Mogelijke psychische problemen,

  • #1

    Hallo, ik ben een man 29 jaar.

    Ik heb nu in mijn optiek "ernstige" klachten.

    Ik zal ze even opsommen. Benauwd/Licht in hoofd/gloeiend hoofd (ik denk geen koorts)/gejaagd gevoel/piekeren/doemdenken/
    Nu weet ik dat deze klachten op Chronische hyperventilatie lijken, ik doe ademhalings-oefeningen, maar de klachten blijven ook na de oefeningen.

    Om verwarring te voorkomen, De laatste 2 symptomen die ik opnoem zijn denk ik de veroorzaker van mijn andere symptomen, maar dat weet ik niet zeker.

    ook ben ik de hele dag vermoeid, het liefst slaap ik 20 van de 24 uur.

    Ik heb broomhexine tabletten geprobeerd om te kijken of vastzittend slijm de oorzaak zou kunnen zijn van mijn benauwdheid en het lichte gevoel in mijn hoofd, ook dat mocht niet baten.

    Ik loop ook bij een cardioloog, heb een 24 uurs kastje om gehad, en buiten een paar overslagen om was er niets bijzonders op af te lezen.

    Zoals ik eerder zei, ik pieker nogal veel, bedenk vaak doem scenario's die kunnen ontstaan (bv niet het huis uit willen omdat de houtkachel nog brand) (gasstel controleren voordat ik op bed ga)om even een paar voorbeelden te noemen.
    En door de optredende benauwdheid Google in me weer in het rond na wat het kan zijn.

    Kunnen al deze lichamelijke klachten komen door een psychische aandoening?

    Of zou ik door dat piekeren een soort van overspanning/burn out hebben gekregen?

    Zijn er mensen die dit herkennen?

    Mvg.

    Reageer
    #2

    Doorgaans ga je piekeren als je angst en stress/spanningen hebt...

    Doe eens de test op:

    https://www.dokter.nl/zelftesten/hyperventilatietest/

    https://www.dokter.nl/zelftesten/angststoornistest/

    Reageer
    #3

    Ik zou eens beginnen met evenwichtige voeding, met zo min mogelijk snelle suikers, met name de geraffineerde suikers. Beter zorgen voor meer complexe koolhydraten, voldoende eiwitten, gezonde vetten en voldoende vezels. Hierdoor blijft je bloedsuikerspiegel stabieler, wat beter is voor hele gezondheid.

    Daarnaast kan je tekorten hebben aan allerlei stoffen.  Bloedonderzoek zegt wat dat betreft niet heel veel. Denk aan stoffen als magnesium, zink, vitamine B C en D en omega 3. Samen met allerlei aminozuren zorgen deze stoffen voor de aanmaak van allerlei neurotransmitters als serotonine, dopamine en melatonine. Denk ook aan een ontregelde cortisolhuishouding. Je zou  nog advies kunnen vragen op natuurgeneeskundig gebied of in een goede vitaminezaak.

    Reageer
    #4

    Ik heb beide tests gedaan net, vind het wat moeilijk invullen maar heb me best erop gedaan,
    Bij test 1 had ik een score van 60
    Bij de test van angststoornis had ik 57, wat een indicatie is voor een forse angststoornis.

    Wat is raadzaam om nu te doen??

    Rust nemen? of moet ik hier echt gelijk mee naar de huisarts?

    Het is niet dat ik zelfmoord neigingen heb ofzo, maar voel me wel somber en uitgeput en vooral opgejaagd de hele tijd.

     

    En nog bedankt voor de reacties, word gewaardeerd.

    Reageer
    #5

    Met de uitslagen van de testen, zou ik je toch echt aanraden om naar de huisarts te gaan. Ik denk dat je wat professionele hulp kunt gebruiken. De testen verklaren in ieder geval je klachten.

    Reageer
    #6

    Oke, ik zal Maandag even een belletje doen voor een afspraak.
    Ik zal een opvolgend bericht schrijven als er meer duidelijkheid is zodat mensen in de toekomst hier wat aan kunnen hebben die zich in mijn verhaal herkennen.

    Bedankt voor de adviezen.

    Mvg.

    Reageer
    #7

    Ik ben bij de huisarts geweest omdat mijn lichaam totaal in paniek was, continu gejaagd en helemaal depri.
    Ik word morgen geprikt voor mijn schildklier (puur om dingen uit te sluiten).

    Ook heb ik Oxazepam gekregen, omdat ik heb aangegeven dat het in mijn beleving gaat om een angststoornis/paniekstoornis, en daar kon ze zich heel goed in vinden (door de klachten die ik opnoemde)

    De Oxazepam werkt een beetje, maar heb het gevoel dat het snel is uitgewerkt.
    Ik heb de 10mg versie gekregen.

    heb gisteren een "nieuwe" klacht gekregen, en heb dat ook gemeld.
    De klacht is als voort, ik probeer te gaan slapen, en echt op het moment dat ik in slaap dreig te vallen stop ik met ademen en schrik ik wakker (is dus voordat ik echt slaap, dus geen apneu).
    Zal ook wel met de spanningen in mijn lijf te maken hebben(of een verkeerde ademhaling die switched naar de slaap ademhaling).

    Ik houd u op de hoogte van de uitslag van de schildklier.

    Mvg.

    Reageer
    #8

    Nog even een vraagje, ik heb er een klacht bijgekregen, even ter verduidelijking, het is geen koorts, maar heb het gevoel dat mijn hoofd in brand staat, hele hoofd voelt gloeiend heet aan, en als ik dan mijn temperatuur opneem geef hij geen verhoging aan.
    Kan dit voortkomen uit een angststoornis? want vind het behoorlijk hinderlijk.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ja, dat zou heel goed kunnen.

    Reageer
    #10

    Hallo Tandor, ik heb 2 uitslagen binnen, van de sternum-punctie en de schildklier, Er is niets raars gevonden bij het onderzoek van mijn beenmerg, volgens de Internist was er niets bijzonders in mijn aanmaak van mijn bloedcellen en zag er volgens haar goed uit.
    Ook zijn er geen verhoogde ontstekingswaarden aangetroffen, wel zijn mijn witte bloedcellen verhoogd (zoals altijd wanneer ik bloed laat prikken)
    Ze vroeg of ik nog vragen had, en die had ik ter plaatse niet, omdat ik enigszins opgelucht was door de uitslag en ik een soort van blij werd.

    Ook de waardes van mijn schildklier waren prima, niets vreemds zei ze.

    Volgens haar is het mogelijk dat de verhoogde witte bloedcellen bij mij horen, ik heb namelijk vanaf 2003 toen ik 15 jaar was al verhoogde witte bloedcellen en we zijn inmiddels 14 jaar verder en heb het nog steeds, met schommelingen van waardes tussen de 16 en 20.5 waar het rond de 4-10 hoort te zitten.

    Toch vind ik het vreemd om eerlijk te zijn, ze zegt ook dat roken (wat ik doe) en stress ook een verhoging kan geven in de witte bloedcellen, maar vroeger toen ik zo jong was had ik eigenlijk 0 stress, maar rookte toen wel al.

    Ben wat hypochondrisch ingesteld maar daar was je denk ik wel achter.
    Als de ontstekingswaardes niet verhoogd zijn is de kans op een ernstige ziekte zoals Chronische ontstekingen of zelfs kanker wel kleiner neem ik aan? of is dat niet het geval?

    Ben wel een realist, ik word nog geopereerd aan mijn galblaas in de aankomende weken, en moet dan om de zoveel tijd mijn bloed laten prikken om de waardes te controleren.

    Heb altijd wel een zeurderige pijn bij mijn schouderbladen, het is geen erge pijn maar echt een zeurend gevoel (verdwijnt even als ik mijn rug kraak, maar komt redelijk snel terug)
    Ik vermoed dat dit door spanning komt, dat mijn spieren te vaak zijn aangespannen en ik daardoor het gevoel krijg.
    Ik hoestte vorige week een keertje hard omdat ik het iets benauwd had, en er zat een klein sliertje bloed in(daarna niet weer gehad), mijn huisarts zei al dit gebeurd wel vaker.
    Ook heb ik geen kriebelhoest of neiging tot hoesten, eigenlijk alleen bij het wakker worden om alles schoon te hoesten(rokers kwaal)

    mvg

    Reageer
    #11

    Als de ontstekingswaardes niet verhoogd zijn is de kans op een ernstige ziekte zoals Chronische ontstekingen of zelfs kanker wel kleiner neem ik aan? of is dat niet het geval?   Dat zou je zo inderdaad kunnen stellen. Het zou inderdaad kunnen dat een verhoogde waarde van de witte bloedcellen bij je hoort. Dat komt wel vaker voor.

    Reageer
Reageer op: Mogelijke psychische problemen,


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief