Over Dokter.nl

Een goede gezondheid zorgt er meestal voor dat je lekker in je vel zit. Helaas is het omgekeerde ook waar en dat begrijpt Dokter.nl heel goed. Daarom zijn wij al meer dan 20 jaar een online platform dat je zo goed mogelijk probeert te helpen bij het vinden van het juiste antwoord op je zorgvraag. Met name ons forum kan erg behulpzaam zijn als je je  zorgen maakt over je gezondheid.

Het is laagdrempelig  en voor iedereen toegankelijk. Je kunt er anoniem een vraag stellen en eventueel een foto uploaden. De ervaring leert ons dat meer dan 90% van de vragen wordt beantwoord door een ervaringsdeskundigen, een lotgenoot of een arts. Een goed medisch forum heeft een medisch onderlegde moderator. De moderator van ons forum mengt zich dan ook in discussies, maar kijkt ook of iedereen zich aan de spelregels houdt. Daarbij kijkt een Dokter.nl- arts regelmatig over zijn schouder mee om de kwaliteit van het forum te bewaken.

Dokter.nl heeft zich altijd toegelegd op het bij elkaar brengen van mensen met een zorgvraag en mensen die in specifieke situaties over de juiste kennis beschikken. Naast het gezondheidsnieuws en de wekelijkse nieuwsbrief is het forum dan ook uitgegroeid tot de belangrijkste informatiebron op Dokter.nl.

Naast Dokter.nl is een aantal jaren geleden het platform huisarts.nl in het leven geroepen. Ooit zijn we hier begonnen met een nieuwssite gecombineerd met een vraag en antwoord service. Momenteel zijn we de website aan het transformeren naar een online platform, waar je uiteenlopende laboratorium testen kunt aanvragen. Later zullen hier ook andere zorgoplossingen worden aangeboden. Arts.nl wordt een cosmetisch platform met een zeer specifiek geselecteerd artsenteam. Hier kan men in contact komen met een van de 10 specialisten, direct een vraag stellen of gelijk een behandeling plannen.

Historie;
Dokter.nl BV is in 2001 opgericht door Pieter Mulder (KNO arts) en Derk Jan Hoekstra (zorgondernemer). In die tijd hebben zij de domeinnamen www.dokter.nl, www.huisarts.nl en www.arts.nl vastgelegd en hebben vervolgens een nieuw online medisch bedrijf in het leven geroepen. Later hebben Arjan ter Linden (zorg-econoom) en Pieter Blijenberg (sales en online marketing specialist) het team versterkt.

Robert

 

Robert Rebergen

Robert (eigenaar) vormt samen met Pieter de directie. Hij komt oorspronkelijk uit de online wereld, heeft in 2019 zijn online marketing bedrijf succesvol verkocht, en na een wereldreis besloot hij om halverwege 2020 Dokter.nl B.V. over te nemen van de oprichters. Mede ingegeven door het feit dat zijn dochter (viora.nl) ernstig ziek werd (acute leukemie) in de jaren ervoor. Waarbij een behandelend arts schetste we hebben goede geneeskunde in Nederland maar qua medicijnen zijn er wellicht betere en meer alternatieven op de markt dan dat we nu voeren. Dit wil Robert graag helpen verbeteren, door het juiste medicijn bij juiste patient op juiste tijdstip. Het omdenken in de zorgmarkt proberen duidelijk te maken.
Hij heeft momenteel een centrale rol in het operationele proces en heeft een focus om nieuwe ideeën om te zetten in concrete online functionaliteiten op alle de 3 platformen. Robert gelooft dan ook dat de ontwikkeling van online zorg-oplossingen een enorme positieve bijdrage kunnen leveren aan efficiency van de zorg. Door innovatieve ideeën wordt de zorg laagdrempelig, toegankelijker en goedkoper. Zo zal uiteindelijk de fysieke en mentale gezondheid van iedereen verbeteren.

 

Pieter Blijenberg

Pieter Blijenberg

Directielid van Dokter.nl. Van huis uit is de gezondheidszorg bijna met de paplepel ingegoten met 2 ouders die actief zijn geweest in de zorg. Pieter is ervan overtuigd dat we pas aan de vooravond staan van het doorvoeren van innovatieve ontwikkelingen op het gebied van gezondheid en zorg en hij wil daar graag zijn steentje aan bijdragen. We zullen steeds meer zelf een centrale rol gaan spelen in onze gezondheid, is zijn overtuiging. Voor zijn eigen gezondheid gaat hij 2 keer per week naar de sportschool, gaat hij 2 keer week hardlopen en is actief als voetbaltrainer bij de c-junioren.

 

 

John Leppink moderator en zorgprofessional

John Leppink (moderator & zorgprofessional)

John heeft een lange carrière als sportherapeut en blessure preventie achter de rug. Deze werkzaamheden heeft hij, zowel in zijn eigen praktijk als in het betaald voetbal uitgeoefend. Naast deze werkzaamheden is John EHBO instructeur geweest en heeft hij succesvol de opleiding EHBR afgerond. Deze opleiding tot gewondenzorg onder rampomstandigheden is later omgedoopt tot hulpverlening bij ongevallen en calamiteiten. Tevens is John een aantal jaren als Proces engineer in de farmaceutische industrie werkzaam geweest. Vanwege zijn brede interesse heeft hij naast deze werkzaamheden zich verdiept in een aantal zelfstudies, waaronder toegepaste psychologie, klassieke homeopathie en reflexzone therapie. Momenteel is John bij Dokter.nl actief als moderator en zorgprofessional.

 

Cynthia van Etten (medisch redacteur)

Cynthia is als medisch redacteur verantwoordelijk voor zowel social media, email marketing als content management. Ze heeft een grote interesse in voeding en gezondheid. In haar privé leven probeert ze een steentje bij te dragen door als EHBO’er actief te zijn. Daarnaast geniet ze van een levendige levensstijl met gezond en lekker eten. Haar favoriete manier om actief te blijven is door 2 keer per week hard te lopen en 3 keer per week te fitnessen.

 

Artsen team Dokter.nl

 

Hadé D. Vuyk (arts)

Dr. Hadé Vuyk is Hoofd-Hals Chirurg gecertificeerd in Plastische en Reconstructieve Aangezichtschirurgie. Hij studeerde medicijnen in Leiden tot 1981 en sloot de studie af met het arts-examen (predikaat cum laude). Hierna volgde hij tot 1985 een specialisatie in de keel-neus-oorheelkunde en heelkunde van het hoofd-halsgebied in het Academisch Ziekenhuis van de Vrije Universiteit te Amsterdam. In dit ziekenhuis werkte hij vervolgens enkele jaren als staflid (van 1985 tot 1987).

Dr. Vuyk publiceerde een 120 tal wetenschappelijke artikelen in de medische literatuur betreffende de plastische en reconstructieve aangezichtschirurgie waaronder een Europeesch Standaard werk :” Facial Plastic Surgery”.  Hierin zijn alle facetten van plastiche aangezicht chirurgie beschreven.

De afgelopen tien jaar organiseerde hij een achttal nationale en internationale symposia en congressen, met het doel de kwaliteit van plastische en reconstructieve aangezichtschirurgie in Nederland en Europa  te bevorderen. Verder een gerenomeerd spreker op nationale en internationale congressen.

Hij zit in het bestuur van de Gilde van Cosmetsich chirurgen Nederland. Hij is initiator van de werkgroep ‘Plastische en Reconstructieve Aangezichtschirurgie’ van de Nederlandse Vereniging voor Keel-Neus-Oorheelkunde en Heelkunde van het Hoofd-Hals-gebied. Hij is 25 jaar verantwoordelijk geweest voor één van de fellowship-programma’s van de European Academy of Facial Surgery. Dr. Vuyk is lid van de American Academy of Facial Plastisch and Reconstructive Surgery, de European Academy of Facial Surgery en de Nederlandse Vereniging voor Keel-Neus-Oorheelkunde en Heelkunde van het Hoofd-Halsgebied. Hij is gecertificeerd instructor voor de  Nederlandse Vereninig voor Dermatologie.

Naast zijn Esthetische Praktijk is hij werkzaam in VUMC amsterdam, Mohs kliniek Amsterdam en Zwolle.

 

Callum Faris (arts)

Callum Faris studeerde met Onderscheiding af aan St Bartholomew’s Medical School in Londen. Hij voltooide zijn opleiding in het King’s College Hospital London, Addenbrookes Cambridge, St Mary’s hospital London en Southampton University. In deze periode deed hij twee jaar onderzoek aan het Gonville & Caius College, Universiteit van Cambridge. Dr. Faris was gedurende een jaar werkzaam als fellow aan de Harvard Medical School (Boston) in het Facial Cosmetic Surgery Center – Massachusetts Eye and Ear. Dit programma is geaccrediteerd door de American Academy of Facial Plastic Reconstructive Surgery.

Hij werd bekroond met de European Academy of Facial Plastic Surgery Funded Scholarship – De Joseph Scholarship – Hiermee kon hij een één jaar durende Facial Plastic Reconstructive Fellowship in Centers of excellence in Europa en Noord-Amerika doen, een Fellowship in Nose Reconstruction in Nederland en trainingen in Facial Reanimation Surgery in centra in Frankrijk, Nederland en de Verenigde Staten. Dr. Faris kreeg de Claus Walter Prijs voor de hoogste score van alle deelnemers aan het International Facial Plastic Reconstructive Surgery Accreditation Examen van de American Academy of Facial Plastic Reconstructive Surgery.

Tevens deed hij een eenjarige oncologische en mirovasculaire fellowship aan de University of British Columbia Canada om zijn kennis van complexe reconstructie van het gezicht en de hals te ontwikkelen. Dr. Faris geeft in heel Europa lezingen als expert op het gebied van plastische en reconstructieve chirurgie in het gezicht.

De heer Faris is zeer vereerd dat hij werd benoemd tot de nationale afgevaardigde van het Verenigd Koninkrijk voor de Europese Academie voor Gezichtschirurgie (2016-2017). Hij werd eveneens benoemd tot sectieleider voor Reconstructie van de Europese Academie voor Gezichtschirurgie 2017.

Onderscheidingen:

1999 Onderscheiding (“Pathologie”) Faculteit geneeskunde van de Londense universiteit voor het behalen van het doctoraaldiploma

2012 Jozefbeurs voor de Europese Academie voor gezichtschirurgie voor Plastische chirurgie 2012

2013 Claus Walterprijs Europese Academie voor gezichtschirurgie

Afdeling Otolaryngologie 2017, Beste Resident Educator Harvard Medical School

BIG-register BIG-nummer: 19921058501

 

Contactgegevens

Dokter.nl BV

Willem Arntszlaan 141,

3734 EE  Den Dolder

M: [email protected]

BTW 810329992

IBAN NL68 ABNA 059.76.80.744

KvK: 30160877

 

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief