Vage pijnen, beetje bang

 • #1

  Hallo.
  Ik ga straks even langs de huisarts. Ik loop nu iets meer dan een week met vage klachten in mijn bovenlichaam.

  Ten eerste gaan het om vage pijnsteekjes in mijn borst. Eerst was ik even bang dat het met mijn hart te maken had, maar de steekjes komen meestal aan beide kanten onder het sleutelbeen voor (hoewel voornamelijk links, lijkt het). Daarbij lijk ik af en toe last te hebben van kleine spanningssteekjes in mijn bovenrug (onderrug ook, maar dat is altijd al een zwakke plek geweest die al fysio heeft gekend, etc.).
  Slijm lijkt veel vaster en dikker te zijn en bevat soms bruinige deeltjes, maar geen bloed. Dit heeft misschien meer met verkoudheid en grieperigheid te maken in deze tijd van het jaar.
  Tijdens het ademen of zware ademhaling heb ik in principe nergens last van, ondanks de astma, waar ik sowieso heel weinig last van heb. De problemen komen voornamelijk 's nachts voor als ik lig te slapen of wil slapen. De laatste tijd word/lig ik te vaak wakker van de symptomen en de zorgen, vandaar een doktersafspraak.
  Ik heb tevens (en gelukkig) GEEN last van vermoeidheid of algehele malaise, verslechterde spijsvertering, onlust of gedragsverandering.
  Ik ben soms nogal hypochonder, maar wil vooral niet aan het ergste denken. In dit geval zou dat longkanker zijn, hoewel de kans daarop realistisch gezien vrij klein is. Daarbij zijn de klachten ook nog eens vrijwel absent wanneer ik mij goed voel. Zo slaap ik bijvoorbeeld vrijwel klachtloos naast mijn vriendin en wanneer ik tijd doorbreng met vrienden (relaxen, optreden met de band, videospellen spelen, films kijken, helpen verhuizen, etc.) valt het ook allemaal mee.
  Ik rook niet (met uitzondering van een periode van amper een halfjaar waarin ik hooguit drie keer per maand meerookte aan een hasj joint tegen de stress), maar heb wel een vriendin en vele vrienden die veel roken in mijn bijzijn. Daarnaast heb ik een halfjaar flinke stress achter de rug, met veel vriendschapsconflicten, op het randje lijken te staan van depressie en een variatie aan verkeerde zithoudingen voor een studie die ik moeilijk afgesloten kreeg. Dit alles lijkt nu ten einde te zijn en nu ik eindelijk het gevoel heb een beetje te kunnen relaxen steken deze vage klachten de kop op.
  Het lijkt misschien er op dat ik verder gezond ben, maar het afgelopen jaar heb ik in rap tempo zo'n 20kg overgewicht verzameld. Dit heeft voornamelijk te maken met een dieetverandering en gebrek aan beweging. Drie jaar lang heb ik veganistisch gegeten. Begin dit jaar ben ik weer vegetarisch gaan eten, maar een overdaad aan zuivelproducten heeft mijn lichaam geen goed gedaan.
  Enfin, ik hoop dat het te maken heeft met stress en een minder gezond eetpatroon en gebrek aan beweging, want dat zijn allemaal zaken die sowieso gaan veranderen.
  Ik las net in een andere post een bericht van iemand die zich herkende in soortgelijke klachten maar in terminale metastase verkeert. Natuurlijk schrik ik daar erg van, maar ik hoop dat er misschien minder negatieve ideeën aan mijn verhaal gekoppeld kunnen worden.

  Groet,
  R.

  Reageer
Reageer op: Vage pijnen, beetje bang
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief