Klachten blijven, nog steeds vermoeid…

  • #1

    het is in december 2014 begonnen. Met als klachten, vermoeid, depressief en geen energie. In januari de huisarts gebeld. Daarvoor liep ik wel een tijd bij een therapeut ivm nare ervaringen uit mijn jeugd, dat was geen succes.

    Uiteindelijk alles aan mijn huisarts verteld. Waar ik last van heb en wat ik heb meegemaakt. Hij schrok er wel van. Hij heeft mij doorverwezen naar een psycholoog en kreeg ondertussen ook anti depressiva.. Ik heb 3 verschillende soorten gekregen, maar nog steeds was ik erg vermoeid en leek het niet te helpen. Bij de psycholoog kreeg ik EMDR, dat was voor mij wel een opluchting en er viel wel een last van mijn schouders af. Maar nog steeds kampte ik met wat problemen.

    Uiteindelijk weer de huisarts gebeld en ik stond er op dat ik bloed wou laten prikken. Eerst vond de huisarts dat onzin. Uiteindelijk toch bloed geprikt en daar kwam uit dat ik een extreem vitamine D tekort had. Dus eerst ampullen slikken en daarna over op de medicatie. Uiteindelijk wel een beetje het gevoel dat het hielp. Heb even een tijd een goede periode gehad. Maar duurde niet lang. Liep nog steeds wel bij een psycholoog.

    Begin september had ik een blaasontsteking en kreeg daar een antibiotica voor. De klachten verdwenen snel. eind septermber ben ik ziek geweest. En de dokter weer gebeld. Dokter schoof het op de stress en dat ik chronische hyperventilatie had. Wel bloed laten prikken, maar daar is niks uit gekomen. Doorverwezen naar een fysiotherapie voor mijn chronische hyperventilatie. Dit was eind oktober. Daar ben ik een aantal keer geweest en heb oefeningen mee gekregen. In eerste instantie leek het wel te helpen, maar bleef nog steeds vermoeid. Het was net zo placebo effect. Ik heb me voorgenomen: Eindelijk is er wat uitgekomen dus dit moet vast helpen en geloofde ook dat het ging helpen.

    Ondertussen liep ik toen ook al niet meer bij mijn psycholoog. Maar de klachten kwamen weer terug. Moeheid, geen energie, futloos, spierpijn en rare gedachten. Ik dacht zal wel een winterdepressie zijn. Gaat vast wel over. Iedereen heeft er wel last van in de winter. In februari van dit jaar. Uiteindelijk weer de psycholoog gemaild, dat het nog steeds niet goed ging, en ik gewoon niet meer kan genieten, nog steeds dezelfde symptomen had. Uiteindelijk een afspraak gemaakt. Ze stelde mij eerst voor om psychotherapie te volgen, maar dat voelde niet goed en heb ik toch niet gedaan. Uiteindelijk weer doorverwezen naar een haptonoom op fysiotherapeutische basis.

    En eindelijk dacht ik weer: Yes, nu moet het vast goed komen. Ik ben daar 3 keer geweest en ik moet zeggen heb daar wel wat geleerd en even ging het goed. Maar de klachten bleven nog steeds. Ging nog steeds naar de psycholoog, alleen nu voor wat steun en wat praten. En dit was 1 keer in de 6 weken. Gewoon alles bespreken waar ik mee zat

    maar nu is het inmiddels mei en nog nik echt verbeterd. Moet over 2 weken weer naar de psycholoog en nog steeds last van klachten.

    Ik ben nog steeds moe, vermoeid, ik heb geen energie en moet mij er soms toe zetten om dingen te gaan doen. Ik gaap vaak de hele dag en heb soms het gevoel dat mijn lichaam niet meer wil. Ik moet mij als ware door de dag heen slepen. En op het werk kost het me soms ook moeit.
    Daarnaast heb ik regelmatig spierpijn, vooral in mijn armen en benen. In mijn armen is het vaak de linkerarm, de pijn straalt soms uit naar mijn polsen waardoor het bewegen van de polsen pijn doet. En een andere keer spierpijn in mijn bovenbenen.
    En ik heb constant kramp in mijn kuiten wat soms 3 a 4 dagen aanwezig blijft. En vervolgens komt het weer. Zonder dat ik mij teveel in span. Ik heb regelmatig ook een soort drukkend gevoel in hoofd, niet echt hoofdpijn, maar meer een zwaar gevoel. Regelmatig heb ik jeuk over lichaam en kan het soms niet laten om te krabben waardoor alles rood wordt.
    Constant heb ik blaren of soort zweertjes in mijn verhemelte wat soms pijn doet met het eten.
    Ik heb de laatste tijd veel pukkels, soort acne op mijn gezicht waar maar niet over lijkt te gaan, voorheen had ik er wel eens last van en was het met een paar dagen weg, maar nu gaat het maar niet weg.
    Soms heb ik het gevoel dat ik grieperig wordt, omdat ik dan tranende ogen heb, of niet fit voel en dan lijkt het net alsof ik verkouden wordt.
    Paar dagen later is het over. En ik heb af en toe nog steeds depressieve klachten. En ik ben vanaf oktober/november 10 kilo aangekomen. Dat vind ik al behoorlijk veel, omdat ik voor zover ik weet mijn leefstijl niet heb veranderd.
    Ik werk als schoonmakers, dus beweeg redelijk veel, en daarnaast sport ik ook.
    Ik was bezig met afvallen, maar dat lukte niet, het idee dat ik zwaarder verder. En vaak heb ik dat als ik warm eten heb gehad, opeens krampen krijg in mijn buik, heel snel na de wc moet. Het is geen normale ontlasting, maar gewoon dus/waterig. Ik moet soms echt moeite doen om dingen te onthouden, 5 minuten later ben ik het vergeten. Soms heb ik dat ik moeite heb om op bepaalde woorden te komen..

    En me steeds maar door de dag te moeten slepen, is soms best vermoeiend… Ik heb de huisarts gebeld en kan daar volgende week pas terecht.. Maar echt, je zou zeggen dat er wat anders aan de hand is…. Dit is geen pretje meer… Voorheen was ik altijd een energiek iemand die tot alles toe in staat was, maar nu…

    Reageer
    #2

    Uiteindelijk maandag weer bloed laten prikken.
    Regelmatig heb ik kramp en spierpijn en soms doet alles me zeer.
    Ik hoop dat hier ooit een eind aan komt...

    Reageer
    #3

    Dat zijn nogal wat klachten.
    Toch lijkt het erop dat je nog steeds last hebt van CHV. Ik neem aan dat je vitamines ook weer worden gecontroleerd en je schildklier.
    Heb je al een uitslag van het bloedonderzoek gehad?

    Reageer
    #4

    Ik moet maandagochtend bloed prikken. Op vitamine b12, D, foliumzuur, magnesium en de schildklier en nog wat andere aspecten...

    In september vorig jaar laatst bloed geprikt en toen was alles goed.. De Huisarts wou sowieso nog een keer bloed prikken, want heb zelf ook aangegeven dat het nu wel erg lang duurt...

    Reageer
    #5

    Dan toch maar even die uitslagen afwachten...

    Reageer
    #6

    Uit mijn bloedonderzoek is niks uitgekomen, er waren geen bijzonderheden te vinden

    Reageer
    #7

    Dan lijkt het er toch op dat CHV de oorzaak is.

    Reageer
    #8

    Het blijkt dat ik insuline resistentie heb... Doorverwezen naar een Diëtiste en met hulp daarvan op een koolhydraatbeperkt dieet. Ook om zo wat kilo's kwijt te raken en vet.. Heb daardoor een beetje overgewicht gekregen

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Dan is in ieder geval duidelijk geworden wat er aan de hand is.
    Nu maar hopen dat er snel verandering komt.. Succes!!

    Reageer
Reageer op: Klachten blijven, nog steeds vermoeid…


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief