Hypochondrie, klachten blijven aanhouden.

  • #1

    Hallo allemaal,

    Ik ben een 23- jarige jongen die heel erg twijfelt of hij hypochonder heeft of echt iets heeft (He, dat klinkt bekend voor de meeste hypochonders).

    Ik zal beginnen met mijn verhaal:

    Afgelopen december ben ik gestopt met studeren omdat het voor mij heel lastig is een studie te voltooien (ik heb add, een aandachtstekortstoornis). Ik heb in 2015 sowieso een moeilijk jaar gehad, depressie gehad, relatie kapot gegaan, daarna geprobeerd mezelf te herpakken. in december een dierbare verloren aan kanker.

    Door naar 2016, mijn jaar begon zoals alle andere, voornemen om er dit jaar iets beters van te maken. Plots kreeg ik last van jeuk op mijn hoofd (ik heb een aantal moedervlekken op mijn hoofd) en hoofdpijn die 2 maanden aanhield, hiermee naar de dokter gegaan, waarschijnlijk niks aan de hand. De hoofdpijn bleef aanhouden dus later weer mee naar de dokter gegaan, toen heeft hij naar mijn hart en longen geluisterd en geconstateerd dat mijn hoofdpijn kwam door een verhoogde spierspanning in mijn nek. Dit voor lief aangenomen, maar er kwamen steeds weer nieuwe klachten bij (rare rode strepen op mijn huid, 2 keer een opgezette lymfe gehad achter mijn oor, last van moedervlekken op mijn rug, gevoelloosheid in mijn pink, rare rode vlekken over mijn lichaam, pijn op mijn borst, hartkloppingen, pijn achter oor, samengetrokken gevoel in keel, rare bulten op mijn lichaam, jeuk over mijn hele lichaam, rare pijntjes, gevoel dat lichaam vastzit etc.) Uiteindelijk met de moedervlekken naar de dokter gegaan, die zei mij dat er niks aan de hand was maar toch doorverwezen naar de dermatoloog omdat het er zoveel waren. Daar hebben ze een moedervlek gevonden die er niet goed uitzag, deze moest verwijdert worden en daar moest ik een maand op wachten. Een maand lang flinke stress gehad en heel erg bang geweest om kanker te hebben. Uiteindelijk was hij ontstoken en was er niks aan de hand.

    Omdat ik nog steeds niet gerust was heb ik bloed laten prikken bij de dokter, hij heeft niks raars gevonden alleen een tekort aan vitamine D. Nu zit ik aan een kuur van een keer per maand 25.000 eenheden vitamine D (ampul).

    Uiteindelijk los kunnen laten dat ik kanker heb, maar nu ben ik bang voor ALS. Heb al tijden lang een raar gevoel achter mijn oor en het gevoel van een dikke keel, heel snel kramp (vooral in mijn rechterarm. Ik dacht hier eerst helemaal niet aan, heb er nu al een maand last van en geprobeerd er niks over op te zoeken, totdat ik gister ging zoeken waar mijn krampen vandaan konden komen en ik bij ALS kwam. Heb laatst uit het niets 3 dagen kramp gehad en toen ik laatst ging bowlen had ik ineens het gevoel van krachtverlies in mijn rechterarm, wil hier nu graag mee naar de dokter maar de praktijk is gesloten deze week.

    Ik zoek veel op over symptomen maar heb niet het gevoel dat ik lijd aan hyperventilatie, ook blijf ik dingen doen, ik probeer nu meer te sporten en er op uit te gaan. Soms neemt de angst me over maar maar vecht ik er tegen en blijf mijn ding doen. Ik heb op jongere leeftijd ook als last gehad van hypochondriteit, toen was ik bang om een hartaanval te krijgen maar daar ben ik uiteindelijk op eigen kracht overheen gekomen. Ik wil dat alles (mits ik niet ziek ben) graag afsluiten en doorgaan met mijn normale leven.

    Graag hoor ik van mensen die hier zelf ervaring mee hebben en hoe zij er overheen zijn gekomen. Ik loop bij een psycholoog maar mijn afdeling wordt wegbezuinigd waardoor ik nu 5 weken niet kan gaan en daarna zal ik naar een ander bureau moeten.

    Groeten mij.

    Reageer
    #2

    Hallo,

    Ik heb zelf ook hypochondrie, en had ook last van klachten overal verschillende pijntjes. Ben in 1 week 3 keer bij de huisarts geweest, en elke keer zei die nee hoor er is niks aan de hand. Probeer te vertrouwen op de dokter, lijkt moeilijk maar wel doen. Ik heb nu dat ik allemaal dingen in me hoofd haal, dat ik bijvoorbeeld binnenkort dood ga en zo, at is ook irritant en komt door hypochondrie.

    Reageer
    #3

    Anoniem van 19.46 uur

    Het zijn een heleboel vreemde klachten die volgens de onderzoeken die zijn gedaan geen oorzaak hebben. In de zin van een ziekte of aandoening.

    [quote]Afgelopen december ben ik gestopt met studeren omdat het voor mij heel lastig is een studie te voltooien (ik heb add, een aandachtstekortstoornis). Ik heb in 2015 sowieso een moeilijk jaar gehad, depressie gehad, relatie kapot gegaan, daarna geprobeerd mezelf te herpakken. in december een dierbare verloren aan kanker.[/quote] De problemen zijn toch waarschijnlijk in deze periode begonnen en hebben zich opgestapeld. Je bent hier waarschijnlijk ook gaan hyperventileren. Min of meer een logisch gevolg.
    Hyperventilatie kan chronisch worden. Het vervelende daarvan is dat het heel veel vervelende klachten kan veroorzaken en je zelf totaal niet in de gaten hebt dat je hyperventileert. Hierdoor ontstaan angsten en onrust. Je kunt dan een angststoornis zoals hypochondrie ontwikkelen.

    Kijk op onderstaande link eens naar de mogelijke klachten van angst die bij CHV kunnen voor komen..

    http://www.chronischehyperventilatie.nl/index.php?page=symptomen

    Reageer
    #4

    Hoi Tandor,

    Uiteindelijk je link over chv gelezen, inderdaad veel herkenbare dingen. Hiermee naar de dokter gegaan maar hij wuifde het weg want "hyperventileren merk je." Inmiddels last van verschrikelijl stijve spieren en vermoeidheid, heb kramp bij het minst geringste en pijnen en snel optredende krampen in mijn armen. Het lijkt soms net alsof er een band om mijn arm zit. Ook verkrampt het spiertje in mijn nek soms. Verder veel last van mijn keel wat doorschiet naar mijn oor. Ben al meermaals naar mijn huisarts gewewst maar hij wuift het steeds weg alszijnde stress. Ik ben soms echt buiten raad... Heel vervelend

    Reageer
    #5

    [quote]want "hyperventileren merk je." [/quote] Ik kan je verzekeren dat dat niet zo is. Althans bij chronische hyperventilatie niet. Dat is juist een groot probleem. Je hebt het zelf namelijk helemaal niet in de gaten. En ja, stress kan natuurlijk wel de oorzaak zijn.

    Ga naar een fysiotherapeut voor ademhalingsoefeningen. Of probeer de oefeningen die in de columns over angst staan doe ik heb geschreven. De oefeningen zijn ook heel goed bij CHV
    http://www.dokter.nl/dossiers/angsten

    Reageer
    #6

    Beste Tandor,

    Is het niet raar dat ik maar kramp blijf hebben in mijn rechterarm? Heb het opgezocht ivm chronische hyperventilatie maar kan deze klachten niet terugvinden. Bij het minst geringste verkrampt mijn rechterarm en dat is echt heel vervelend en beangtigend. Ben soms echt bang dat er iets ergers aan de hand is. Verder heb ik geen geld voor de fysio, heb een basisverzekering waar dit niet vergoed wordt en zelf ook geen geld voor de behandelingen.

    Groetjes

    Reageer
    #7

    Spierkrampen staan er toch echt bij......

    Je kunt de oefeningen die in de columns over angst staan. De link had ik eerder al gestuurd.

    Reageer
    #8

    Ja maar toch lees ik in verhalen heel weinig terug van waar ik last van heb, ik heb nu al +/- 3 maanden pijn in mijn arm en algehele verkramping, ik hoef bij wijze van maar mijn tanden te poetsen en mijn arm verkrampt weer. Verder zie ik in je link geen oefeningen staan alleen maar verhalen over wat angst is. Dank voor je reactie.

    Groetjes

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    De oefeningen zijn beschreven in twee van die stukken over angst.
    Angst beheersen Deel I en II. Die kun je ook gebruiken bij hyperventilatie.

    Het gaat er niet om wat je in verhalen terugleest. Niet iedereen heeft dezelfde klachten.
    Ze staan wel in dat lijstje dat ik heb gestuurd van mogelijke klachten.

    Reageer
    #10

    hallo anoniem, dat wat jij met je arm hebt dat heb ik met mijn linkerbeen en er gaat zo nu en dan ook een spiertje tikken in mijn been en dat houd lang aan. daarna is de spierpijn nog erger maar ik heb nu veel stress door mijn ziektevrees. ik hoop dat het daarvan is en ook mijn keelpijn of pijnoop de borst. dan bedoel ik bij me borstbeen. en hartkloppingen. en daarnaast ook rugpijn. voornamelijk mijn onderrug kaar ook me bovenrug. ik ben doodsbang voor spierziektes of bloedziekten of iets aan mijn lymfeklieren of keel kanker. ik weet niet of dat mogelijk is als je 28 jaar bent maar ik lig er wel wakker van

    Reageer
    #11

    Vanmorgen werd ik gewoon wakker van zeurende spieren. Niks lag lekker. Niet dat het echt pijn doet maar alles zeurt. Pfff... ik ben echt doodsbang dat ik een spierziekte heb. Nu ik even wakker ben gaat het een beetje. Eerlijk gezegd durf ik 's avonds ook niet te slapen. Ik kom bijna niet in slaap en dan word ik vroeger wakker dan normaal en heb ik overal een zeurend gevoel in me lichaam. Me hele rug maar vooral me onderrug, me schouders en me bovenarmen. Die kan ik ook niet laten hangen. Ik heb last van dunne ontlasting. Naar mate de dag voorderd komt de keelpijn ook weer En me hoofd voelt raar. Is dit stress of pieker ik te veel over ziektes of is er werkelijk wat aan de hand?

    Reageer
    #12

    Ik denk dat je vooral last hebt van stress, angst en hyperventilatie.
    Doe eens de test op:
    http://www.dokter.nl/index.php?option=com_hyperventilatietest

    Reageer
    #13

    Hallo Tandor,

    Ik heb de test gedaan en mijn uitslag is 68.
    Is dit dan de oorzaak van al mijn vage klachten?
    Wat raad u mij aan te doen?
    Heeft u tips?
    Ik heb ook constant een waas voor mijn ogen en een brandend gevoel.
    Vooral mijn linker oog. En bij opstaan krijg ik een heel naar gevoel door me lijf

    Reageer
    #14

    Die uitslag is dan wel duidelijk....
    Hyperventilatie, met name chronische hyperventilatie kan inderdaad de oorzaak zijn van de vage klachten. Je zou naar een fysiotherapeut kunnen gaan voor ademhalingsoefeningen.

    Kijk hier maar eens naar de mogelijke klachten:
    http://www.chronischehyperventilatie.nl/index.php?page=symptomen

    Reageer
    #15

    Hoi Anoniem 2,

    Blijft bij jou de kramp in het been ook soort van constant aanwezig? Ik heb sons ook trekkende pijnem in mijn arm en het voelt net alsof mijn rechterarm dikker is. Ik heb ook vaak last van mijn keel, en het lijkt alsof die pijn doortrekt tot mijn oor. Het is idd heel vervelend om te denken een spierziekte of kanker te hebben.

    Groetjes Anoniem

    Reageer
Reageer op: Hypochondrie, klachten blijven aanhouden.


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief