Pijn Balzak/Liesstreek

  • #1

    Hallo.

    Ik heb sinds een jaartje een lichte pijn in mijn lies en dat raakt mijn rechterbalzak.
    Ik heb er nooit veel last van gehad maar de afgelopen maanden heb ik er heel erge last van.

    Ik ben 15 jaar, de pijn komt na beweging vooral sporten(voetbal) in mijn rechterbal en houdt wel dagen/weken aan.
    Nadat ik heb gesport word mijn zaakje bij elkaar getrokken en dan zet de pijn zich voort. Al raak ik mijn rechterbal aan doet het immens pijn. Zelf ben ik al bij de uroloog geweest, hij denkt dat het een prostaatonsteking is. Anti biotica kuur aan het volgen, halverweegs nu. Maar de pijn is nog steeds net zo erg.
    Iemand een oplossing of het zelfde? Ik zit redelijk in de stress door dit probleem want ja, het zijn wel mijn edele delen.

    Dankuwel.

    Reageer
    #2

    Ik vind de klachten toch verdacht voor een torsio. Maar ik neem aan dat jouw testikels zijn onderzocht en dat de uroloog hiervoor geen aanleiding ziet. Ik bedoel niet de bekende torsio testis maar een torsie in de 'ophangbanden' of de zogenaamde appendices van de testikels en de bijballen. Dit soort pijn is verder onschuldig, in tegenstelling tot een echte torsio testis. Gelukkig verdwijnt deze pijn ook vanzelf in de loop van een paar dagen tot twee weken, en houd je hier niets aan over. Juist omdat het na het sporten voorkomt, lijkt een mechanische (bewegen, hardlopen) oorzaak logischer dan een infectieuze oorzaak.

    Reageer
    #3

    Is er trouwens echografisch onderzoek gedaan? En waren hiervan de bevindingen?

    Reageer
    #4

    Nee ik heb er zelf nog wel aan gedacht omdat ik het ook bij andere topics zag.
    Maar ik heb die pijnen al een hele tijd en de dokter zei ook dat het in een paar weken over zou gaan, maar geen succes.

    Reageer
    #5

    Ik heb hier ook lage rugpijn bij. En de dokter sloot een torsio uit, maar zou het kunnen zijn dat al kropt het zaakje op dat dan een spier vast zit en dat pijn doet? Ik heb ergens gelezen dat er wel een spier is die van je been via je onderbuik/balzak naar je rug toe gaat.
    Of dat de bal juist draait al gaat hij opkroppen.
    trouwens, dankjewel voor je reactie.

    Reageer
    #6

    Vandaag heb ik nu al pijn na 1 minuut lopen. En wel ergere pijn dan bij het sporten. Ook heb af en toe een kriebel gevoel bij mijn bal, alsof er honderden mieren overheen lopen.

    Reageer
    #7

    Het beste is datje het toch weer laat beoordelen door een arts die de ballen kan onderzoeken. Een torsio testis kan plotseling ontstaan en het is dan belangrijk dat er snel medische bijstand wordt verleend.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: Pijn Balzak/Liesstreek


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief