Vage pijnen overal

 • #1

  Hoi!

  Ik ben een 17jarig meisje die een beetje vage lichaamsveranderingen heeft, zowel positief als negatief, maar sommige hebben mijn vrienden en vriendinnen totaal niet, en ik wil weten waar ze vandaan komen? Dit was de enige plek waar ik het nogal algemeen vond, en daarom post ik het hier.
  Voor een aantal losse dingen ging ik al naar de huisarts, maar die kon nergens een verklaring bij geven.

  Eigenlijk begonnen mijn puberteitsveranderingen zoiezo vrij laat, rond mijn 13e kwam echt alles opeens te gelijk zo aanwaaien, maar in die tijd was ik buiten een volwassen lichaam nog heel erg kind vanzelf. Zoals dat ik net een paar dagen wist wat ongesteldheid was en opeens was het er ook, en ik vond het vreemd want ik dacht dat alleen oudere vrouwen het kregen, zo kinderlijk was ik nog..

  Toen ik 14 was veranderde eigenlijk naast mijn gedrag nog weinig,ik begon me eindelijk meer naar leeftijd te gedragen en deed school ook opeens beter enzo.

  Ik woonde mijn 1e 14 jaren in Den-Helder, maar moest vanwege een scheiding ect. naar Apeldoorn verhuizen, daar begonnen allerlei klachten waarvan ik dacht, waar komt dat vandaan?
  Het begon vrij klein met klachten in beide knieen, ik sportte altijd best veel maar opeens lukte het niet meer door die klachten, de huisarts kwam met verklaringen waarvan ik dacht tja daar kom ik niet verder mee maar ik ging wel gewoon verder met wat ik deed, achteraf gezien ben ik daar gewoon niet tevreden mee want nu zo'n 2.5 jaar later is dat probleem nog steeds niet opgelost.

  Toen ik ongeveer een maand 15 was kwamen er elke keer buikpijnen eerst gaf ik de griep de schuld maar na 2 weken ziekmelding verkoos ik school even voor die buikpijn omdat ik nog wel wat wou leren op school en niet verder achter wou raken, als dit een griep was heb ik deze dus verder verwaarloosd, maar 2 weken griep is niet normaal toch?
  De buikpijnen waren na zo'n 8 maanden weg en kwamen alleen bij de ongesteldheid terug.

  Toen ik 16 was kreeg ik last van stijfheid, ik sportte nogsteeds vrij veel maar ik was gewoon wanneer ik smorgens wakker werd al stijf, ik heb het een heletijd geprobeert door vroeger op te staan dit in een uur weg te helpen, maar dit heb ik na een heel jaar simpelweg opgegeven want in de avond ben ik weer net zo stijf, het voelt alsof alles vast zit en als ik dan zou gaan bewegen voel ik me nogal bejaard want alles kraakt gewoon.
  Ondertussen sport ik minder door een nieuwe opleiding maar die stijfheid is nooit weggeweest, en de huisarts wist er ook niks voor.

  toen ik 2 maanden 16 was verhuisde ik nogmaals, nu terug naar noord-holland. In de nieuwe woonplaats kreeg ik vrij makkelijk nieuwe vrienden en geestelijk voelde ik me een stuk beter, hoewel mijn lichaam gewoon nogsteeds niet helemaal lekker zat.

  Ik heb al zins mijn 12e last van duizeligheid wanneer ik niks gegeten heb een paar uurtjes, dit gaat vaak pas over wanneer ik gegeten heb hoewel dit niet altijd de oplossing is, de huisarts begint elke keer over diabetes maar wanneer die dat onderzoekst blijkt alles daarmee verder oké en dat is het dus niet..

  Nu zins een jaar had ik nooit blauwe plekken, ik ben nogal een kluns en val echt overal en nergens vanaf, ik loop overal tegenaan ect. maar blauwe plekken zijn heel lang ver te zoeken geweest, wel kreeg ik heel snel bulten, en die waren vaak ook gewoon supergroot, maar met ijskoud water kon ik ze gelukkig maar een stuk verkleinen, wanneer ik dit gedaan had leek die bult gewoon bij me te horen want verder was er echt niks te zien.
  Hierbij gaf ik mijn eetgewoonte de schuld, ik zocht wat dingen op voor gezond eten, en ja het werkte, maar nu is zelfs van een nachtje slapen al alles blauw, dit gaat me echt iets te snel.. hoe kan ik nou wilde nachten hebben in men eentje??
  Mijn eetgewoonte veranderen zorgde dat blauwe plekken terug kwamen, dit wou ik graag omdat ik dan beter zelf ook kan zien waar ik me stootte of op viel, vind ik makkelijk is heel stom.
  maar de blauwe plekken waren er eindelijk weer, alleen iets overdreven, nu zelfs als iemand op school me op een normale 'jongeren' manier aantikt staat er gewoon een complete hand op die plaats, iets overdreven dus.
  Mijn eetgewoonte terugveranderen ga ik nu niet meer doen, want ik at echt best wel ongezond en eet nu vrijwel alle groenten die ik eerst nooit zal nemen!

  Voor mijn buikpijnen kreeg ik van de dokter de pil voorgeschreven, die pillen lijken alle stuk voor stuk niks te doen bij mij want de ongesteldheid komt er doorheen en de buikpijnen ect. zijn er ook niet minder op, ze lossen mijn probleem dus niet op.

  Daarbij nog het laadste, ik heb zins nu ongeveer ook 1 jaar vaak last van schouder en nek klachten, die wanneer ik een drukke dag heb doorlopen naar mijn armen en handen de klachten begonnen na een avondje stoeien waarbij ik perongeluk iets te hard achterover viel, maar na een jaar word het nogsteeds steeds erger en ook hier weet de huisarts niks bij te bedenken, ook heb ik dit vaak in mijn rug, maar het meest maffe vind ik dat mijn moeder ook al jaren klaagt over dr rechter schouder, op de zelfde plek waar ik het aan beide kanten heb.

  Waarom ik het nu via hier vraag?
  Ik wil graag anoniem via de pc eens naar al mijn klachten laten kijken om er zo misschien een oplossing voor te krijgen, want hoe zal het er uit zien als ik 35 ben? Het meest vreemde in totaal vind ik dat al de klachten pas na mijn verhuizing kwamen, ik was in Apeldoorn volgelukkig, geestelijk en snap daar dus ook niks van.

  Dus in het kort mijn klachten:
  1. Vrijwel altijd pijn in Knieën, vooral onder en naast de knieschijf.
  2. Vage buikpijnen die opeens verplaatste.
  3. Stijfheid.
  4. Duizeligheid.
  5. Blauwe plekken, en verandering daarin.
  6. Pijn bij schouders en nek.

  Als u hier wat op weet, dan zal dat mij al een heel end verder helpen!

  Reageer
  #2

  Dat is een flinke waslijst en ik weet niet van alles exact wat een oorzaak zou kunnen zijn, maar ik hoop dat anderen je daar in ieder geval mee kunnen helpen.

  Ik vermoed dat een heleboel te maken heeft met stress, veroorzaakt door de scheiding en verhuizing. Je hoeft je vaak niet eens gestressed te voelen om toch gestressed te zijn.
  Stress is nou eenmaal een veroorzaker van een heleboel vage kwaaltjes en vaak verdwijnen/verminderen die als je niet meer gestressed bent.

  1. Kniepijn : daar had ik toen ik nog op school zat ook erg veel last van. Bij mij kwam het door het dragen van mijn zware rugzak. Ik ben nu 6 jaar van school af en ik heb er nu gelukkig nog maar heel zelden last van.

  2. Behalve stress weet ik het niet.

  3. Gespannenheid veroorzaakt door stress is het enigste waar ik aan kan denken. Het kraken wordt veroorzaakt doordat je spieren zo gespannen zijn.

  4. 1 op de 4 mensen heeft hypoglykemie en jij bent er zo te lezen 1 van. Hypoglykemie betekend dat je bloedglucose (bloedsuiker) spiegel laag is omdat je lichaam teveel insuine aan maakt. Je zou het kunnen zien als het omgekeerde van diabetes. Ik heb er zelf gelukkig alleen last van als het erg warm buiten is, maar het beste is om elke 2-3 uur wat te eten. Op deze manier hou je namelijk je bloedglucosespiegel stabieler. Wat eten is de enigste manier om van de duizeligheid af te komen.

  5. Laat je bloed eens nakijken. Blauwe plekken zijn tensltotte een soort onderhuidse beschadegingen van een ader en het blauwe wordt veroorzaakt door het bloed wat daar komt. Het zou kunnen dat je bloed erg dun is. Mensen met bloedverdunners krijgen bv heel erg snel blauwe plekken.

  6. Misschien heb je daar een ontsteking ofzo.

  Dit is trouwens wel een aardig stukje over stress : http://www.blijf-bij-uzelf.nl/gezondheid/stressoorzaken.html

  Reageer
  #3

  Hoii!

  Ty voor je reactie, stress is iets waar ik zelf ook aan getwijfeld heb maar de scheiding was ik blij mee, en die verhuizingen maakte men leven stuk voor stuk beter eigenlijk.. Daarbij was ik pas 13 toen mijn ouders gingen scheiden, ondertussen al 17, zo lang stress dat kan toch niet?

  Mijn suikerspiegel was bij elk onderzoek voor diabetes gemiddeld, niet te hoog niet te laag gewoon goed.

  dat bij blauwe plekken zal best kunnen, ik heb mijn eigen bloed om eerlijk te zijn al heel lang niet met eigen ogen kunnen zien, maar kan gezonder eten dat opeens aanpassen??

  Die waslijst heb ik alleen in beschreven de dingen die mij het meest opvielen want het was lang niet alles, en eigenlijk is alles zo'n beetje traag komen aanwaaien na mijn 14e Ik heb op school maar 1 boek, en die ligt altijd in mijn kluis, in mijn tas zit meestal een rol koekjes en een flesje drinken, en een pen, dat is toch niet zwaar??
  Wat niet in die waslijst stond is dat ik vrijwel altijd moe ben, dit komt naar mijn idee door mijn leeftijd want mijn vrienden zijn ook altijd moe, dus niks mis mee denk ik zo.
  Voor mijn schouders en mijn nek willen mijn ouders dat ik me laat onderzoeken op reuma omdat mijn broer dat heeft, maar ik heb een andere vader als mijn broer, en bij mij begon het in mijn schouders en bij hem in de vingers, en het is ook weer niet dat ik door die pijn daar niks kan ofzo, tis enkel niet prettig, alleen wanneer ik moe ben irriteerd het me omdat ik dan dat gevoel ook heb bij het bewegen aan mijn muis, daarom wijs ik ook die conclusie de deur en ook het andere klopt er niet echt bij.
  En ik heb zo afentoe dat ik in de nacht wakker word speciaal om over te geven, ik geef hierbij mijn eetgedrag de schuld omdat ik gewoon eerst echt niet gezond at, eerst at ik 1 keer per week een appel en dat was het enige wat volgens voedingswijzer door kon als gezond op dat gebied. Nu eet ik groente en fruit, ik vind het niet zo lekker maar als het zorgt dat ik niet als ik 30 ben op een 60jarige lijk eet ik liever die groente dan alleen patat 🙂

  Reageer
  #4

  hallo
  ik heb zo`n beetje jou leven gelezen
  en ik moet zeggen dat ik soort gelijke klachten heb
  ik ben nu 35 jaar en heb al last van deze klachten sinds mijn 10 de jaar
  door bij de huisarts door te zeuren om een verwijs kaart van de reumatoloog heeft hij mijn eindelijk door verwezen de reumatoloog heeft foto`s laten nemen onderzoeken gedaan en kon niets vinden.
  naar een bloed afname kwam hij dan eindelijk tot een conclusie ik heb weke delen reuma en dit is op de botten niet te zien dus ook niet op de foto`s dit houd in dat er in mijn spieren en pezen ontstekkingen zitten die in het lichaam circuleren en soms blijven die ergens hangen zodat ik op dat moment daar mee pijn heb mijn klachten zijn begonnen in mijn benen en zitten nu ook in mijn rug schouders armen handen eigenlijk overal als je op de pagina van http://www.fesinfo.nl kijk zal je zien dat er heel veel dingen overeen komen helaas is het iets chronische en kan je er niet veel aan doen alleen maar mee leren leven en zelf onder vinden wat je wel en niet kan om de pijn verdraagzaam te maken
  ik hopp dat ik je een beetje opweg heb geholpen veel succes met je toch naar het onbekende
  groetjes mimi

  Reageer
  #5

  redney schrijft:

  Mijn suikerspiegel was bij elk onderzoek voor diabetes gemiddeld, niet te hoog niet te laag gewoon goed.

  Ik heb 2 broertjes met diabetes en ik heb af en toe hun prikspullen gebruikt om te kijken of mijn bloedglucose te hoog of te laag was en alleen als ik me duizelig voelde was het laag, voor de rest was het goed en bij de dokter zat ik ook gemiddeld terwijl ik toch af en toe "laag" zit. Maar je kan er verder toch niks aan doen en zolang je voldoende en gezond eet zou het niet erger moeten worden. Mijn schoonmoeder heeft het ook en zij heeft altijd heel erg slecht voor zichzelf gezorgd en bij haar veranderd het nu in diabetes type 2.
  Blijf dus vooral gezond eten.

  Reageer
  #6

  Weeral dankjewel.
  Eigenlijk snap ik weinig van je verhaal, want waar komen mijn andere klachten dan vandaan?
  en waarom begonnen mijn schouders na een stoeipartij en daarbij weer een val achterover?
  eigenlijk zal dat betekenen dat ik nooit mag vallen ofzo?

  Reageer
  #7

  ik eet nu niet echt ongezond..

  eerder at ik elke avond patat met daarbij een vleesje die ik die dag leuk vond, en soms appelmoes en 1x per week een appel 😛

  alle mensen in mijn omgeving zeiden dat mijn klachten daarvan kwamen en dat ik als ik zo door zou eten rond men 40e gewoon een dikkertje zal zijn :l

  Nu eet ik gewone aardappels, niet gefrituurd dus
  met blikgroente, tja verse vind ik echt supervies...
  en vlees 🙂 hoewel eigenlijk alleen men gewicht omlaag gaat zins ik dat eet
  en ik was al zo dun :l

  Reageer
Reageer op: Vage pijnen overal
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief