terugkomende klachten

 • #1

  Hallo,

  Ik zal even (proberen) kort mijn verhaal doen. Ik kamp sinds augustus afgelopen jaar met een angst en paniekstoornis, ik had last van; pijn op de borst, pijnlijke schouders, armen en rug, benauwd en duizelig.. Het voelde alsof ik in een andere wereld leefde, ik was er wel maar toch ook weer niet de begin tijd is voor mij heel wazig. Ik heb 4 weken lang elke dag bij de huisarts gezeten omdat ik dacht dat ik iets aan mijn hart had, ze hebben een hartfilmpje gemaakt en meerdere malen mijn bloeddruk opgemeten en bloed geprikt hier was niets in te vinden. De huisarts schreef samen met mijn psycholoog 50 mg Sertraline per dag voor, in het begin werden de aanvallen alleen maar erger en later juist minder. Totdat het allemaal weer terug kwam en ik weer terug ging naar de huisarts, zij heeft toen mijn dosis verhoogd naar 100 mg per dag. Het ging een hele tijd goed. De laatste tijd merk ik dat ik er weer meer last van krijg, weer erg angstig en mijn lichamelijke klachten komen af en toe weer terug.. Nu ben ik dus enorm bang dat het alsnog aan mijn hart ligt alleen zegt mijn huisarts dat ik daar te jong voor ben (22) en daar niet zolang mee had rond kunnen lopen.. Ik ben nu toch niet gerustgesteld en vraag me af of jullie weten of dit normaal is dat het terug komt of dat het toch echt aan mijn hart moet liggen?

  Groetjes

  Reactie
  #2

  Met je hart heeft dat niets te maken. Het is je angststoornis die dit veroorzaakt. de Sertraline blijkt toch niet het juiste middel te zijn. Bespreek dat met je psycholoog.

  Reactie

  Leven met angst kan je dagelijks leven nogal belemmeren. Ben je voor jezelf of voor iemand anders op zoek naar een oplossing en heb je niet genoeg aan de antwoorden die je kunt vinden in ons forum? Ook in dat geval helpen wij je graag verder.

  Angst. Wat te doen als het je leven beheerst?

  Angst. Wat te doen als het je leven beheerst?

  Angst kan je behoorlijk in de weg zitten Leven met angst kan je dagelijks leven nogal belemmeren. Misschien denk je... Lees verder
  Angstklachten? Test ze zelf!TEST JEZELF
  Partner content
  #3

  Kijk eens op:

  Zorgprofessional-john-jimdosite.com

  Reactie
  #4

  Hai!

  Wat naar dat het nog niet goed gaat.

  Is het zo dat je telkens ergens anders last van hebt? en daarnaast,  waar ben je nu echt bang voor?  is het dat je overgevoelig bent en er last van hebt of is het de angst voor de mogelijke gevolgen of een enge ziekte.

  Ik zou echt naar de huisarts gaan,  je moet hier gewoon vanaf komen.

  Sterkte!

  Reactie
  #5

  Ik ben heel erg bang dat er iets mis is met mijn hart en de rest van mijn lichaam, dit is dus ook mijn angst. Aangezien mensen mij vertellen dat de huisarts je snel naar huis stuurt met zulke klachten en er toch iets aan de hand kan zijn maak ik me weer zorgen.. Vandaar dat ik mijn verhaal wilde plaatsen en kijken of er mensen zijn met dezelfde klachten of die zeker weten dat er niets ergs aan de hand is..

  Reactie
  #6

  De kans dat er op uw leeftijd iets scheelt met je hart is heel erg klein. Als er op het hartfilmpje geen afwijkingen te zien zijn dan zijn er waarschijnlijk ook geen afwijkingen. Je kan altijd eens een afspraak maken met een cardioloog voor een echo van je hart. Misschien dat dat je dan wat meer geruststelt. Ik weet echter niet of je daarvoor in Nederland een verwijsbrief voor nodig hebt (in België alvast niet). Je hebt eerder last van een angststoornis en ik weet uit ervaring dat geruststelling maar tijdelijk helpt. Na verloop van tijd begin je je dan weer zorgen te maken over iets anders. Na een lange lijdensweg begin ik me nu eindelijk beter te voelen door mindfulness en meditatie.

  Reactie
  #7

  Je moet gewoon andere medicatie naar mijn mening. En als je nog niet bij een therapeut/psycholoog in behandeling bent, doe dat dan.

   

  Reactie
  #8

  Hai,

  Als jij een serieuze klacht hebt dan denk ik dat de huisarts hier wel serieus naar kijkt hoor!:) als je het gevoel hebt dat hier naar gekeken moet worden dan moet je dus ook vooral gewoon gaan.

  Echter lees ik wel een beetje terug dat het iedere keer iets 'anders' is, mogelijk zijn het dus ook angsten en is er helemaal niets aan de hand. Maar hier op het forum kan niemand bepalen of jou klachten wel óf niet terecht zijn.

  Sterkte

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Ik ben bij de huisarts geweest en die kon niks raars of geks of afwijkends vinden.. Toch blijf ik bang. Gek he?!

  Reactie
Reageer op: terugkomende klachten
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief