hartoverslag bij diep ademen?

  • #1

    Ik heb altijd als ik diep adem haal een hartoverslag hoe kan dit? ik heb ze redelijk vaak maar altijd als ik diep adem haal, ik weet dat het een overslag is want ik kan dat zien op een soort apparaatje.

    Ik heb al eens me zelf laten controleren maar hoe kan het dat als ik diep adem haal dat ik dan een overslag krijg? als ik diep adem haal schiet me hartsnelheid ook omlaag..

    Reageer
    #2

    Op een soort apparaatje?   wat moet dat dan wel niet zijn?  Je hebt geen hartoverslagen door diep in te ademen hoor.

    Reageer
    #4

    Met een saturatie meter, meet je het zuurstofgehalte en eventueel je hartslag. Hartoverslagen kun je daarmee niet vaststellen

    Reageer
    #5

    Wat moet dit voorstellen dan?

    Bijlagen:
    Reageer
    #6

    Met een saturatie meter, meet je het zuurstofgehalte en eventueel je hartslag. Hartoverslagen kun je daarmee niet vaststellen. Daar zijn ze gewoon niet voor gemaakt en ook niet geschikt. Het diep inademen zelf kan al voor een verstoring van zo'n ding zorgen. Als je een saturatiemeter gebruikt, moet je sowieso gewoon rustig door ademen.

    Reageer
    #7

    Oke bedankt.

    Reageer
    #8

    Hi Vinc,

    Ik heb precies hetzelfde. Vooral als het laat is (moe) en ik buiten mijn normale rustige ademhaling opeens diep inadem/gaap dan voel ik het al aankomen en voel ik een overslag of overslagen.

    Hoe gaat het nu?

     

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik heb ook regelmatig overslagen waar ik me dan meteen zorgen over maak nu daarnet stond ik op de niet te wachten ik ademde diep in en hup daar was hij . Meteen maak ik me zorgen ik ben twee jaar geleden  bijeengevoegd met een hoge hartslag ( paniekaanval) gewoon uit het niets sinds dan heb ik echt geen normaal leven meer ik neem van de cardioloog emmconcor maar die deed men bloeddruk te neig dalen nu neem ik sotalol maar daarvan zakt de bloeddruk ook dus maak ik me daar steeds zorgen over dan als men hartslag te laag gaat ook ongerust ... in elk geval paniekaanvallen is niet leuk zeker iet als het uit het niets optreed ik heb het gevoel van medicijnen zoals alpralzolan en escidevu niet correct geschreven waarschijnlijk mja neem ik ook maar heb het gevoel niets me helpt ik leef al 11 jaar zo zo kom ik niet meer buiten vermijdt ik elke gebeurtenis ... enkel werken halftijds wat het ook al moeilijk maakt spijtig genoeg . Kan amper alleen zijn ... het is niets ergs ergs maar toch dat gevoel ... het is net of je dood gaat elk moment . Psycholoog helpte ook niet hypnose ook niet ik ben ten einde raad .

    Liefs

    E

    Reageer
    #10

    Ga voor ademhalingsoefeningen en spierontspanningsoefeningen naar een fysiotherapeut

    Reageer
    #11
    1. ik heb ook paniekaanvallen het is inderdaad super eng je voelt het opkomen en denkt dat je dood gaat of een hartaanval krijgt ook maak je je zorgen of het weer gaat komen en ik heb trouwens ook hartoverslagen en soms zware soms lichte hartslag en soms snel soms langzaam heel onregelmatig vooral laatste 2 dagen heb ook flinke koort heb van alles hahaha long pijntjes

    liefs ,a

    Reageer
    #12

    Aan iedereen met dit soort maag/middenrif/hart gerelateerde "hartklachten" zoals overslagen, wiens hart volgens de cardioloog wel normaal bleek, raad ik aan om hier eens naar te luisteren:

    https://youtu.be/zt4Cw-VKIlY

    https://youtu.be/yvJ7KNIgGQ4

    Reageer
    #13

    Een toename van hartfrequentie bij inademing is fysiologisch normaal. Door drukverlaging tijdens inspiratie wordt er extra bloed aangezogen en dus door het hart rondgepompt. Hierdoor stijgt dan de frequentie iets. Verder hebben veel mensen extrasystolen.

    Reageer
    #14

    Ik heb ook exact hetzelfde 🤷‍♀️

    Reageer
    #15

    Hier ook hetzelfde

    Reageer
Reageer op: hartoverslag bij diep ademen?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief