Vage klachten

 • #1

  Hallo allemaal,
  Sinds een paar maanden heb ik onverklaarbare klachten. Het begon met misselijkheid, gevolgd door flinke diarree en overgeven. Bij het braken kwam alleen vocht uit terwijl mijn maag vol zat

  Daarna veel klachten waar de huisarts niets van begrijpt.
  Het gaat om de volgende symptomen:
  Anale jeuk, jeuk aan neus,
  Extreem rode ogen, rugpijn laag, gele puisten in neusholtes, gevoelige huid, boeren, borrelende maag, winden, buikpijn, hallucineren/delier/extreme verwardheid, opgezette keel, veranderende ontlasting, veel plassen, hoofd dat in brand staat, krakende botten.

  De klachten waren 's avonds en 's nacht het ergst waardoor ik slecht sliep. Ook heb ik niet alle klachten tegelijkertijd, het wisselt. Het gaat nu, 5 maanden verder inmiddels, stukken beter. Alleen de keelpijn is nieuw, de huid is nog gevoelig, neusontsteking en wat slappe ontlasting.

  Ik reageer ook sterk op zuivel, suiker, chips, brood en andere producten.

  Mijn bloed is getest op alles en er is niets gevonden. Het laatste bloedonderzoek (paar dagen geleden) in het ziekenhuis gaf wel aan dat bilirubine 18 was terwijl het 17 mag zijn en ook 6 terwijl het 5 mag zijn (geconjugeerd ofzo). Maar als ik hier de verhoogde waarden lees dan is dat niet schokkend. Alle andere waarden (ASAT etc) waren zover ik kon zien goed, enkele wat laag of iets te hoog maar nooit meer dan 1 punt over de grens.

  De huisarts had ook al bloed laten testen maar dat was ook goed. De doorverwijzing naar de specialist moest omdat ik 20 kilo ben afgevallen in een paar maanden. Dit komt, denken ze, door stoppen met anti-depressiva. Mijn bmi is prima 21.5, heb veel energie en sport 5x per week intensief. Mijn gewicht is stabiel.

  Echo in het ziekenhuis was ook goed behalve veel lucht in buik en alvleesklier was slecht zichtbaar.

  De MDL arts is nu een maand met verlof helaas dus moet wachten op uitleg. In het begin heeft de huisarts al gezegd aan stress te denken en daar is wel aanleiding toe. Als dat zo is dan is het angstaanjagend wat dat met je kan doen.

  Wat ik wil vragen hier is of iemand deze klachten herkent en suggesties heeft wat dit kan zijn? Mijn dieet is inmiddels op de schop genomen m.b.v een dietist. Dank voor het lezen.

  Reactie
  #2

  Stress en spanningen kunnen heel vervelende klachten veroorzaken. En zeker in combinatie met het stoppen van antidepressiva

  Reactie
  #3

  Als klein kind had ik al darmproblemen, zwakke plek dus, maar dat is in de jaren geheel verdwenen (ben nu 41). Ik ben ook nog eens zonder overleg en zonder afbouwen gestopt met mijn medicatie en heb zeker wel stress in mijn leven. Het gekke is dat je het niet echt 'voelt' maar dat het zich lichamelijk dus uit. Ik wilde dit eerst niet geloven, tot discussies met de huisarts aan toe, maar dit is dus de oorzaak. Dank voor je reactie!

  Reactie
  #4

  En de stress over wat er met je gebeurd met al die klachten vergergert het ook nog eens.

  Reactie
  #5

  Welke medicatie had je?

  Reactie
  #6

  De lichamelijke klachten die hierdoor ontstaan zijn zo aanwezig, dat je het ook in een lichamelijke problemen/aandoeningen gaat zoeken. En dat is eigenlijk ook wel logisch. Het zet je op het verkeerde been zoals men dat wel eens zegt.

  Reactie
Reageer op: Vage klachten
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief