Gezwollen bovenbeen

  • #1

    Hallo daar,

    Ik loop al een maand of 2 a 3 te tobben en ben al verscheidene keren naar de dokter geweest maar die helpt ook niet echt verder. Ik heb sinds een tijd last van mijn overgang bij mijn bovenbeen naar mijn balzak... daar zit soort van snijdende pijn zo nu en dan als ik loop of mijn benen dichter bij elkaar doe. Ook is de binnenkant van mijn bovenbeen opgezwollen, het lijkt alsof er soort van een bobbel zit (niet hard van een cm of 4 a 5). De dokter heeft mij al naar de fysio gestuurd maar die zeiden dat het geen spier was of scheur of iets. Nu wordt ik weer naar de uroloog gestuurd omdat mijn balzak ook pijn doet als ik mijn benen bij elkaar doe. Naar mijn idee is dat vanwege dat dikkere been.
    Heeft iemand een idee wat het zou kunnen zijn want ik weet het zelf ook niet echt meer... ik denk vanalles maar ondertussen schiet het niet echt op. Graag wat handige reacties.

    Reageer
    #2

    Is bekend wat de binnenzijde van het bovenbeen doet zwellen? Het doet denken aan een huidinfectie, of irritatie door nauw sluitende kleding waardoor er kleine schuurwondjes ontstaan die geïnfecteerd geraakt kunnen zijn. Heeft een antibacteriële zalf (fucidine) niets geholpen? U wordt bovendien niet voor niets doorverwezen, klaarblijkelijk ligt de oorzaak niet erg voor de hand terwijl dit soort combinaties van klachten in de inguinale regio veelvuldig voorkomen in de huisartsen praktijk. Als laatste zou er sprake kunnen zijn van de spiergroep die er gelegen is, de zogenaamde adductoren van het bovenebeen die hechten aan het os bupis, het schaambeen dus.

    Reageer
    #3

    Heeft de fysiotherapeut het bovenbeen al onderzocht op functie en performance van deze spieren?

    Reageer
    #4

    Hallo daar,

    De adductor met schaambeen is al gecheckt en dat was het niet,
    Dit terwijl in die overgang van been naar schaambeen het wel erg gevoelig is op een plek daar. Steekt soms heftig. Die klacht doet zich ook voor als ik mijn benen op elkaar doe of op mijn zij lig. De pijn doet zich zeg maar op als ik mijn benen bij elkaar doe. Precies tussen de overgang balzak naar bovenbeen gaat er dan iets snijden. Dit doet zich dus voor zoals gezegd bij zitten, op mijn zij liggen etc. Mijn bovenbeen aan de binnenkant is ook wat gezwollen, wellicht staat dit met elkaar in contact.

    Verder te strakke onderbroeken geen idee ik zal eens wat lossere kopen. Ben tegen de 27 jaar trouwens.

    Reageer
    #5

    Hoe lang heb je dit probleem al? En hoe is het verloop van de klachten en van de symptomen? Wanneer is het begonnen en wat was het eerste verschijnsel, en hoe heeft zich dit in de loop van de tijd ontwikkelt? Zijn de klachten alleen maar toegenomen?

    Reageer
    #6

    De klachten heb ik nu zo'n 3 maanden. Ik kreeg dus eerst las van bij die overgang van been naar balzak. Daar op die plaats heb ik pijn als ik mijn benen sluit of tegen elkaar aan heb. Door de tijd heen is het soms erger en soms minder. Er was ook een week dat ik helemaal mijn benen niet bij elkaar kreeg... Of dat dan kwam door gezwollen bovenbeen of die plaats bij die overgang geen idee maar het deed pijn en knelde ook de balzak af. Op het moment doet het pijn als ik op mijn zij lig met benen tegen elkaar, dan voel ik die plek en voel ik ook dat mijn Bovenbeen wat dikker is en ook wat beklemd daar in de regio balzak.

    Het eerste verschijnsel was volgens mij bij die overgang balzak naar bovenbeen, daar bij zo'n spier of pees of daar in die buurt. Fysio heeft alleen echo gemaakt daar en vond niks, toch doet het pijn daar en ook is mijn bovenbeen dan wat gezwollen aan de binnenkant, het is een soort zachte zwelling/opgezwollen van paar cm, geen pijn etc.

    Soms zijn klachten minder soms ook meer, conclusie is wel Ik loop er al 3 maanden mee en Dan na voel je beetje alsof je van kastje naar de muur wordt gestuurd. Ove 2 weken naar de uroloog en dan maar weer kijken of die er wat van kan maken etc. Graag zou ik wat meer input willen van okay wat zou het dan kunnen zijn... Is het een spier of pees, of ontsteking, of ja wat?

    Ik sport verder niet of heb geen rare bewegingen gemaakt in die periode dus dat is het ook niet.

    Reageer
    #7

    Iemand vorige nog doorgenomen?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    hebben ze nou al wat gevonden en weten ze wat het is

    Reageer
Reageer op: Gezwollen bovenbeen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief