Symptomen van kanker

Symptomen van kanker

Dokter.nl bereikt veelvuldig de vraag: “dokter, heb ik kanker?” Het enige juiste dat Dokter.nl kan doen, is je naar de huisarts verwijzen. De huisarts kan nagaan of je zorgen terecht zijn. Je huisarts kan een lichamelijk onderzoek doen, bloedonderzoek en je vraag uitgebreid met je bespreken.

Dokter.nl kan echter wel iets voor je betekenen. Er is uitgebreide voorlichting te vinden op internet over: de verschillende soorten kanker, kankerpreventie, uiteenlopende behandelingen bij kanker en over het tijdig herkennen van kanker. Want hoe eerder je erbij bent des te gunstiger is in de regel het ziektebeloop.

De Kankerbestrijding heeft 9 signalen geformuleerd waarbij je wordt geadviseerd de huisarts te bezoeken, omdat kanker hierbij een van de mogelijke diagnoses is. De volgende tekenen zijn een reden om je huisarts te bezoeken:

Signalen die je niet mag negeren

Heesheid

Pas als heesheid of hoesten langer dan vier weken aanhoudt of als je bloed ophoest, is er reden om naar de huisarts te gaan.

Pijn bij slikken

Bij slikklachten moet je denken aan eten dat moeilijk zakt of pijn bij het slikken.

Knobbeltje

Vaak is een knobbeltje in de borst niet ernstig. Als je borsten daarnaast ook een andere vorm of grootte hebben gekregen of vreemde plekjes krijgt, is het wel zaak er even naar te laten kijken.

Zaadbalproblemen

Zaadbalproblemen zijn bijvoorbeeld een andere vorm, een knobbel, of een zaadbal die warm aanvoelt en rood is of pijn doet.

Problemen met de stoelgang

Problemen met de stoelgang worden vaak veroorzaakt door een virus, maar het kan ook kanker zijn. Pas als de klachten als diarree en verstopping lang aan blijven houden kan het op kanker wijzen.

Plasproblemen

Plasproblemen bij mannen kunnen wijzen op een aandoening aan de prostaat.

Afvallen zonder aanwijsbare reden

Wanneer je ongewenst afvalt (3 kilo of meer binnen een maand of 6 kilo binnen een half jaar), kan dit wijzen op een ziekte, al dan niet kanker.

Urine

Ongewoon bloedverlies in urine, ontlasting of slijm is een reden om opmerkzaam te zijn.

Moedervlekken

Veranderde moedervlekken of schilferige plekjes op de huid kunnen duiden op huidkanker.

 

Het advies van Dokter.nl: bij twijfel of onzekerheid raadpleeg je huisarts.

 

Bronnen: KWF

Delen:  
67 reacties op “Symptomen van kanker
 1. hallo ik heb een knobbeltje op mijn rug en heb al een keer kanker in mijn moedervlek gehad zal ik nu weer kanker krijgen?

  Geschreven door annomiem[je op
 2. Het is niet logisch daarvan uit te gaan, maar het is wel verstandig dat te overwegen. Laat daarom de huisarts ernaar kijken. Waarom zou je je zorgen blijven maken als de huisarts je gerust kan stellen. Naar de huisarts dus.

  Geschreven door anonymous op
 3. Hallo,

  Ik heb al twee weken last van maag klachten. 4 jaar terug had ik het ook maar was niet zo erg als nu. Toen werd er gezegd dat ik maag ontsteking had en heb antibiotica keur voor gebruikt.
  Nu heb ik last van maagpijn, voel me vaak duizilig, opgeblazen gevoel, overgeven en steeds meer krijg ik rug klachten van.

  Heb me huisarts gebeld en heb ik omeprazol voor gehad maar dat helpt ook niet.

  Kunt u mij misschien meer informatie geven hier over wat het kan zijn.

  Alvast bedankt.

  Gr,
  Aydan

  Geschreven door Aydan op
 4. Hallo,

  Mijn vraag is als het triqlyceriden 13.25 is na het bloedprikken is dan kans op leverkanker of elders of heeft dat temaken met het vetgehalte in de lever.

  met vriendelijke dank

  Ingrid Wolters

  Geschreven door Wolters op
 5. hallo,

  ik heb al sinds een poos pijn aan de zijkant van mijn linkerborst en de spier die naar de oksel loopt en soms uitstralingen in bovenarm, elleboog. het is periodes erger en dan weer minder of soms een poosje weg. ik sport echter heel erg weinig/niet en heb sinds niet al te lange tijd een kantoorbaan. (daarvoor had ik een baan waar ik de hele dag bij in beweging was) kan het zijn dat je door te weinig beweging klachten krijgt?

  Geschreven door kukeluusje81 op
 6. Hallo,vaak als ik me heb gedoucht en ik wil me afdrogen komen er overal schilvertjes op mijn lichaam tevoorschijn… buik,armen,borst.
  Hoe kan dit??

  Geschreven door anoniem meisje op
 7. @ anoniem meisje
  Dat is normaal, je huid is gewoon wat uitgedroogd

  Geschreven door Edwin op
 8. Ik heb een extra zaadbal, hij is heel klein en doet redelijk zeer. Is dit een probleem of kan dit gewoon.

  Geschreven door Anonieme kerel op
 9. ik heb een knobbeltje op mijn oksel kan dat wat zijnn?

  Geschreven door steyn op
 10. Ik heb een knobbelte op mijn dij, kan dat kanker zijn?

  Geschreven door anoniem op
 11. IK HEB AL EEN TIJDJE EEN KNOBBELTJE IN MIJN NEK RECHTS. HET IS ONGEVEER ZO GROOT ALS EEN BOON. IK HEB EIGENLIJK BEST WEL SCHRIK VOOR IETS ERG…IS DIT ZO ???

  Geschreven door jaylo op
 12. het is nu al 5weken geleden dat ik mijn borsten heb laten verkleinen maar er komt nu gele vocht uit en het is best wel veel wat moet ik doen

  Geschreven door Lenka op
 13. ben dit jaar twee maal geopenreerd aan mijn sinussen en veel cortisonen genomen bij wakker worden van mijn tweede openratie heb ik druk op mijn borst gekregen en nu twee maand verder heb ik nog die druk en een hartslag van 120 maar nu hebben ze gezien dat ik teveel witte bloedcellen heb ……kan dat op kanker wijzen

  Geschreven door onbekend op
 14. ik ben 12 jaar en ik ben heel bang om kanker te hebbe ik heb :
  1: bijn alatijd hoofdpijn
  2: druk op de borst
  3: een beetje ademnood
  4:soms buikpijn
  5 een klein plekje uitslag
  ik heb wel al veel meegemaakt en de dokter zegt dat er nix aan de hand is maar ik geloof het niet egt ik heb ook heel harde doodsangt snel hulp gevraagt aub
  gr anna

  Geschreven door anna op
 15. ik ben een man van 30 jaar, ben in een maand tijd nu 12 kg afgevallen, terwijl ik al jaren op de zelfde gewicht zat. van 96 kg ben ik in een maand tijd terug gevallen naar 84 kg. ik voel me ook lichthoofdig duizelig en enorm moe, wat zou dit kunen betekenen? groetjes donny

  Geschreven door Don op
 16. Ik vind zoveel gewichtverlies dermate zorgwekkend, dat u zelf de reden of oorzaak niet weet, u dit zeker met uw huisarts dient te overleggen om een ernstige oorzaak uit te sluiten.

  Geschreven door Jasper op
 17. Is een Triglyceriden van 1,69 normaal?

  Geschreven door frans op
 18. Mijn vrindin heeft kanker en zij woont in Armenia. Daar artsen kunnen niet meer haar helpen. Is het mogelijk in nederland haar te helpen? ik heb ziekte geschiedenis bij me maar weet ik niet waar kan ik advis vragen…

  Geschreven door Arm op
 19. Hey, ik ben een 13-jarig meisje en ik heb alle symptomen van longkanker eens bekeken omdat ik al lang klaag van rare lasten. Ik heb al meer dan 4 maanden een hoest die niet weggaat met hoestsiroop of wat dan ook. Veel slijmvorming achteraan in de keel en soms moeite met ademen, ook heb ik soms die stekende pijnen in de borstkast waar ze het vaak over hebben.. Ik vrees echt voor het ergste maar ik ben echt niet zeker. xxx

  Geschreven door Anonymous op
 20. het kan ook een klier zijn

  Geschreven door just me op
 21. tot dat je het zelf krijgt of iemand die je dierbaar is. dan praat je wel anders ben mijn vader oom en opa er aan verloren;)

  Geschreven door anoniem op
 22. Ik heb al weken last van pijn aan de onder-rechterkant van me buik,waarschijnlijk me darmen. het zijn steken en soms als ik net niet bij me mobiel kom moet ik me dus ietsje verzetten en dan verga ik al van de pijn. Heeft het iets met kanker te maken? Of blinde darm ontsteking? Ik durf niet aan me moeder te vragen om een kankeronderzoek, want dan zegt ze waarschijnlijk dat ik normaal moet doen en me niet zo moet aanstellen. Maar het doet echt pijn? moet ik in me eentje naar de dokter gaan? Geen antwoord alstjeblieft, zo kan het niet meer langer. ik kan niet eens zwemmen!

  Geschreven door 13 jarig meisje op
 23. Vermagering vanaf september 2010 van 57 kg naar 50 kg. Afwijkend ontlastingspatroon. Elke keerr oanders. Meer drinken dan eten. Steeds dorst.
  OOOgproblemen en huidproblemen.

  Geschreven door Th.G. de Liefde op
 24. En, bent u al bij de huisarts geweest met uw klachten? Wat heeft u zelf ondernomen?

  Geschreven door Anoniem1 op
 25. Hey , ik ben een meisje van 13
  en ik heb meerdere keren per dag bloedneus . heb ik in de zomer ( in de winter niet) dit heb ik wel pas sins een paar dagen geleden . en ik ben ook ziek ( ik denk griep ) of verkouden ofzo ( gaat rond op onze school ) . maar ik wil gewoon een beetje een geruststelling denk ik . maar die bloedneus dat kan ook komen door een neusspray die ik een paar dagen geleden ben gaan gebruiken . ik ben gewoon heel erg bang want ik heb de laatste tijd altijd een verstopte neus

  Geschreven door charmaine op
 26. Ik ben 16 jaar en de laatste tijd had ik erg last van hoofdpijn, duizelig, moe, heel veel gapen, en ook bloedneuzen en blauwe plekken op mijn benen.. Ik ben naar de huisarts gegaan samen met mijn moeder en de heeft me meteen doorverwezen naar het ziekenhuis, daar heeft een kinderarts mij onderzocht en moest ik bloedprikken en daar kwamen geen goeie uitslagen uit.. Ik heb leukemie, en werd daarna ook meteen doorverwezen naar het oncologie afdeling voor kinderen. Ik lig nu al 2 maanden in het ziekenhuis, en word binnekort doorverwezen naar een ander ziekenhuis.. ik ben al een chemo ondergaan.. het gaat niet goed met mij, en voel me vaak erg verdrietig.. ik wou dat dit mij nooit was overkomen..

  Geschreven door Marlou op
 27. hoi!!ik ben Babette een meisje van 14 mijn oma had kanker (is erboven op gekomen) haar broer (is niet goed mee afgekomen) haar vader( ook niet goed) is er een kans dat ik ook kanker heb?$ik verlies een soort van urine alleen doorschijnend en het is geen afscheiding ofzo het waas zo erg dat het door mijn onderbroek ging en nat was ik ben 4 dagen hees geweest en heb nog steeds slik problemen en gaap veel heb geen last van bloedneus of moe zijn ik ben 3 kilo afgevallen deze week moet ik me ongerust maken? xx

  Geschreven door babette op
 28. Ik heb al een tijdhe last van hoofdpijn duizeligheid en moe zijn terwijl ik niks bijzonders doe en goed slaap ik krijg ook vaak zomaar blauwe plekken of een bloedneus kan dit een verdenking zijn van leukemie???

  Geschreven door kim op
 29. Hai ik heb al een hele tijd last van blauwe plekken op mijn linker en rechter arm. Het zijn er twee die telkens op bij de armen precies op dezelfde.plek terugkomen. Ik heb mijn leve lang al veel bloedneuzen maar in combinatie met blauwe plekken waarvan ik niet weet hoe ze komen toch niet fijn. Ik heb slechts 1 keer last gehad van duizeligheid.. heb ik iets ernstigs?

  Geschreven door anoniem op
 30. 7 kilo ongewenst afgevallen voel me prima geen pijn ,plas veel bloed ,sinds 10 dagen
  morgen plas brengen bij arts….maak mij zorgen.. wat denkt U er van?????

  Geschreven door ben boer op
 31. Dat is moeilijk te zeggen. Het kan vanuit de nieren komen of je blaas. Ben benieuwd wat de urine gaat opleveren. Als daar niets uitkomt laat je dan wel verwijzen

  Geschreven door Tandor op
 32. Hoi ik ben een jongen van 12 jaar.
  Ik heb nu een week last van mijn rug ( midden rechts).
  In de ochtend heb ik meest geen last van die rugpijn,
  later op de dag rond half 3 begint de pijn.
  Sinds vamdaag doet het diep ademhalen pijn.
  Voor de rest ben ik niet duizelig of dat soort dingen.
  Kan dit kanker zijn of heb ik gewoon rugpijn en is
  het toeval dat ik nu bv verkouden ben en het ademhalen
  pijn doet?

  Geschreven door Anoniem op
 33. Je rugpijn kan ook door de verkoudheid worden veroorzaakt.
  Ga even naar de huisarts met de klachten.

  Geschreven door Tandor op
 34. Hai
  Ik ben een meid van 27 jaar .
  En ik heb sinds 2 weken een brok in mijn keel die er niet uit gaat.
  Ook heb ik last van brandend maagzuur.
  En lichte druk op borst ..
  Ben ontzettend vang dat ik kanker heb !
  Kan iemand mij helpen

  Geschreven door Chanty op
 35. Het brok gevoel in je keel kan worden veroorzaakt door het maagzuur. Ook de lichte druk op je borst kan daardoor worden veroorzaakt.
  Ga met de klachten naar de huisarts

  Geschreven door Tandor op
 36. Hoii,

  Ik heb een vraag, ik heb de laaste tijd nogal vaak hoofdpijn en als ik opsta krijg ik een pijnlijke steek in mijn hoofd. Heeft dit misschien te maken met de stralingen van mijn telefoon of misschien met dit?

  Geschreven door Anoniem op
 37. Dat is moeilijk te zeggen zo.
  Ga eens met de klachten naar de huisarts.

  Geschreven door Tandor op
 38. Hallo!

  Ik heb al een langere tijd rode bulten op mijn huid, en ze duiken overal op. Aangezien ik ook last van eczeem heb zou het daarmee te maken kunnen hebben. De dokter heeft het snel op eczeem geschoven. Moet ik mij nog zorgen maken?

  Geschreven door Lisa op
 39. Dat is moeilijk te zeggen zo….
  Ik neem aan dat de dokter weet wat hij zegt….
  Als je het niet vertrouwd, vraag dan een verwijzing naar de dermatoloog

  Geschreven door Tandor op
 40. hey ik ben een meisje van 13 en ik had ook altijd heel veel last van mijn rechter onderrug ik ging hiermee naar de fysio hij verwees mij door naar de podoloog, de podoloog legde vast dat ik schreef groeide ik kreeg hiervoor zooltje die je lichaamsbouw weer goed zet. na een half jaar heb ik helemaal geen last meer .
  ik hoop dat ik je goed advies heb kunnen geven.
  reageer als het heeft geholpen .

  liefs

  Geschreven door anoniem op
 41. hi ik ben een meisje van 13 en ben bang dat ik kanker heb dit komt omdat mijn hele familie kanker heeft en de familie van mijn moeders kant is iedereen daar aan dood gegaan bij mijn moeder waren ze er nog op tijd bij maar de laatste tijd heb ik wel elke dag hoofdpijn en blijf ik wel 1 of 2 x per week thuis van school, ik voel me ook heel slap en krijg allemaal bultjes op mijn huis die heel raar voelen ( nee het zijn geen puisten ).

  ik zou hier heel graag advies over willen hebben.’

  groetjes

  Geschreven door anoniem op
 42. Ik denk dat je vooral last hebt van de angst dat je iets ernstigs zou kunnen hebben ook al is daar geen reden voor. Je bent pas 13 jaar dus dat is niet erg waarschijnlijk. Hoofdpijn en slap voelen zijn een gevolg van de angst.
  Ga met de klachten naar de huisarts die kan dan ook meteen naar de bultjes kijken.

  Geschreven door Tandor op
 43. hey ik ben het weer, nee het is waarschijnlijk niet de angst want ik ben er niet bang voor maar mijn vriendinnen zijn dt vooral, ik ga morgen wel meteen naar de huisarts

  Geschreven door anoniem op
 44. Hallo
  Ik ben een meisje van 13 en geval een tijdje last van hele erge bloedneuzen, vroeger had ik ook al heel veel last van bloedneuzen maar het is nu wel heel erg geworden, ik werd vannacht wakker en mijn hele gezicht en nek zat onder de bloed en ik heb ook best wel veel last van maagpijn en heb krampen in m’n onderrug (ongesteld ben ik deze maand net geweest) maar ik ben erg bang dat ik kanker heb want ik heb een beetje op internet wat dingen gelezen en ik zie wel veel dingen terug komen; hoesten, bloedneus, wondjes die niet genezen….
  Ik weet nu niet echt wat ik moet doen…

  Geschreven door Noa op
 45. het kan een zwak bloedvaatje zijn dat regelmatig bloedt.
  Ga even naar de huisarts en laat ernaar kijken

  Geschreven door Tandor op
 46. Hallo,

  Ik heb erg last van heftige steken in mijn ribben aan de rechter kant wat soms lijkt als of het bij mijn rug vandaan komt en de andere keer lijkt of het door mijn borst heen schiet. Ik heb dit nu al een paar maand met dagen veel last en dagen helemen geen last.ben bang dat er iets aan de hand is (zoals longkanker). Voor de rest heb ik nergens last van. Kan iemand mij hier meer over vertellen?

  Gr Vrouw 22 jaar.

  Geschreven door Badeend op
 47. Als dat de enige klacht is die je hebt zal het zeker geen longkanker zijn.
  Als je dit al enkele maanden hebt en er zo ongerust over bent had je natuurlijk allang een keer naar de huisarts kunnen gaan.

  Dus op naar de huisarts

  Geschreven door Tandor op
 48. Hai, ik heb last van bloedneuzen, diarree, ben extreem moe en ben in 2 maanden tijd 13 kilo afgevallen zonder dat ik aan sport doe of beweging. Ook heb ik veel last van buikpijn en hoofdpijn. Weten jullie of dit genoeg reden is om een onderzoek te doen

  Groeten Chirine

  Geschreven door Chirine op
 49. Het is in ieder geval een reden om je huisarts op te zoeken.

  Geschreven door Tandor op
 50. Hoi,
  Ik heb de laatste tijd 2 tot wel 4 bloedneuzen per dag. Ze stoppen ook pas na een halfuur/uur, zelfs met dichtknijpen. Daarnaast ben ik heel vermoeid, ik kan na een kort dagje school mijn ogen niet meer openhouden. Ik heb heel erg last van mijn keel en ik ben vaak misselijk. Kan ik hiermee wachten tot het gewoon overgaat?

  Gr

  Geschreven door Anoniem op
 51. Ga met de klachten naar de huisarts. Laat eens een bloedonderzoek doen naar de ziekte van pfeiffer

  Geschreven door Tandor op
 52. Hallo ik ben elke dag misselijk kan het kanker zijn ik weet t nie

  Geschreven door Anoniem op
 53. Ben jij dokter tandor

  Geschreven door Lol op
 54. Tandor reageer please

  Geschreven door Anoniem op
 55. ik heb iemand in mijn klas met kanker wat te toen nu

  Geschreven door jeroen goorden op
 56. hallo jongen 14 jaar
  ik heb bij mijn geslachts deel een plek zitten als ik een beetje erin knijp voel ik een bobbel ik ben
  ook erg vaak moe en als ik oo staa van een stoel of bank word ik duizelig kan dit kanken zijn

  Geschreven door anoniem op
  • Waar zit die plek precies? Als het een plek bij je teelbal is, dan voel je de bijbal. Dat hoort zo. En het is niet de bedoeling om daarin te knijpen.Als je iets te snel opstaat vanuit een stoel of als je op bed ligt, dan kan je bloeddruk heel even zakken. Daar kun je dan duizelig van worden. met kanker heeft dat allemaal niets te maken.

   Geschreven door Tandor op
   • het zit bovenop en de huid is ruw

    Geschreven door anoniem op
 57. hai, ik ben een meisje van 14 en ik heb een moedervlek op mijn schouder, hij steekt een beetje uit en als ik er (bijv) in knijp lijkt het alsof ik een klein beetje misselijk word of zo. ik snap niet wat er aan de hand is en moet ik me zorgen maken?

  Geschreven door anoniem op
 58. Hoi ik wil graag weten of ik ****** heb of niet ik nu al zo´n 3 dagen last van hoofdpijn achter elkaar ik drink ook best weinig water en wil weten over iets is. Ik droom soms dat ik ****** heb en dat ik dood ga, dat wil niemand. Kan iemand mij helpen

  Geschreven door Anoniempje op
 59. Hoi ik ben een meisje van 14 jaar ik heb best wel last aan Mn darm en ribe en ben ook erg moe en misselijk en ik heb ook wel een beetje Steek bij Mn hoofd afetoe en ik ben ook een beetje duizelig wat kan dit betekenen en ik ben ook een beetje verdrietig Kan dit iets betekenen.

  Geschreven door Anoniem op
 60. en ik heb ook beetje last aan Mn keel en ik heb ook ineens blauweplekken en ik heb ook niet echt veel honger. Dit stukje hoorde er nog bij ik kon hem er niet meer bij doen maar dit was het

  Geschreven door Anoniem op
 61. Oja zou ik ook kunnen bloedprikken want ik maak me echt zorgen Gr.

  Geschreven door Anoniem op
 62. hallo,
  ik loop al een lange tijd met klachten in de rug en krakende heupen. nu kan ik bijna niet lopen en het lijkt wel alsof mijn been wegvalt ik ben in een halfjaar tijd 14 kilo afgevallen en ben vaak misselijk braakgevoelens laatste tijd diarree en hoofdpijn (steken) Gr.

  Geschreven door anoniem* op
  • Ga dan eens met de klachten naar de huisarts

   Geschreven door Tandor op
 63. Hallo
  Ik ben een meisje van 13 jaar en ik heb eerlijk gezegd best veel klachten. Ik heb platvoeten waardoor ik x benen heb en waardoor mijn rug te veel naar boren staat (allemaal door een dokter gezegd). Maar dat is niet waar ik ECHT mee zit. Ik heb al ongeveer een jaar last van hoofdpijn en heel erg moeite met ademen als ik heb gerend bijv (ik hyperfentileer ook bij stres) ook krijg ik steeds harde bulten van ongv2 cm. En ik heb al heel lang last van mijn rechts onder rib. Ik ben voor het bovenste nog nooit naar een dokter gegaan omdat mijn moeder zegt dat ik me aanstel…..Ik ben heel bang voor kanker zou U alstublieft zo snel mogelijk kunnen reageren over wat ik moet doen en of er een kans is dat ik kanker heb?

  Alvast bedankt, Groet Lea

  Geschreven door Lea op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief