Terugkomende lichamelijke klachten

 • #1

  Om de paar maanden krijg ik last van lusteloosheid. Het gevoel gaat gepaard met hartkloppingen, hoofdpijn, misselijkheid en soms braken. Ik voel me slap en kortademig. Dit keer heb ik bijkomende klachten gekregen, zoals een zeurende pijn in de nek, schouders en arm. Me gewrichten doen pijn en het lijkt alsof ik me eigen lichaam niet meer kan dragen. Ik voel me constant opgejaagd en ik krijg ook krampen. Geen diarree maar wel de drang om naar de wc te gaan. De huisarts neemt mij niet serieus, enige wat ze doen is bloed afnemen. De klachten worden gegooid op stress. Ik kan me hierin niet vinden, omdat ik juist stress krijgt doordat ik me zo ellendig voel. Niet andersom. Ik ben 25 jaar en heb een slank postuur. Eet gezond en regelmatig. Dit is de 4e keer dat ik zoiets mee maak. Ik ben radeloos en ik maak me zorgen. Komen deze klachten iemand bekend voor? De klachten houden telkens een aantal dagen aan. Ik heb het sinds gister middag. Inmiddels is het zaterdagavond. Naar de huisartsenpost wil ik niet bellen, die namen mij de vorige keer ook niet serieus.

  Reactie
  #2

  Doe eens de test op
  https://www.dokter.nl/zelftesten/hyperventilatietest/

  Reactie
  #3

  Bedankt voor uw antwoord John. Ik heb de test gedaan. Ik kwam uit op 59. Er staat: Indien de score hoger is dan 42, zijn er aanwijzingen voor hyperventilatie.

  Dit neem ik mee voor tijdens een afspraak bij de huisarts.

  Reactie
  #4

  Ik zie net dat je ook nog een topjc over paroxetine hebt.
  De hyperventilatie kan veroorzaakt worden door het afbouwen

  Reactie
  #5

  Dat klopt. Ik link het ook aan elkaar, alleen wilde toch even weten of het misschien wat anders kon zijn. Het lijkt een cirkel waar ik in zit. De verschijnselen maken mij angstig en de angst zorgt ook weer voor verschijnselen. Het idee dat spanning, stress zoveel nare kwaaltjes met zich kan meebrengen. En het afbouwen en de medicijnen ook.

  Reactie
Reageer op: Terugkomende lichamelijke klachten
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief