Vage klachten

  • #1

    Hallo,

    Ik loop al geruime tijd rond met een aantal vage klachten waar ik graag zo snel mogelijk vanaf wil zijn. Ik ben pas 27 jaar en eigenlijk altijd heel fit geweest. Ik sport nog steeds 5x in de week en heb altijd een goede conditie gehad.

    Een aantal maanden geleden is het helaas (achteruit) gegaan met me. Het begon met maagpijn en lichte benauwdheid.
    Hiervoor ben ik naar de dokter geweest en die heeft mij maagzuurremmers gegeven, omdat gedacht werd aan een maagzweer. De maagklachten zijn na verloop van tijd verdwenen.
    Vervolgens kreeg ik allerlei andere vage klachten zoals vermoeidheid, benauwdheid, hartkloppingen, minder helder zijn, slecht slapen en rare trillingen rond mijn oog en wang.  Hiervoor ben ik weer terug gegaan naar de dokter. Die heeft mij vervolgens door laten sturen naar het ziekenhuis voor een medische keuring. Heb bloed laten prikken, hart is gecontroleerd en mijn longen zijn gecheckt. Hier kwam (gelukkig) niks geks uit.

    Vervolgens ben ik op vakantie gegaan met het idee dat ik gewoon echt toe was aan vakantie en rust en dat de klachten daarna wel verdwenen zouden zijn.

    Helaas heeft dit weinig geholpen.  Nu inmiddels weer een week aan het werk en alle klachten zijn weer terug. Tijdens het werk heb ik er wel meer last van als gewoon thuis. Na een paar uurtjes werken krijg ik het benauwd(heel erg letten op ademhalen), tintelingen in handen en voeten, af en toe rare trillingen in mijn gezicht en ik word onrustig. Met een aantal keren diep inademen en uitademen probeer ik vervolgens weer tot rust te komen, maar dat effect begint ook steeds meer af te nemen.  Tijdens het sporten voel ik mij minder helder/geconcentreerd en ik heb hele slappe benen.

    In eerste instantie lijken het klachten die allemaal te maken hebben met chronische hyperventilatie en stress/oververmoeidheid. Ik ben echter totaal geen stressvol persoon en presteer juist beter onder druk. Daarnaast heb ik ook niet het idee dat ik te snel adem. Heb hier al diverse testen voor gedaan en in feite adem ik goed. Ook gewoon altijd door de neus.

    Ik weet dat het allemaal vaag klinkt, maar ik hoop toch dat er mensen zijn hier ervaring mee hebben en mij kunnen helpen?

    Hoor graag van jullie.

    Alvast bedankt.

     

    Reageer
    #2

    De maagklachten zelf, met name reflux, kunnen er voor zorgen dat je gaat hyperventileren. Je hoeft dat zelf niet in de gaten te hebben. Doe toch eens de test op:

    https://www.dokter.nl/zelftesten/hyperventilatietest/

    Reageer
    #3

    Ik acht de kans zeer klein dat het reflux is. Dan zou je iets van verzuring of oprisping moeten voelen toch? Misschien wel nuttig om iets tegen reflux te nemen om in ieder geval te testen of dat het is.?

    Reageer
    #4

    Je kunt het proberen. Had je de test ook al gedaan?

    Reageer
    #5

    Wat kun je precies doen tegen reflux? Zijn deze middelen vrij te koop?  Uit de test blijkt dat er wel aanwijzingen zijn voor hyperventilatie,  maar het is op de grens.

    Mocht het nu niet liggen aan reflux, wat zijn dan de vervolgstappen?

    Reageer
    #6

    Hoeveel punten had je?  Je klachten passen er wel bij

     

    Gaviscon of rennie, gewoon verkrijgbaar bij de drogist.

    Reageer
    #7

    44 punten.

    Reageer
    #8

    Dat is niet op het randje hoor.  Ga er maar vanuit, dat je klachten door hyperventilatie veroorzaakt worden. Ga naar een fysiotherapeut voor ademhalingsoefeningen. Je eerdere maagklachten en stress kunnen daar de oorzaak van zijn.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    42 is toch de grens?  Maargoed, ademhalingsoefeningen dus. Moet je hier percee voor naar een fysiotherapeut  of zijn er ook mensen hier die ademhalingsoefeningen/programma hebben gevolgd die mij kunnen adviseren en kunnen voorzien van oefeningen?

    Reageer
    #10

    42 is de grens, maar zelfs bij een score van 41 zou je er vanuit kunnen gaan dat er sprake is van hyperventilatie. Alles hoger dan 42 is eigenlijk met zekerheid hyperventilatie.

    Er zijn zeker oefeningen beschikbaar. Maar het is belangrijk dat ze goed worden uitgevoerd. Daarom zou een sessie bij een therapeut zinvol zijn. Deze kan namelijk kijken of ze ook daadwerkelijk goed worden uitgevoerd.

    Je kunt het zelf proberen met de oefeningen uit onderstaande link.

    https://www.dokter.nl/dossiers/angsten/285-hoe-kan-ik-mijn-angstgevoel-beheersen-deel-2/

    Reageer
    #11

    Ik heb al jaren dezelfde klachten. Ademhalingsoefeningen helpen wel iets, maar dat is vooral om de hyperventilatie aanvallen op het moment zelf tegen te gaan.

    Waar ik zelf eigenlijk nog steeds naar op zoek ben is oplossingen/methoden om überhaupt niet meer in een hyperventilatie situatie terecht te komen. (bewust/onbewust) Dit lijkt helaas schier onmogelijk.

    Reageer
    #12

    Dan zou eerst duidelijk moeten worden wat de oorzaak daarvan is.

    Stress of spanningen, of de maagklachten...

    Reageer
    #13

    De ademhalingsoefeningen lijken opzich wel aardig te werken. Overdag heb ik nu gelukkig minder klachten.

    Helaas zondag op maandagnacht weer een terugval gehad. Vlak voordat ik in slaap leek te vallen ging de ademhaling steeds omhoog, waardoor ik nauwelijks heb kunnen slapen.
    Dit heeft zich maandag op dinsdagnacht weer herhaald, waardoor ik nu weer last heb van allerlei kwaaltjes. Tintelingen in handen en voeten, misselijk, heel moe en een beetje wazig.

    Een terugval zal er wel bij horen.....

    Reageer
    #14

    Vlak voordat ik in slaap leek te vallen ging de ademhaling steeds omhoog  Dit soort aanvallen kunnen natuurlijk nog wel eens voor komen. Op het moment dat je dit krijgt, kun je een andere oefeningen doen:

    Adem 5 tellen rustig door de neus in, en 8 tellen rustig door getuite mond uit. Dat doe je dan een aantal keren achter elkaar. Zo kun je dan die aanval afbreken

    Reageer
    #15

    Hierbij weer even een korte update.

    De klachten nemen gelukkig steeds meer af naarmate de tijd vordert.
    Ik let veel minder op mijn ademhaling en alle bijkomende klachten zijn gelukkig ook een stuk minder aanwezig.
    Ik merk alleen wel dat ik met name de maandag en dinsdag nog wel last kan hebben van klachten. Met name als ik een feestje heb gehad in het weekend waarbij ik flink wat alcoholische drankjes heb genuttigd en slechter heb gegeten.
    Mijn maag/darmen hebben vervolgens 3 dagen nodig om weer 'normaal'  te worden. Op deze dagen heb ik ook meer last van mijn ademhaling en allerlei andere al eerdere aangegeven symptomen.

    Zal dit blijvend zijn? Of moeten ook deze klachten in de loop van de tijd afnemen.
    Doordeweeks leef ik namelijk zeer gezond. Je zou zeggen dat een gezonde maag/darmen wel één snipperdag zouden moeten kunnen doorstaan......

     

     

    Reageer
Reageer op: Vage klachten


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief