Tal van klachten, te wijten aan stress?

  • #1

    Hallo,

    Sinds drie weken geleden heb ik een aantal vage klachten. Het begon met op willekeurige tijdstippen een beetje licht/afwezig gevoel. Een week later had ik iets wat op een paniekaanval leek tijden mijn werk. Ik kreeg een gespannen gevoel, mijn hartslag ging erg omhoog en kreeg tintelende/brandende armen/benen. Toen ben ik door een collega thuis afgezet.

    De volgende dag ging ik naar het ziekenhuis met klachten die naar mijn idee met het hart of longen te maken kan hebben. Ik was licht in het hoofd/afwezig, snel moe/buiten adem bij lichte inspanning en pijntjes bij mijn borstkas.

    De dokter in het ziekenhuis vertrouwde het niet omdat mijn hartslag vrij hoog was(tussen 100 en 130). Ik werd opgenomen op de SEH. Daar hebben ze een hartfilmpje en een thorax foto gemaakt en verder mijn bloed onderzocht. Ik weet niet waar ze allemaal naar gekeken hebben in mijn bloed. Uiteindelijk hebben ze niets gevonden en lieten me gaan. Volgende dag ben ik bij mijn huisarts geweest. Volgens hem was het zeer waarschijnlijk hyperventilatie en kreeg ik een verwijsbriefje voor fysiotherapeut. Daar ben ik 1 keer geweest en de volgende afspraak staat ingepland.

    Echter komen de laatste week steeds meer klachten die van lichamelijke aard lijken te zijn. Dit zijnd de meest opvallende klachten:

    Geen eetlust. Krijg eten moeilijk ingeslikt. Verder lijkt ik ook sneller vol. Lijkt alsof mijn maag kleiner is geworden.  Ik heb mezelf gewogen en ben 4 kg afgevallen in de laatste 2 weken.

    Slecht slapen en vroeg uit zichzelf wakker worden. Ik word nu vanzelf rond 7 uur wakker en kan daarna niet meer slapen. Hiervoor had ik heel veel moeite om zo vroeg op te staan.

    Vanochtend ging ik een stukje fietsen en toen ik terug naar huis kwam voelde ik me ineens zeer zwak, suf en zonder energie. Ik had het gevoel dat ik om zou vallen. Ik heb toen wat gebakken eieren met wat zoete sap en cola gedronken. Daarna voelde ik me iets beter maar nog niet 100. Ik ging toen douchen en daarna voelde ik me veel beter maar nog steeds niet 100. Voordat ik ging fietsen had ik een banaan en een kopje thee gegeten.

    Ik heb veel last van winderigheid(boeren en scheten).

    Ik ben beetje verkouden.

    De laatste twee keer heb ik mijn ontlasting beetje onderzocht en het leek onverteerd etensresten te bevatten. Eerste keer leek het alsof de rundvlees dat ik de dag ervoor had gegeten niet helemaal verteerd was. Tweede keer was mijn ontlasting licht bruin en leek ook wat etensresten te bevatten maar ik kon niet zien wat het precies was.

    Als ik rustig zit voelt het alsof mijn hoofd naar voren en naar achteren gaat.

    Heb twee keer tintelende lippen gehad.

    Ik heb de afgelopen paar dagen mijn hartslag op verschillende moment gemeten en het volgende viel op:

    Tijdens rustig zitten of liggen zit mijn hartslag tussen 70 en 100. Als ik opsta gaat het met 10 tot 30 omhoog. Tijdens wandelen is mijn hartslag rond de 140. Bij traplopen(4 verdiepingen) gaat het al naar 170. Ik voel me dan ook buiten adem. Geen idee of dit normaal is. Kan ook aan mijn conditie liggen, wat niet heel goed is.

    Ik ben trouwens een jonge van 28 jaar. 182 cm. Was 79 kg ben u 75 kg.

    Op dit moment voel ik me ook wat schommelig in mijn hoofd en lichte hoofdpijn.

    Deze klachten beperken mij behoorlijk in mijn leven. Ik maak met zorgen over.

    Waar kunnen deze klachten op duiden? Als ik een beetje rond zoek kom ik bronnen tegen die beweren dat dit symptomen kunnen zijn van stress/burn out etc.

    Reageer
    #2

    Ben vergeten te vermelden: Ik word elke dag gespannen wakker. Dus op het moment dat ik wakker wordt ben ik gespannen. Geen idee waarom.

    Reageer
    #3

    Dat zijn  toch stress klachten. En hyperventilatie klachten. Op de verkoudheid na ...

    Doe eens de test op:

    https://www.dokter.nl/zelftesten/hyperventilatietest/

     

    Reageer
    #4

    Dank je voor je antwoord.  Score is 50. Ik geloof ook best dat ik last heb van hyperventilatie, want veel van de symptomen komen overeen. Gek dat je zelf helemaal niet door hebt dat je ademhaling niet klopt. Ik heb totaal niet het idee dat ik verkeerd ademhaal.

    Enige wat niet overeenkomt met hyperventilatie is idd verkoudheid maar naar mijn idee ook de volgende dingen:

    Zwak voelen na lichte inspanning. Lijkt dit niet eerder op een lichamelijke probleem ongerelateerd aan CHV?

    Etensresten in ontlasting. Kan dit ook door CHV komen? Of misschien is dit gewoon normaal? Ik heb er alleen naar gekeken na mijn andere klachten. Kan natuurlijk dat ik dit daarvoor ook had.

    Ik heb me nu ziek gemeld op werk en ben bang dat ik deze klachten voor een lange tijd zal houden waardoor ik niet meer kan werken. Dat wil ik echt niet!

    Reageer
    #5

    Ik was ook vergeten te vermelden: Ik krijg elke dag "Gaap aanvallen" Dat ik dan voor een halfuur vak achter elkaar moet gapen. Soms lijkt een gaap halverwege weg te gaan.

    Reageer
    #6

    Zwak voelen na lichte inspanning. Lijkt dit niet eerder op een lichamelijke probleem ongerelateerd aan CHV?

    Etensresten in ontlasting. Kan dit ook door CHV komen? Of misschien is dit gewoon normaal? Ik heb er alleen naar gekeken na mijn andere klachten. Kan natuurlijk dat ik dit daarvoor ook had.

    Ik krijg elke dag “Gaap aanvallen

    Het zijn toch echt klachten die bij CHV passen.

    Kijk hier eens welke klachten er allemaal kunnen ontstaan:

    http://www.chronischehyperventilatie.nl/index.php?page=symptomen

    Reageer
    #7

    Betekend dit dan dat ik niet daadwerkelijk 'zwak' was maar dat het tussen mijn oren zat?

    Ik hoop in ieder geval dit snel weggaat want dit is geen leven...

    Reageer
    #8

    Zo zou ik dat ook weer niet zeggen.

    De fysieke klachten die je ervaart zijn er ook echt. Ze hebben alleen geen fysieke oorsprong. D.w.z. geen onderliggende ziekte of aandoening.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Een goede gezondheid begint bij de basis, onder andere goede voeding. Veel mensen eten teveel snelle suikers, wat zorgt voor schommelingen in je bloedsuikerspiegel, wat voor ontregelingen kan zorgen in hormonen en neurotransmitters en kan klachten als duizeligheid en angsten kan geven. Beter meer complexe koolhydraten, zoals bruine rijst etc en bij elk eetmoment ook voldoende eiwitten, gezonde vetten en voldoende vezels eten.

    Sap en zeker cola kan je beter links laten liggen.  Beter een kopje thee zonder suiker. Ook verder letten op wat je allemaal naar binnen werkt, wat je lichaam niet kan verdragen. En goed kauwen natuurlijk.

    Verder kan je tekorten hebben aan bepaalde stoffen, zoals magnesium, vitamine b en d en omega 3. Gebrek aan eetlust kan komen door verkeerde voeding maar ook door bepaalde tekorten.

    Reageer
    #10

    Hoi Hendrik,

    Ik heb in grote lijnen precies hetzelfde als jij. Ik heb ook een topic hiervoor aangemaakt genaamd: vage klachten.
    Bij mij was het waarschijnlijk een combinatie van maag/darmklachten + lange tijd onder hoogspanning hebben gestaan op het werk. Daarnaast had ik ook zomerstop met de voetbal, waardoor ik ook minder aandacht heb besteed aan sporten wat toch ook ervoor zorgt dat je stress van je afglijdt.

    Nu een aantal weken later gaat het al stukken beter. In feite gaat het vanzelf weg. Je voelt je rot, maar je weet dat het niet levensbedreigend is. Wel moet je weer gaan proberen om anders(goed) te gaan ademen, omdat daar alle problemen vandaan komen of in ieder geval je klachten versterken.
    Ik heb dan ook veel gehad aan de ademhalingsoefeningen die je kan vinden hier op de site. Dus door je neus inademen en lang uit ademen door je mond (getuit).  Daarnaast ben ik ook gezonder gaan leven door structureel 2 liter water te drinken per dag. Zet gewoon een grote kan naast je bureau gedurende de dag.  Probeer verder ook de eerste weken niks anders te drinken overdag. Tot slot ben ik ook structureel 2 stuks fruit per dag gaan eten, wat in zekere zin ook gewoon geholpen heeft.

    Reageer
Reageer op: Tal van klachten, te wijten aan stress?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief