Energie level ingestort, druk op borst, blijvend vermoeid

Online ZorgZus
 • #1

  Hallo.

  Ik heb een probleem. Vorige week was ik me ding aan het doen had energie voor 10 koffie helpte. (2 kopjes per dag) en was goed aan me conditie aan het werken. Veel stenen sjouwen, wandelen en dansen. Maar op donderdag was mijn egergie level helemaal ingestort ik kon niet veel meer druk op de borst en heel moe. Soms heb ik dat vaker gehad en na slapen was ik weer hersteld. Alleen deze keer was ik niet hersteld. Ik heb de volgende dag uren geslapen miss even een uurtje beetje goed gevoeld. Maar ik kreeg pijn in me rug en me handen me voeten voelen loodzwaar. Als ik ook maar een trap opga ben ik buiten adem. Helaas ben in een sterk persoon en val ik niet zomaar flauw, al soms wou ik dat om maar onderzocht te worden. Ik drink veel heb pijn constant pijn en spanning in me handen. En ik voel me slechter dan normaal. Ik betrap me op tegen mezelf praten meer. Dat is wat ik soms doe en als normaal heb genomen omdat ik soms niet goed meer kan nadenken doe ik het buitenom. Ik heb opeens bloed bij poep. Ik heb naast dit acutte geval ook een probleem wat me hele leven speelt. Ik vrees dat dat probleem nu groter is geworden. Ik wil heel graag onder de scanner. In plaats van naar een psychiater. Eenaast mag, maar ik wed al me geld dat die een lichamelijke probleem is wat resulteert in fysieke klachten zoals heel snel ongecontroleerd huilen. Terwijl ik helemaal niet ongelukkig voel op ben ik voel me alleen kei moe. En heb het gevoel dat mensen me niet horen door me tranen. Ik ben heel gelukkig met me leven nu alleen zou graag een vriend poes of hond willen maar heb momenteel geen veel energie. Helemaal de afgelopen week was hel en graag wil ik even bewezen worden dat ik geen rare dingen heb groeien in me lichaam.

  Me huisarts heeft mijn andere probleem nu serieus genomen, maar moet eerst me dossier nog vrijgegeven bij vorige huisarts. En dan stuurt hij me naar de psycholoog. Maar dat helpt niet me huudige klachten. Ik ben heel intelligent alleen ne hele leven ontzettend moe. Omdat je niet kan voelen hoe je hoort te voelen in het leven heb ik altijd maar het geaccepteerd dat hoort bij mij. Omdat ik als kind ook al moe was enz.

  Maar herkent iemand mijn problemen. Soms denk ik ik moet gewoon naar de spoedeisende hulp en nepflauw vallen om gewoon onderzocht te worden.

  Reageer
  #2

  Hoi,

  Je schrijft dat je na een hele drukke dag extra moe was en toen pijn in je lichaam had.
  Dat is op zich toch heel normaal hoor,van stenen sjouwen krijgt iedereen pijn in zn rug en zn handen. En dan daarnaast ook nog dansen en aan je conditie werken zal wat teveel geweest zijn.
  Je zult jezelf even flink overbelast hebben en dat heeft tijd nodig om te herstellen. Dat heeft niks met ernstige ziektes te maken.

  Je zegt ook dat je huisarts je voor een ander probleem naar een psycholoog wil verwijzen. Daar zal hij/zij een reden voor hebben. Met al dan niet intelligent zijn heeft dat niks te maken hoor,ook hele intelligente mensen zijn soms hulp nodig om met bepaalde gedachten of gebeurtenissen om te gaan.

  En zelf naar de eerste hulp gaan en nep flauwvallen zou ik zeker niet doen!
  Het gaat je een hoop geld kosten als je niet via de huisartsenpost zomaar zelf naar de eerste hulp gaat.
  En daarnaast zullen ze daar echt gelijk zien dat het nep is en dus geen verder onderzoek doen,omdat daar geen reden voor is.

  Doe het even wat rustiger aan als je zo druk bezig geweest bent. Eet gezond,drink veel water en ga op tijd naar bed. Dan kan je lichaam van de inspanning herstellen.
  En probeer je niet te druk te maken,stress zorgt ook voor lichamelijke klachten....

  Reageer
  #3

  Ow gelukkig dat het toch waarschijnlijk te maken heeft met dat ik idd veel heb gedaan. Het gekke is na een week dus kut voelen en dus aanleiding voor dit. Elke dag heb ik ontlasting gehad en nu ook weer na een flinke ontlasting voel ik me weer gewoon superfit en ik heb weer veel kunnen doen hahaha. I sense a trend. Namelijk dat ik me zelf gewoon uitput elke keer. En nu denk ik ook misschien toch wel goed een psycholoog even alles op een rijtje krijgen en misschien anders leren omgaan met me egergie. Want ik ben een bezige bij ook al een workahlic genoemd door collega's.ik ben heel blij dat ik me geestelijke ook weer stabiel voel. Alleen moet ik nog eventjes idd dat op bepaalde situaties dat ik ga huilen afleren of onderzoeken waar dat aan ligt. Misschien is het wel half half dus half lichamelijke en half geestelijke. Het voelt echt haast alsof ik iets onder de lede had. Maar dan zonder koorts en nu ben ik beter. En ik eet veel groetens en pitas voor zetmeel en veel water drinken. Puff ik ben opgelucht hartstikke bedankt voor je reactie.

  Reageer
  #4

  Naast doktersbezoek zou je een natuurgenezer kunnen raadplegen voor je hele gezondheidssituatie. Iemand die kijkt naar je voedingspatroon, darmflora, voedingsintoleranties en hormoonhuishouding en adviseert over wat voedingssupplementen. Belangrijk is om bij elk eetmoment langzame koolhydraten te combineren met eiwitten, vetten en vezels. Pitaproodjes zijn meestal van witmeel. Beter volkoren eten. Beter ook niet teveel brood eten. Beter bijvoorbeeld een omelet, zelfgemaakte maaltijdsoep, maaltijdsalade, wat vis of wat anders en een beetje brood erbij.
  Je hele verhaal vind ik wat lastig om te volgen. Denk dat je teveel hooi op je vork neemt. Zou daar eens naar kijken. Zijn ook manieren om beter contact met je lichaam te krijgen, zoals yoga, tai chi of haptonomie. En praat er over met een vertrouwd persoon.

  Reageer
Reageer op: Energie level ingestort, druk op borst, blijvend vermoeid
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief