Chronisch stress door psychische problemen

  • #1

    Ik heb al jaren te maken met een angststoornis en een verslaving. Ik heb door de angst de laatste tijd wat moeite met goed ademhalen en voel veel stress. Waarschijnlijk heb ik chronische stress en ik vroeg me af wat ik hieraan kan doen op korte termijn, omdat ik het gevoel heb dat mijn hart of in elk geval mijn lichaam hieronder lijdt.

     

    Reageer
    #2

    Je zou chronische hyperventilatie kunnen hebben, door de angst en de stress. Ik zou je aanraden om naar een fysiotherapeut te gaan voor ademhalingsoefeningen

    Reageer
    #3

    Bedankt voor je reactie! Ik weet echter dat dit geen hyperventilatie is. Ik heb me wel opgegeven voor ontspanningstherapie (ben benieuwd..) maar ik wil graag weten of chronisch stress hartklachten kan oproepen en hoe gevaarlijk dat is...!

    Reageer
    #4

    Chronische stress kan op lange termijn wel voor hartklachten zorgen. Hoe en in welke mate is moeilijk te zeggen.

    Reageer
    #5

    Ah oke, dus afwachten wat ik nog meer voor klachten krijg.... Nou evengoed bedankt voor je antwoorden!

    Reageer
    #6

    Bij een angststoornis speelt ook de biochemie van je lichaam een rol. Zo is je dagelijkse voeding erg belangrijk. In het westen eten we vaak teveel snelle suikers, vooral geraffineerde suikers, wat schommelingen in je bloedsuikerspiegel kan geven, wat kan leiden tot allerlei klachten en ontregelingen kan geven van hormonen en neurotransmitters. Beter zorgen voor meer complexe koolhydraten en die combineren met eiwitten, gezonde vetten en voldoende vezels. Ook kunnen er voedselovergevoeligheden spelen.

    Ik weet niet wat voor verslaving je hebt maar verslavingen kunnen zorgen voor ontregelingen en tekorten in je lichaam. Hopelijk heb je hulp om van je verslaving af te komen.

    Dan kunnen er nog tekorten spelen in je lichaam; vitaminen, mineralen, vetzuren, aminozuren en andere stoffen. Denk aan stoffen als magnesium, vitamine B en D, omega 3, lysine, om er een paar te noemen. Dat soort stoffen helpen om stressbestendiger te worden en ook je neurotransmitters aan te maken; van die stofjes die helpen om je prettiger te voelen, zoals serotonine en dopamine. Dat kan ook schelen in je angsten. Daarnaast wel zorgen voor de juiste ademhaling. Niet diep ademen maar wel ontspannen.

    Reageer
Reageer op: Chronisch stress door psychische problemen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief