Balzakpijn

  • #1

    Sinds 2,5 maand heb ik last van de regio lies/balzak, dokter dacht eerst een adductorprobleem, fysio had scan gemaakt van spieren maar die waren goed. De pijn doet zich voor als ik mijn benen dichter bij elkaar doe, lig ik bv. Op mijn zij dan voel ik pijn aan de overloop van bal naar lies of bij mijn balzak, als er druk opkomt dan voel ik het dus.... Iemand een idee wat het kan zijn? Ik moet nu nog twee weken wachten vd fysio om te kijken of het minder wordt en anders naar een uroloog oid. Iemand een indruk wat het kan zijn? Het is niet de meest praktische plaats om van iets last te hebben.

    Reageer
    #2

    Ik zou graag van je willen weten of je een gezond leven leidt, dat wil zeggen voldoende beweegt, een gezond gewicht hebt, en gezond eet en drinkt.

    Reageer
    #3

    Eet gezond, leef gezond, beweeg genoeg, gewicht is okay. Idee wat het kan zijn dan?

    Reageer
    #4

    Mogelijke oorzaken van de testikels en het scrotum van een beklemmend gevoel in de balzak zijn trauma, torsio testis, kanker, bijbalontsteking, hemochromatose, varicocele, hydrocele, hernia, blue balls (a.g.v. erectie) en nieraandoeningen (niersteen?).

    Voor het vaststellen van de oorzaak is onderzoek door een arts noodzakelijk en desgewenst aanvullend beeldvormend onderzoek.

    Wat zijn de vorderingen tot op heden? 'Gebruikt' u de penis zoals normaal (plassen, seks?) Heeft u nog andere medische problemen?

    Reageer
    #5

    Ik kan gewoon plassen, seksualiteit ook geen problemen. Het doet alleen pijn soms bij de overloop balzak/been, daar zit ook een soort blaasje maar ik weet niet of dat er mee te maken heeft. De pijn zit dus bij bal en bij die overgang, lastig te lokaliseren. Het is sluimerend aanwezig ene dag meer als ander en ik kan moeilijk op mijn zij slapen bijvoorbeeld omdat het dan steekt of afkneld.

    Reageer
    #6

    Een blaasje? Heeft de huisarts dit beoordeeld? Is het bultje rood, gezwollen en pijnlijk (ontsteking)? Kunt u het indrukken, of 'terugdrukken' (hernia)? Heeft u koorts, of andere medische problemen?

    Reageer
    #7

    Is soort velletje op die overgang tussen bal en been, is in te drukken, soort vliesje dat erop ligt. Pijn is soms bij lopen beetje en als ik mijn benen bij elkaar doe. Dan voel ik het bij mijn balzak en die overgang. Hebben jullie idee wat het kan zijn? Het is namelijk niet zo'n fijne plaats.

    Reageer
    #8

    Een puistje, een muggenbult, een lymfeklier, een... Dat kan de huisarts vaststellen op basis van lichamelijkl onderzoek. Er is dus geen sprake van pijn in de balzak, maar pijn aan een 'velletje' in de lies. Is er al een SOA test gedaan? Uitslag?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Het is en en, dus daar bij die plek (vliesje) daar is scherpe pijn ergens onder dus niet als ik op vliesje druk of iets maar lijkt wel bot of iets. En bij mijn bal die voelt ook niet zo fijn.
    Het zal waarschijnlijk geen puist zijn want er zit er al 2 maanden. De dokter moet dat nog checken. Wat kan het zijn als je zo inschat?

    Reageer
    #10

    Gissen naar een oorzaak zonder een goed lichamelijk onderzoek door een arts die de patiënt kent en kan beschikken over het medisch dossier is niet mogelijk. Ga naar de huisarts.

    Reageer
Reageer op: Balzakpijn


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief