Vage klachten

 • #1

  Hi iedereen,

  Ik ben een jongen in begin 20.

  Een paar jaar geleden (eind 2018) begon ik een kuchje te ontwikkelen nadat het uitging met mijn ex. Naar de huisarts geweest destijds en die gaf aan dat het niks geks leek. Longen geluisterd bloed geprikt alles was goed. Een paar maanden erna problemen gekregen met mijn darmen, breiige vettige ontlasting en buikpijn soms na het eten. Afwisselend diarree, soms breiig met slijm en soms gewoon goed. Dit heb ik tot de dag van vandaag nog steeds. Huisarts dacht aan PDS, aangezien de buikpijn verdwijnt na de stoelgang. Ik heb ook veel last van winderigheid en stinkende winden, veel gas in mijn buik en veel geluid. Verder is het prima.

  Dat “hoestje” verdwijnt als ik slaap. Is de hele dag door aanwezig maar als ik erop let kan ik hem onderdrukken. Het is een soort kriebel dat er constant is, en om hem weg te krijgen schraap ik vaak mijn keel en hoest ik lichtjes. Soms zijn er dagen wanneer het een beetje aanwezig is en als ik erop let kan het soms heel erg aanwezig zijn. Als ik goed hoest en ik spuug het uit, zie ik vaak een licht bruine kleur. Ik zie geen rood bloed of iets maar een lichtbruine gloed, het is ook niet echt dik ale snot bijvoorbeeld. Een andere keer zie ik dat niet. Ik heb veel angstklachten en OCD. Ik heb van mijn 16e tot 20e gerookt, waarvan 2 jaar vast en de eerste twee jaar af en toe. Meerdere malen naar de huisarts geweest afgelopen jaren voor andere dingen en dat hoestje vermeld. Telkens is er geluisterd naar de longen en verteld dat er niks aan de hand is. Verder ook geen andere symptomen zoals kortademigheid of iets dergelijks. Ben super sportief.

  Twee weken geleden begon ik echter hoofdpijn te krijgen rond mijn rechter slaap samen met een gevoel van spiervermoeidheid aan de linker kant van mijn lichaam (arm en been). Ik kan alles doen, maar ik merk dat de linker kant iets zwaarder aanvoelt. Darmklachten zijn er ook nog altijd. Ik heb onlangs iets gepost hierover in deze forum maar mijn andere klachten niet benoemd. Huisarts heeft een test uitgevoerd (reflex,spierkracht,balans etc.) en daar was alles zoals het hoorde.

  Ik heb ook hele kleine puntbloedingen op mijn armen en buik. Let er de hele tijd op en lijken langzaam meer te worden. Bloed geprikt hiervoor omdat ik dat graag wilde maar bloedwaarden zijn perfect.

  Ik ben eigenlijk bang voor het volgende: dat ik sinds 2018 long kanker heb, dat er iets in mijn darmen is sinds 2018 ook of iets van alvleesklierkanker vanwege de vettige ontlasting. Nu ook bang dat de longkanker zich heeft verspreid naar de hersenen en dat de klachten veroorzaakt. Kan het zijn dat je jaren rondloopt met dit allemaal en nooit écht hele heftige klachten hebt gehad? Ik hoor graag jullie advies aangezien ik een beetje radeloos ben.

  Reageer
  #2

  Het is toch je angststoornis die je de klachten bezorgd. Ik zou je willen aanraden om eens met een psycholoog te gaan praten

  Reageer
  #3

  Ik sta op de wachtlijst voor een psycholoog. Bedankt voor je reactie.

  Kan de angststoornis echt al deze klachten veroorzaken? Zelfs die hoofdpijn met dat spierzwakte gevoel links? Ook jaren dat “hoestje” en dat lichtbruine/gele sputum met hele mini stipjes rood/bruin? (Heb even een foto bijgevoegd daarvan). Weet niet of dat eten kan zijn of cola/koffie dat in mijn keel blijft hangen. Is ook vaak in de ochtend. Ook die aparte darmklachten en vettige ontlasting. Kan dat allemaal komen door de angststoornis?

  Reageer
  #4

  Ja, dat kan inderdaad.
  En natuurlijk door eet je eet en drinkt

  Reageer
  #5

  Dankjewel. Het liefst dring ik aan op scans en mri’s maar moet misschien genoegen nemen met het advies van de huisarts en haar kunde. Kleur van de sputum vind jij er dus normaal uitzien?

  Reageer
  #6

  Ik kan echt niets bijzonders zien

  Reageer
  #7

  Ja, het is gewoon geel/bruinig vaak en die spikkels rood/bruin soms. Dat is het

  Reageer
Reageer op: Vage klachten
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief