Lichamelijke en mentale klachten

 • #1

  Hi allemaal,
  Ik (vrouw, 29 jaar) ervaar al een paar maanden best wel wat klachten en wist niet zo goed bij welk onderwerp ik dit moest plaatsen. Het begon vorig jaar in mei ongeveer, toen kreeg ik vaak last van een licht gevoel in mijn hoofd, vermoeidheid, snelle hartkloppingen, hersenmist etc. Hiermee ben ik naar de huisarts geweest en die denkt dat het aan hyperventilatie/paniek(/angst)aanvallen ligt, een hartritmestoornis is gelukkig uit te sluiten d.m.v. een holteronderzoek. Het ging een tijdje wat beter, maar nu merk ik sinds een maand of 2 dat het weer bergafwaarts gaat. Dit zijn alle klachten die ik ervaar: licht in het hoofd voelen, hoofd voelt af en toe zwaar en vol aan, hoofd voelt soms instabiel aan in nek, als ik opsta zitten mijn oren soms even dicht, soms even duizelig, hoofdpijn, soms snelle korte steken en soort snel getik op mijn (achter)hoofd, hersenmist, vermoeidheid, overprikkeld zijn bij teveel licht en geluid, het heel snel warm hebben en bij teveel warmte het benauwd krijgen, slechter concentratie en geheugen.
  Sommige klachten waren mij al bekend, maar omdat er de laatste tijd meer klachten bij zijn gekomen maak ik me wel zorgen.. dit beïnvloedt mijn dagelijks leven ook bijvoorbeeld werk. Ik heb me vandaag laten bloedprikken en over 2 weken een gesprek met de POH GGZ om te kijken naar de mentale klachten. Omdat ik met deze klachten leef gaat het ook slechter met mijn mentale gezondheid omdat ik bij elke symptoom heel erg ga piekeren. Alvast bedankt voor de genomen tijd!

  Reageer
  #2

  Het lijken toch vooral hyperventilatie klachten en wellicht een onderliggende angststoornis.

  Doe eens de testen op:
  https://www.zorgprofessionaljohn.com/hyperventilatie-test/

  https://www.zorgprofessionaljohn.com/angststoornistest/

  Op onderstaande link kun je zien welke klachten er allemaal kunnen ontstaan door angst/stress en hyperventilatie
  https://www.zorgprofessionaljohn.com/klachten-bij-hyperventilatie-en-angsten/

  Reageer
  #3

  Volgens de testen heb ik idd wel last van hyperventilatie en een angststoornis.. zijn de hoofdklachten die ik heb (hoofdpijn vaak bij mijn slapen, korte steken, tintelingen, snel en kort getik, instabiel gevoel) wel gewoonlijke klachten die daar ook bij horen? Of kan dat weer iets anders zijn bijvoorbeeld spierspanning?

  Reageer
  #4

  Het zijn inderdaad klachten die erbij horen. Die kun je ook terugvinden in de link over mogelijk klachten die ik stuurde

  Reageer
Reageer op: Lichamelijke en mentale klachten


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MBVoeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief