Vermoeid en een heleboel andere klachten (meer dan een jaar al)

Online ZorgZus
 • #1

  Beste lezers,

  Eerst even wat achtergrondinformatie:

  Ik ben een 22-jarige student (man), heb altijd veel gesport en ook redelijk wat gefeest. Na de middelbare school heb ik een tussenjaar gehad, waarin ik redelijk depressief en heel moe ben geworden (achteraf denk ik dat dit Pfeiffer is geweest, aangezien er is aangetoond in mijn bloed dat ik pfeiffer heb gehad, maar dat het niet meer actief is).

  Na mijn tussenjaar ging het een jaar best goed, tot een paar maanden voor de coronacrisis toen ik af en toe onderweg naar de universiteit opeens zweetaanvallen kreeg en lijkbleek werd. Ook was ik vaak te moe om naar school te gaan maar ik heb dit genegeerd. Toen de corona-crisis om de hoek kwam werd dit telkens erger, als het ook maar een beetje warm was, zweette ik al een zwembad bij elkaar en ik werd telkens vermoeider.

  Uiteindelijk kwamen hier ook tintelingen bij. Bij kleine inspanning zoals een wandeling naar de supermarkt of stofzuigen in huis krijg ik het gevoel dat er kleine naaldjes in mijn rug, handen en achterhoofd worden gestoken, een tintelend gevoel, maar zonder pijn. Dit gevoel kan ook gaan jeuken. Tegelijkertijd merk ik dat dan al de energie uit me gezogen wordt en ik moet gaan zitten omdat ik ook duizelig word.

  In de tussentijd ben ik door de huisarts doorverwezen naar de internist, omdat er na meerdere bloedonderzoeken niks anders was gevonden dan een lactose-intolerantie. (Ik eet sindsdien ook 0 lactosebevattende producten). Mijn levensstijl is verder ook gezond qua voeding en slaap. Ook bij de internist is er tot nu toe niks gevonden na een echo van mijn hals, boven-en onderbuik (ook vaak buikpijn en vreemde ontlasting). Inmiddels zit ik al een hele tijd aan huis genageld en zijn de kleinste inspanningen al slopend voor een dag. Hierdoor ben ik ook zeer depressief geworden en sta nu onder behandeling bij een psycholoog.

  De internist heeft me laatst doorgestuurd naar een neuroloog en een longarts (voor slaaponderzoek) en ik hoop echt dat hier wat gevonden kan worden, want ik geef mijn leven momenteel echt een 1. (Ook al kan het natuurlijk altijd erger, maar zo voelt het nu). Verder wordt er over 2/3 maanden ook een colonoscopie uitgevoerd door een privékliniek, omdat ik het allemaal niet meer wil laten wachten.

  Nu ben ik best gespannen voor de neuroloog en hoop dat hier niks ernstigs naar boven gaat komen. Ook heb ik vaak gedacht aan een aparte auto-immuunziekte, omdat ik Psioriasis heb. Al dan niet in ernstige vorm, één uitbraak gehad tot nu toe en nu alleen licht actief op de ellebogen. En aangezien dit ook een auto-immuunziekte is, is dat ook in mijn hoofd gaan spelen. Ook ben ik inmiddels gaan denken aan een zenuwziekte..

  Het is al een redelijk lang verhaal geworden, maar mijn vraag is: Wat denken jullie dat mogelijk de oorzaak zou kunnen zijn? Houd je verder niet in, want ik heb liever dat ik een mogelijk spoor krijg wat niet zo leuk is om te horen dan verder leven in onwetendheid.  Hieronder staat mijn klachtenlijstje, met de vervelendste klachten dikgedrukt:

  • Elke dag vermoeid. Kleine inspanning is heel intens en ik kan niet langer wandelen dan 10 minuten.
  • Bij kleine inspanning volgen ook tintelingen over handen, rug en achterhoofd, enorm snel zweten  ook bij lage temperaturen en duizeligheid. Vaak pijn in onderrug en zware benen. (Ik heb altijd veel gesport en een gelet op goed postuur, dus dat kan niet de reden zijn van die pijn)
  • Moeite met ademen!!! Ik maak vaak een soort snurkgeluidje bij het ademen en het voelt alsof er veel slijm vast zit o.i.d. (Ik rook overigens niet). Dit is één van mijn vervelendste klachten
  • Heel vaak lichtelijk traanogen, wordt erger bij lichte inspanning zoals wandelen.
  • Vaak hoofdpijn, met een zwaar drukkend gevoel.
  • Al een hele lange tijd een verstoorde smaak en geur. Het smaakt niet naar metaal of iets dergelijks, maar het is anders dan normaal. Dit was al voor corona, dus kan daar niet aan te wijten zijn.
  • Slecht slapen, hard snurken en vaak zwetend wakker worden. Ik slaap makkelijk in, maar word vaak een aantal keer per nacht wakker en bijna elke avond word ik 1 keer bezweet wakker (niet doorweekt).
  • Slecht geheugen en denkvermogen. Ik kom vaker niet op woorden, ben slechter in sociale omstandigheden en heb het gevoel dat mijn hersens niet helemaal goed meewerken.
  • Uitgedroogd gevoel. Ik drink altijd genoeg water op de dag en geen koffie of thee o.i.d. meestal 3 liter per dag, maar heb toch vaak een droge huid en een droog neusslijmvlies. Plas is wel gewoon een normale kleur.
  • Bijna altijd buikpijn of drukkend gevoel op buik. Er staat continu een spanning op mijn buik en ik ben vaak ook winderig. Ook soms maagzuur en eten wat omhoog komt, maagzuurremmers werken niet. (3 verschillende soorten geprobeerd)
  • Vreemde, wisselende en stinkende ontlasting met veel onverteerd eten. De ene keer heb ik diarree/dunne ontlasting, de andere keer heel veel onverteerd eten, de andere keer is mijn ontlasting heel nauw (alsof er iets in de weg zit). De andere keer heel vet en plakkerig. Ook heeft het altijd een hele aparte structuur, maar het is nooit zoals het vroeger was toen ik me goed voelde. Ik voeg ook nog foto's hieraan toe, zodat het duidelijker is.
  • Spiertrillingen in rust. Mijn linkerkuitspier trilt bijna altijd als ik lig of zit en vaak trillen ook mijn oogleden, linkerkant buik en een spier op de achterkant van mijn nek. Ook bij het aflopen van de trap trillen mijn benen altijd best erg.
  • Doof, brandend gevoel in handen en voeten. Dit is niet hetzelfde als slapende handen of voeten, maar meer een soort warm, doof gevoel, waarna ik ook moeilijker mijn tenen en vingers kan bewegen. Dit gebeurt best vaak. Ook heb ik vaak last van slapende ledematen. (Anders dus)
  • Vaak last van spierpijn. Dit is geen heftige spierpijn, maar ik voel dit vaak in mijn schouders en benen, zonder dat ik heb gesport of iets dergelijks.

  Dit was het lijstje wel zo'n beetje. Het is niet makkelijk om er wat van te maken, maar inmiddels ben ik aan ernstigere dingen gaan denken, zoals MS, Sjögren, of andere zenuw/auto-immuunziektes.

  Natuurlijk is er misschien ook wat te wijten aan mijn depressie, maar het grootste gedeelte van de klachten was er daarvoor al. Hiervoor gebruik ik overigens ook antidepressiva sinds een week of 10. Het enige wat me is opgevallen, is dat de laatste bloedtest die genomen is licht verhoogde ASAT en ALAT waardes (boven referentiewaarde) vertoonde, terwijl die waardes bij eerdere bloedtest juist goed laag waren. Maar misschien komt dat door de antidepressiva?

  Ik hoop dat jullie gewoon vrij jullie gedachtes willen delen over wat ik wel al dan niet misschien heb. Bedankt alvast 🙂

  P.S. Foto's van de ontlasting staan hieronder!

  BBCode you used is not allowed.

  BBCode you used is not allowed.

  BBCode you used is not allowed.

  Reageer
  #2
  Reageer
  #3

  Dankjewel voor je reactie, John. Ik heb de test gedaan en er kwam uit dat er wel mogelijk aanwijzing voor is. Ik heb echter al een hele tijd zelf hieraan gedacht en goed gelet op mijn ademhaling etc. Het heeft echter niet veel verbeterd. Ik ben zelfs bij de fysiotherapeut geweest voor ademhalingsoefeningen, maar volgens mij is er niet zoveel mis met mijn ademhaling. Het enige is dat ik dus vaak een soort snurkgeluid maak bij ademen en niet helemaal goed kan ademen voor mijn gevoel. (ook heftig snurken in de nacht bijvoorbeeld) Ik heb geen overgewicht.

  Reageer
  #4

  Dan toch maar eens het slaaponderzoek afwachten. Daarnaast kunnen antidepressiva dit soort klachten dus ook veroorzaken.

  Reageer
  #5

  ja ben ook benieuwd naar het onderzoek. Klachten waren er helaas al allemaal voor de antidepressiva, dus daar zal het niet aan liggen..

   

  Reageer
  #6

  Dan zal het daar niet aan liggen

  Reageer
  #7

  Een natuurgenezer kan kjken naar het hele plaatje, zoals voedingspatroon, darmflora, candida, tekorten aan voedingsstoffen, hormoonhuishouding, bijnieruitputting enz. Eventuele problemen met schildklierwerking kan je niet altijd aantonen in het bloed.

  Bij feesten komt vaak veel alcohol te pas. Die ontregelt veel in je lichaam. Is een belasting voor je lever, ontregelt je bloedsuikerspiegel en zorgt voor verlies van vitaminen en mineralen. Veel sporten vergt ook wat van je lichaam. Kan cortisolhuishouding ontregelen. Door veel zweten verlies je ook mineralen.

  Wat voeding betreft is een stabiele bloedsuikerspiegel belangrijk. Beste is om te zorgen voor een combinatie van complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment, zodat de suikers langzamer opgenomen worden. Beter dus bijvoorbeeld een zelfgemaakte maaltijdsalade of een omelet met een beetje brood dan een stapel brood met dun beleg. Beter ook niet teveel tarwe. Neem zelf 's ochtends een schepje eiwit zonder kunstmatige zoetstoffen.

  Studeren vergt ook veel van je lichaam, doordat je ingespannen bezig bent en veel met je hoofd werkt.

  Reageer
  #8

  Harold,
  veel van de klachten herken ik.
  Ook Pfeiffer gehad (in hevige mate) een paar jaar daarna begonnen de problemen waarbij, bij mij, darmklachten en vermoeidheid tegen uitputting aan de meeste impact hadden. Op een bepaald moment vreesde ik dat ik arbeidsongeschikt zou worden.
  Nu is het wel zo dat veel kwalen en ziektes darmproblemen en grote vermoeidheid geven dus ik ga hier niet zeggen dat we dezelfde kwaal hebben, maar bij mij was het ME/CVS met als belangrijkste oorzaak een niet goed functionerend darmsysteem (lekkende darm).
  Depressies komen vaak voor bij ME-patienten, maar die blijken dan meestal niet het gevolg van ME te zijn, maar meer het gevoel van wanhoop dat niemand kan vertellen wat er met je aan de hand is en zelf er artsen zijn die je niet geloven.

  Ik heb in de afgelopen 30 jaar (zo lang heb ik het al) velen specialisten geraadpleegd waaronder ook de wat meer alternatieven. Uiteindelijk heeft DR. Korbee ( https://drkorbee.nl/ ) enig uitsluitsel kunnen geven met zijn algehele bodyscan-methode.
  De laatste jaren is het bij mij redelijk onder controle door o.a. zo min mogelijk producten waar suiker of gist in zit te eten/drinken. Let op, dat betekent dus ook totaal geen aclohol maar ook geen vruchtensappen.

  Ik hoop dat je geen ME hebt maar dat het iets is waar de reguliere gezondheiszorg een oplossing voor heeft.
  ME is pas zins kort officieel erkent in Nederland en het serieuze onderzoek moet nog starten, dus dat gaat nog even duren.
  Laat je in ieder geval niet aanpraten dat er geestelijk iets met je mis is, zolang niet duidelijk is wat er aan de hand is.

  Succes en sterkte,
  Rob

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
Reageer op: Vermoeid en een heleboel andere klachten (meer dan een jaar al)
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief