longen/hyperventilatie/rugpijn

  • #1

    Wie heeft ook volgende klacht, namelijk het gevoel dat de achterkant van de longen tegen de rug geplakt zit ? Dit gevoel ken ik sinds een 5-tal jaar. Toen heb ik op een bepaalde dag de nare ervaring gehad dat ik begon te hyperventileren terwijl mijn lichaam dat juist wilde onderdrukken. Hierdoor 'schoot' er iets door mijn hart van bovenaan-achter naar beneden-voor, en keerde zich vervolgens onder het hart door als een soort bal op een plek op de ruggengraat, net onder of ter hoogte van het fysieke hart. Die bal begon uit te deinen en bedekte na verloop van tijd mijn ganse rug, waardoor dat gevoel ontstond dat mijn longen tegen mijn rug geplakt/gekleefd hangen. Het is heel vervelend, en met name bij inspanningen waarbij de rug belast wordt ook pijnlijk. Is er iemand die een gelijkaardige ervaring heeft meegemaakt, en nog beter die er ook een oplossing voor heeft ?

    Reageer
    #2

    Rust, ademhalingsoefeningen, Tai Chi, meditatie.

    Je maakt je veel te druk, doe eens wat rustiger aan en leer opnieuw ademhalen. Hier kun je echt heel veel zelf aan doen met een beetje hulp van een goede trainer in bovenstaande.

    Reageer
    #3

    ok, bedankt Gekko voor je reactie

    Reageer
    #4

    Als je je toch zorgen blijft maken, ga dan even naar de huisarts. De huisarts kan lichamelijk onderzoek doen en kent je voorgeschiedenis.

    Reageer
    #5

    Ook bedankt Joshua, heb er reeds met mijn huisarts over gesproken en cardiologisch onderzoek gehad, maar de longen zelf zijn nog niet 'gescand'. Daarom denk ik wel aan een MRI-scan, of eventueel CT. Want ademhalingsoefeningen doe ik wel, maar geven me te weinig effect. Mogelijks ga ik bij een fysiotherapeut.

    Reageer
    #6

    Hallo,even berichtje... ik herken de klacht van het gevoel van een bal achterin de rug.
    Voel hem vaak maar niet altijd(wel al twee
    jaren last van) ik dacht dat het misschien littekens waren van een longontsteking van een tijd daar voor.

    Ik sport intensief toch zeker 5/6 uur in de week
    tuinier en loop elke dag 45 min stevig door met de hond,ik ben 46 jaar leef heel gezond maar heb ontdekt dat ondanks mijn vele sporten mijn
    hartslag verre van ideaal is, deze schiet omhoog bij bij inspanning en blijft bij inspanning te hoog. Zelf heb ik dan niet het gevoel dat ik langsamer aan moet gaan doen kwa spierkracht en uitputting,de cardiopieper vertelt mij anders.

    Bij dokters onderzoeken voor n gezondheidsverklaring (duiken) en lifeline onderoek bleek mn longcap. minder dan 80%.
    Ik ben 167cm en weeg 52kg...misschien klein van stuk en heef dat er mee te maken?

    Nu ben ik deze herfs weer gaan duiken,waarbij ik in 20 duiken toch 3x last kreeg van hyperventilatie bij geringe stroming (rodezee
    redelijk makkelijk duiken)
    Als je duikt weet je dat dit een K gevoel is want je hebt nl t gevoel te gaan stikken,wat paniek kan veroorzaken met alle gevolgen vandien.

    Mijn herkenning van de bal in de rug gevoel en hyperen onderwater bij inspanningen baart me wat zorgen,zeker gezien mn gezonde en sportieve levenswijze.....of moet ik meniet druk maken overzulke zaken gezien mijn leeftijd???

    Is een scan toch misschien een optie?
    Ik hoor het heel graag! groetjes Jant

    Reageer
    #7

    Uit uw verhaal meen ik te begrijpen dat uw gezondheid niet optimaal is, maar dat u uw lichaam wel optimaal belast. Zouden de klachten niet kunnen afnemen als u beter luistert naar de mogelijke signalen van overbelasting van uw lichaam?

    Verder bent u uitgebreid onderzocht en bent u onder controle van een arts.

    Lage rugpijn is vaak gerelateerd aan overbelasting, mogelijk in uw geval door intensief tuinieren, terwijl uw rugspieren hier onvoldoende op zijn toegerust.

    Reageer
    #8

    Lees de informatiefolder van het Nederlands Huisartsen Genootschap over 'gewone lage rugpijn'.

    http://nhg.artsennet.nl/kenniscentrum/k_voorlichting/NHGPatientenbrieven/NHGPatientenbrief/PBL1a.htm

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    O.k. ga ik zeker doen,maar de (pijn)/bal/ blauweplek gevoel zit niet in mn onderrug maar vlak onder mijn schouderblad links.

    Heb 2 jaar een chronishe candidainfectie,ja ondanks mn gezonde levenswijze is er toch iets in mijn lijf wat niet pluis is.

    Reageer
    #10

    Is er wel eens uitgebreid bloedonderzoek gedaan naar afweer gerelateerde bloedwaarden. Ik weet dat bijvoorbeeld het hiv-virus de afweer kan verzwakken waardoor candida meer kansen krijgt. Is er reden om bijvoorbeeld aan Hiv te denken?

    Reageer
    #11

    Heb hiv laten checken,negatief maar is er een speciaal afweergerelateerd bloedwaardenonderzoek
    wat ik bij de dokter kan aanvragen?
    Bij het lifeline onderzoek en bloedbank checken ze standaard zaken denk ik,zou best iets verder willen zoeken.
    Ook bij kankerpatienten schijnt candida zich vaker te openbaren als de afweer minder wordt maar volgens mij hebben ze het dan over patienten met hiv en kanker in een terminaal stadium.
    Dat is toch wel even iets anders denk ik.

    Heb vroeger ook wel eens candida gehad,lastig maar daar hebben veel vrouwen bij verminderede weerstand en antibiotica gebruik wel eens last en gaat dan wel weer over, chronisch is toch anders en de huisartsen verbagatelliseren candidaproblemen een beetje elke keer pillen en een hormoonzalf van dit laatste waar je niet vrolijk van word omdat je huid steeds dunner word. Weet je het is allemaal vervelend maar je kunt er wel gewoon mee leven,toch blijf je hopen dat alles weer eens gewoon gaat worden!

    Reageer
    #13

    wat fijn dat eenieder met je meedenkt en mogelijke oplossingen voor je heeft!
    Tis soms alleen niet zo simpel als een,niet ervarings deskundige, denkt.
    Helaas weet ik ook wat voor ongrijpbaar probleem ademhalen kan zijn.
    Ik wens je veel succes met je speurtocht, naar een balans waarin je tegen jezelf kan zeggen...ik kan ook gewoon ademhalen

    Reageer
    #14

    Hallo

    Vanaf 3 nov hb ik last van een gevoel warvr ik niet wist wat dat was(borstpijn, rugpijn,)( soms stekingen op me borstkas maar die verdwenen na een paar dagn totaal)

    Ik bn 1 week drna nr de hA geweest en die onderzocht me andemhaling hartkloppingen enz en hij keek nr me en zei nou je bn schoon maar alleen kamp j me hyperventilatie

     

    Hij gaf me toen geen Medicijnen mee naar huis maar wel ademhalingsoef.

     

    2/3Wekn daarna had ik last van  veel lucht op in da maag en darmen

    Ben toen weer naar de huisarts geweest hij onderZocht me weer zijn antwoordt was "Hb j stress , want ik hoor niets slecht aan je"

    Ik weet wel dat ik soms stress maar ik wist nooit dat het een invloed zou hbbn op me ademhaling enz

    Hij gaf me maag medicijnen (k had ook rugpijn en hij gaf me daarvoor ook een zalf en medicijnen)

    Het bleekt heel goed te helpn nadat ik 2 dagen achtermekaar zeker 2/5 uren lang hb gesport(Basketballen waarbij ik ook hb gesprongen en ben gevalln enz..) want hij zei sport is goed dus ik denk ik ga sporten

    Nu zit ik weet met een lichte borstpijn(Soms stekingn) en een lichte rugpijn een soort druk op me maag

     

    Wie kan me een goed advies gevn want ik denk niet dat ik weer naar de huisa. Ga met dezelfde klachten?

     

     

    Reageer
    #15

    En ow ja k hn ook last vam soms kortadimigheid en tintellingen

    Reageer
Reageer op: longen/hyperventilatie/rugpijn


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief