Steeds moe en andere klachten.

  • #1

    Waar moet ik beginnen? Ik ben een jongeman van 19 jaar. sinds twee jaar geleden is er bij mij vastgesteld dat ik te veel stress heb en dat ik hyperventileer. Dit heeft mijn dokter gevonden doordat ik een zware paniekaanval had gekregen. (Toen dacht ik aan een hartaanval). Sinds dien heb ik geen rust meer gekent. telkens werd het erger en erger, er waren periodes dat ik totaal geen last had. uiteindelijk ging ik zo vaak naar de dokter want voelde altijd alsof ik zou dood gaan. Na een jaar vondt men een te hoge cholesterol gehalte in mijn bloed (310, max is 190) en mijn vitamine b12 was enorm laag ik denk op de waarde van 8.
    die vonden ze omdat ik dacht dat ik een hersentumor had (had steeds hoofdpijn en spierpijn). Nu heb ik steeds bang om dood te gaan al redelijk lang toch zeker een jaar en half. Ik ga naar een psycholoog enzovoort. Toch blijft de angst voor dood te gaan er zeer sterk. Nu heb ik weer nieuwe klachten ben constant moe de laatste paar dagen. heb enorme griep de afgelopen dagen gehad een week geleden en nu is het naar een verkoudheid overgegaan dus ben ik al een week ziek. nudat ik er bijna vanaf ben, ben ik steeds super moe, sleep heel onregelmatig en kan elk moment in slaap vallen, ook heb ik veel spierpijn in mijn benen en soms een heel onaangenaam gevoel alsof ik zou neervallen. Zou het terug een tekort aan B12 kunnen zijn, want zo voelt het wel terug een beetje de hoofdpijn en spierpijnen en moe zijn. Ik wil echt weten wat er aan de hand is. voel me zo slecht en heb zoveel bang om dood te gaan. wat zou die moeheid kunnen zijn. ik ben het echt zat ik wil normaal leven. Sorry voor de lange post.

    Reageer
    #2

    Nu heb ik weer nieuwe klachten ben constant moe de laatste paar dagen. heb enorme griep de afgelopen dagen gehad een week geleden en nu is het naar een verkoudheid overgegaan dus ben ik al een week ziek.

    Dan is het toch niet zo vreemd dat je zo moe bent. Dat is een logisch gevolg van griep en verkoudheid. Je zult toch echt even  moeten uitzieken.

    Reageer
    #3

    Denk ook aan de rol van je voeding. De vele snelle suikers die veel mensen vaak nuttigen zorgen voor schommelingen in je bloedsuikerspiegel, wat ontregelingen kan geven in je hormonen en neurotransmitters en angstklachten kan uitlokken. Beter dus zorgen voor volwaardige voeding met complexe koolhydraten, voldoende eiwitten, vetten en vezels. Ook kan histaminerijke voeding klachten uitlokken. En kijk uit met allerlei toevoegingen in je eten.

    Verder kan je tekorten hebben aan allerlei stofjes; vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren. Bloedonderzoek zegt  niet heel veel. Een magnesiumtekort, bijvoorbeeld, kan je op bloedniveau  niet meten. En allerlei stofjes werken ook samen. Zo werkt vitamine B12 het beste samen met de hele B-familie en mensen die  B12 tekort komen, komen niet zelden ook vitamine D tekort.

    Denk dat je wat vatbaarder bent voor griep door je hele gezondheidstoestand. Des te belangrijker is om te zorgen voor wat extra voedingsstoffen. Je kan je weerstand wat ondersteunen door gebruik van een vlierbessenextract, zoals Sambucol.

    Reageer
    #4

    Bedankt voor de antwoorden! Ik ben gistere naar de dokter geweest, hij denkt namelijk dat het toch wel een vitamine B12 tekort is angezien ik dezelfde symptomen heb net zoals toen ik dat B12 tekort daarvoor ook had. Dus heeft hij bloed geprikt en morge zijn de resultaten binnen. Voel me al iets beter, maar ben nog steeds zeer moe op dit moment.

    Reageer
    #5

    Ik heb al lang (jaren) last van vermoeidheid- in slaap vallen na mijn werk- en een gevoel als spierpijn in mijn m.n. bovenbenen. Beide heb ik eigenlijk de hele en iedere dag van de werk.

    Reageer
    #6

    Ga dan eens met de klachten naar de huisarts en laat een bloedonderzoek doen naar de ziekte van pfeiffer en je vitmanes

    Reageer
Reageer op: Steeds moe en andere klachten.


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief