Vermoeidheid en diverse (bijkomende??) klachten

  • #1

    Hoi,

    Ik ben een man van 31. Nooit last gehad van klachten en daarom eigenlijk ook vrij weinig in aanraking gekomen met mijn dokter.

    Nu ben ik begin dit jaar (april) 3 keer achter elkaar ziek geweest wat vermoedelijk een verkoudheid en griepje geweest is.
    Echter, begin mei begon ik een vreemd gevoel te krijgen in mijn buik. Een soort gevoel alsof ik honger heb en er zelfs trillerig van wordt. Na verloop van tijd kwamen daar hartkloppingen bij (bonzend hart) en af en toe een pijnlijk gevoel in mijn linkerzij net onder mijn ribben.

    Ik ben toen naar mijn huisarts gegaan. Daar is bloed afgenomen, waarvan alle waarden (suiker, schildklier en andere functies) goed bleken te zijn.
    Vervolgens heb ik een event recoreder mee gekregen voor de hartslag. Ook hier kwam niets spannends uits.
    Tenslotte heb ik onlangs een echo van de bovenbuik gehad waar alle ingewanden in orde leken te zijn.

    Ik moet zeggen dat de hartkloppingen momenteel minimaal zijn maar het 'hongergevoel' en trillerig zijn is er nog. Daarnaast nog steeds de pijn af en toe net onder de ribben of tegen het bot (bekken?) eronder.
    Daarnaast soms wat lichte duizeligheid.
    Wat mij wel opgevallen is, is dat ik altijd enorm veel energie had. Naast het werk 4-5 keer per week fanatiek sporten en dan nog energie over. En dan sliep ik 6 uurtjes per nacht. Momenteel slaap ik ruim 8-9 uur per nacht maar ben in de avond al door mn energie heen.

    Ik ga komende week weer richting dokter maar vroeg me af in welke richting ik het nog kan zoeken?
    -psychosomatisch?
    -Iets met de nervus Vagus (kwam mijn dokter mee)

    Ik heb zelf niet het idee dat ik enorme stress ervaar.

    Reageer
    #2

    Stress hoef je niet altijd als zodanig te ervaren. Dat wil niet zeggen dat er dan ook geen stress is. Een hoge werkdruk bijvoorbeeld, kan als positief worden ervaren om je dan beter presteert. Maar daar zit wel een grens aan. Er komt een moment dat die werkdruk toch problemen gaat opleveren. Je prestaties lopen dan terug maar je ervaart de werkdruk dan nog steeds niet als stress ofschoon dat dan wel zo is.

    De Nervus Vagus vind ik persoonlijk wel wat ver gezocht. Psychosomatische klachten zou kunnen, maar dan moet er iets aan vooraf zijn gegaan. Een angststoornis bijvoorbeeld of een ingrijpende emotionele gebeurtenis.

    Doe eens de test op:
    http://www.dokter.nl/index.php?option=com_hyperventilatietest

    Als je de vragen beantwoord, betrek de vraag dan altijd over een langere periode. Kijk of eventuele klachten de laatste maanden zijn opgetreden of aanwezig waren/zijn.

    Reageer
    #3

    Hoi,

    Bedankt voor je antwoord. De klachten zijn dus al sinds eind april.
    De test voor chronische hyperventilatie kwam ik negatief uit. Ik moet zeggen dat vooral de vragen over nergens zin in hebben en depressieve gevoelens bij mij totaal niet aan de orde zijn.

    Ook is er, zover ik weet, niets voorgevallen als een angststoornis. De enige emotionele gebeurtenis is een echtscheiding, een nieuwe relatie en een verhuis. Alhoewel deze allemaal relatief rustig verlopen zijn.

    Vandaar dat ik afvraag waar ik het moet zoeken. Ook omdat de klachten de ene keer in de buik zitten en de andere keer weer hartkloppingen of lichte duizeligheid. De vermoeidheid lijkt erin geslopen te zijn.

    Het gewicht is trouwens verder niet veranderd.

    Reageer
    #4

    [quote] De enige emotionele gebeurtenis is een echtscheiding, een nieuwe relatie en een verhuis.[/quote] Ondanks het feit dat dit dan "relatief" rustig is verlopen, hakt dit er wel behoorlijk in.......

    Ik ken niemand, waarbij een echtscheiding, een nieuwe relatie en een verhuizing in korte tijd, geen stress veroorzaakt...waarschijnlijk ligt hier toch een kern van de problemen...

    Ik denk dat je er goed aan zou doen om hier eens met een psycholoog over te praten.

    Reageer
    #5

    Inmiddels heb ik diverse onderzoeken gehad waar niets uit is voort gekomen:
    -Bloedonderzoek
    -Longfoto
    -Echo
    -Hartfilmpje met holter

    Het enige wat te zien was in het bloed is dat er antistoffen waren tegen pfeiffer welke ik blijkbaar ooit gehad heb, maar niet recent.

    Momenteel heb ik nog steeds klachten. Dit uit zich vooral in:
    -borrelend gevoel aan de linkerkant tot achter mijn ribben
    -gevoel van hartkloppingen / dat het hart bonst. Bij inspanning zoals hardlopen is dit niet dus vermoedelijk niets met het hart te maken
    -een zeurderig gevoel in de buikstreek

    Als met al dus nog geen oplossing en aanhoudende klachten. De huisarts en internist hebben geen idee.

    Reageer
    #6

    Misschien toch goed om een keer met een psycholoog te gaan praten...

    Reageer
    #7

    Wel eens gedacht aan gevoeligheid voor elektromagnetische straling? Kijk eens op deze pagina en kijk of je verschijnselen herkent. https://stichtingehs.nl/aanpak-ehs/diagnose Neem dit aub serieus want de overheid doet dit niet terwijl landen om ons heen hier wel serieus mee omgaan. In zweden en Oostenrijk is het bijvoorbeeld al een wettelijk erkende aandoening en in Belgie en Frankrijk is wifi in creches al verboden ook niet voor niks ; )

    Je kunt het afdoen als onzin maar juist wanneer je met vage klachten rondloopt (vooral als psychisch er ook bij komt kijken) zonder reden, dan is straling vaak de boosdoener. Heb het helaas zelf ervaren en nu ik stralingsarm woon ben ik weer helemaal de oude terwijl de huisarts dacht dat het psychisch was. Je zou niet de eerste zijn. In NL zijn er al duizenden gevallen van mensen met straling gevoeligheid. En tienduizenden die het hebben maar het niet eens weten. Altijd moe zonder reden, humeurig of depressief, kort lontje, vage onverklaarbare lichamelijke klachten. Ik zeg niet dat het straling is maar de kans is groot en wat heb je te verliezen om het eens te onderzoeken? Er zijn al heel veel sites waar letterlijk duizenden wetenschappelijke onderzoeken op staan die aantonen dat straling slecht is. Bijvoorbeeld justproveit.net. stopumts.nl is een lelijke ๐Ÿ˜› maar goede Nederlandse site om ervaringen en wetenschappelijke bewijzen te vinden. Succes ermee.

    Wil je meer weten mag je me ook mailen op patrickdegrijs at hotmail.com

    Reageer
    #8

    Waar baseer je dit op als ik vragen mag? De huisarts vind dit totaal niet nodig en ziet geen enkele reden hiervoor.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    (bovenstaande is gericht aan Tandor)

    Reageer
    #10

    Omdat er toch een aantal klachten zijn, die stress gerelateerd kunnen zijn. Psychosomatisch. Ook al ervaar je zelf niet meteen stress of spanningen.
    -borrelend gevoel aan de linkerkant tot achter mijn ribben
    -gevoel van hartkloppingen / dat het hart bonst. Bij inspanning zoals hardlopen is dit niet dus vermoedelijk niets met het hart te maken
    -een zeurderig gevoel in de buikstreek
    Klachten die vooralsnog met de reguliere onderzoeken niet vast te stellen zijn.

    [quote]De enige emotionele gebeurtenis is een echtscheiding, een nieuwe relatie en een verhuis. Alhoewel deze allemaal relatief rustig verlopen zijn.[/quote] even ervan uitgaande dat je de topicstarter bent, dit zijn toch dingen dien er behoorlijk in kunnen hakken, ook al heb je zelf niet altijd die indruk.

    Reageer
    #11

    Ik ben de topic starter inderdaad.
    Die gebeurtenissen zijn allemaal ruim 2-3 jaar geleden en tot halverwege 2015 nergens last van gehad.
    Momenteel heb ik vooral last van een trillende spier / zenuw op de borst en links in mijn buik. Af en toe voelen de darmen aan alsof er een steen in zit. Verder geen problemen met ontlasting en ook nog steeds niet met sporten.
    De trillende spier / zenuw vermoed ik omdat uit tests bleek dat er niets met het hart aan de hand is.

    Reageer
    #12

    Ik zou het toch nog eens met de huisarts bespreken. Tenzij je huisarts natuurlijk een andere verklaring voor de klachten heeft.
    Een zenuw zou kunnen, maar dat kan niet alle klachten verklaren die je hebt.

    Reageer
Reageer op: Vermoeidheid en diverse (bijkomende??) klachten


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief