak slap gevoel aan mijn benen armen voornamelijk linker kant. Vooral met deze twee klachten zat ik er mee.

  Reageer
  #4

  Je zit de afgelopen 3 maanden met meer klachten als ik het goed heb gezien.
  Bang voor borstkanker, botkanker, hersentumor..Bang voor een miskraam en nog wat zaken. Je keelklachten, opgezette klieren.
  Heel veel van de klachten die je hebt passen bij je gebitsproblemen, vitaminetekort en je zwangerschap.

  Ik heb eerlijk gezegd het gevoel dat er iets anders aan de hand is. Volgens mij ben je toch wat hypochondrisch en maak je je toch heel snel zorgen om ernstige dingen zonder dat daar een reden voor is.

  Doe eens de testen op:
  https://www.dokter.nl/zelftesten/angststoornistest/

  https://www.dokter.nl/zelftesten/hyperventilatietest/

  Reageer
  #5

  alles wat u zegt klopt helemaal!
  ben zwanger heb eerder 3 maal miskramen gehad dus ben bezorgd. Vitamine D tekorts. Gebitsproblemen. Alles klopt. Maar wat ik niet begrijp is waarom worden alle klachten die ik heb, bij me andere klachten geschoven. Is het normaal om zo lange periode verschillende klachten te hebben en maar niet over gaat. Als ik gezond was en geen ziektes dan zou ik me goed voelen. Geen hoofdpijn, lekker kunnen lopen zitten zonder pijn in mijn benen of een zwak slap gevoel. Ene keer benauwd ene keer koud en dan zweet ik etc etc. Het is veel maar waar. Ik ga naar de huisarts maar daar word er per klacht naar gekeken. En als je alle klachten bij elkaar zet dan denk je dat er misschien wat ergs aan de hand is .
  Waarom wordt er altijd mijn andere klachten erbij gehaald??? Ik kan ook op een bericht al mijn klachten op rijtje zetten met verschillende onderwerpen. Maar dat gaat biet om het per onderwerp gaat doe ik dat ook netjes per onderwerp met een apart berichtje. Mag je hier maar 1 keer wat kwijt gaat dat om de aantal keren wat je vraagt of ?
  Hier kan je alles kwijt wat je denkt en waar je om zorgen maakt. Helaas kan dat niet bij je huisarts je kan geen afspraak maken om te vragen of het zo zo kan zijn of ik ben bang want dit want dat. Maar blijkbaar kan je hier ook niet alles en altijd kwijt.

  alsnog bedankt voor de alle reacties !!!!

  Reageer
  #6

  Je kunt en mag hier zeker alles kwijt. Het was me alleen opgevallen. De klachten kunnen best met elkaar te maken hebben. Wat ik zie is, dat je in ieder geval verschillende angsten hebt. Dat kan te maken hebben met een onderliggende angststoornis die dus dergelijke klachten ook kan veroorzaken. En dat probeer ik dus uit te vinden.

  Reageer
  #7

  Angsten heb ik zeker ! Ben iemand die vaak klachten heb lichaamlijke klachten. En vind het heel vervelend. Het houd maar niet op. En ook vind ik het vervelend om bij kleine dingen langs huisarts te gaan. En als niet overgaat nou dan zoek je zelf uit. En dat doe ik dan. Maar zodra je gaat opzoeken komen er altijd enge dingen te voorschijn. Moet natuurlijk niet zo zijn. Maar toch ben je wel bang en ga je er mee zitten . Dus vraag ik het hier om een tip of een gerust stellend antwoord te krijgen. Maar nu zit ik echt met twee klachten en dat is dan mijn hoofdpijn en weet nie hoe ik in woorden kan brengen maar pijn in mijn spieren/botten. Wanneer ik dus loop net alsof ik minder kracht heb. En vooral in rust als ik lig of ga slapen heb ik meer zeurende pijn in mijn benen. Geen boven been maar onder mijn knieen . Ben toch wel bang . Misschien onnodig maar jah:)

   

  ik waardeer alle reacties die ik krijg van jullie....

  Reageer
  #8

  Probleem is, dat wanneer je angsten hebt en dan gaat googlen, je idd de meest verschrikkelijke dingen zult tegenkomen, die dan ook blijven hangen waardoor de angsten niet zullen afnemen..
  Als ik zo naar je berichten kijk, en de zorgen die je je over verschillende dingen maakt, dan is het eigenlijk niet raar dat je hoofdpijn hebt. Bovendien kunnen ook gebitsproblemen hoofdpijn veroorzaken, zeker als er ontstekingen zijn.
  Je geeft ook aan dat er klachten zijn die vooral toenemen als je in rust bent. En dat met name je onderbenen. Dat kan RLS zijn. Maar ook Vit.D tekort kan dit soort klachten veroorzaken.
  Gebruik je Foliumzuur?

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Jaa die gebruik ik sinds 2 a 3 weken. Ook vitamine D tabletten. Moet eerste 38 dagen 5 innemen en derna per dag 1.
  klopt misschien moet ik het ook loslaten en niet meer gaan googlen . Maar dan denk ik strax ben ik te laat? Wat als er wat is en ik uitstel en niet zelf ga uitzoeken wat het wel kan zijn om stappen te nemen. Dan heb ik weer dat.

  Reageer
  #10

  Maar deze reactie is er dus een waarom ook dus denk dat je toch een beetje hypochondrisch bent. Doe ook eens de testen die ik eerder gaf.
  Probeer een beetje te relativeren. Het zal even duren voordat de medicatie gaat werken en dan ook klachten zullen afnemen

  Reageer
  #11

  Ik heb gegoogeld om uit te zoeken wat hypochondrische inhoud.
  ook zelf test gedaan. En ja, alles wat ik heb gelezen hoort bij mij. En het is echt heel erg vervelend. Want heel vaak beinvloed het ook mij dagelijkse leven. Kan uit niets mijn dag verpesten door een gedachten. Of zelfs planningen annuleren om liever thuis te blijven omdat ik weer aan slechte dingen denk.  En wil er echt van af. Ik wil er niet mee zitten. En ik las ook. Omdat wij vaak maar huisarts gaan , dat er door zo een geval soms de huisarts ook bepaalde ziektes over het oog kan zien. Nadat ik dat las ben ik weer gaan doordenken is dat misschien ook bij mij gebeurd. Wat raad u mij aan. Hoe kan gier van af komen ? Ik wist niet dat wat ik heb bestond. En ik door iemand begrepen word wat er aan de hand is met mij. Dit is zelfs al den opluchting en kan ik misschien hieraan wat doen.  🙂

   

  Reageer
  #12

  Groot probleem is dat mensen die dit nooit hebben gehad dat ook niet kunnen begrijpen. Niet dat ze niet willen, maar niet kunnen. Het hebben van angsten is zeer ingrijpend en kan je hele leven behoorlijk beheersen. Dat komt omdat je dan niet in staat bent objectief naar dingen te kijken. Daarnaast veroorzaakt angst stress en spanningen. En dat kan dan weer verschillende klachten veroorzaken. Googlen is dan ook funest... Je komt dan namelijk bij onschuldige verschijnselen op de meest erge dingen uit. En daar gaat je brein zich dan op focussen. En omdat je zwanger bent, zullen hormonen ook nog een duit in het zakje doen.

  Om te beginnen moet je gaan stoppen met zoeken naar klachten en verschijnselen op google. Geloof me, het helpt echt niet maar maakt alles alleen nog maar erger.
  Ik heb een aantal artikelen geschreven over angst. Ik geef hier de links. Lees die eens rustig door en gebruik de oefeningen die daar in staan. Daarnaast zou je dit dan ook met je huisarts moeten bespreken. Ga er met een psycholoog over praten. Je bent 3 maanden zwanger en zou eigenlijk daarvan moeten kunnen genieten, zonder je zorgen te moeten maken over dingen die niet reëel zijn, of heel goed verklaarbaar.

  https://www.dokter.nl/dossiers/angsten/280-wat-is-angst/

  https://www.dokter.nl/dossiers/angsten/282-waar-komen-angstklachten-vandaan/

  https://www.dokter.nl/dossiers/angsten/281-omgaan-met-angsten/

  https://www.dokter.nl/dossiers/angsten/284-hoe-kan-ik-mijn-angstgevoel-beheersen-deel-1/

  https://www.dokter.nl/dossiers/angsten/285-hoe-kan-ik-mijn-angstgevoel-beheersen-deel-2/

  Reageer
  #13

  Heel erg bedankt voor de adviezen en uitleggen. Ik heb een afspraak bij me huisarts dus ga het bespreken ook met hun. Ook de sites ben ik er mee bezig om ze doortenemen!

  zou ik misschien wat kunnen vragen.
  al paar weken schommelt mijn temperatuur wat ik eerder ook al gezegd. Ik weet dat 37.8 verhoging is en geen koorts . Maar is het normaal dat het elke dag omlaag omhoog gaat al paar weken? Het is nog nooit boven de 38 geweest maar 38.1   1keer.

  Reageer
  #14

  Het kan een virusje zijn maar ook stress kan dat veroorzaken. Bespreek dat ook met je huisarts

  Reageer
Reageer op: Vage klachten
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief