seks zonder condoom (wel pil) een risico????

Online ZorgZus
  • #1

    hoi iedereen,

    ik zit met een vraagje! ik al een tijdje een vriend en onlangs hebben we seks gehad maar wel zonder een condoom (ik neem de pil).
    we deden dit bewust omdat we voelde dat het met een condoom moeilijker ging .. gisteren hadden we weer seks zonder condoom maar vanbinnen in mijn hoofd hb ik schrik dat ik zwanger zou zijn ook al neem ik de pil..
    is de pil echt veilig?? ik heb gewoon bang dat ik zonder condoom zwanger zou kunnen geraken...

    groetjes ,
    hopelijk kan iemand reageren

    Reageer
    #2

    Als je pil slikt volgens de aanwijzingen in de bijsluiter dan is de pil een betrouwbare bescherming tegen ongewenste zwangerschappen.

    De pil beschermt niet tegen seksueel overdraagbare aandoeningen.

    Ik zou mij eerdere zorgen maken over eventuele SOA dan over een zwangerschap, als je de pil juist slikt en als je geen condoom gebruikt.

    Je zou misschien meer moeten lezen over seksueel overdraagbare aandoeningen.

    Reageer
    #5

    ik heb hetzelfde probleem..

    we deden het ook zonder condoom, en over 5 dagen moet ik ongi worden. ik slik ook de pil.
    maar je weet nooit. ik ben niet bang voor soa's want voor mijn vriend was ik zijn eerste.

    ik denk dat je gewoon moet afwachten tot je ongi wordt en dan weet je ook meteen zeker of de pil werkt.

    ik wacht iniedergeval af..

    misschien weet iemand anders iets?

    ik heb wel slijmerige uitscheiding
    en misselijkheid in mijn onderbuik.

    Reageer
    #6

    Ik hoop voor je dat je vriendje betrouwbaar is en dat het waar is wat hij zegt. Soa's komen steeds vaker voor bij steeds jongere mensen.

    Reageer
    #7

    ik heb hetzelde probleem ook.
    ik ben ook aan de pil en heb het van het weekend ook zonder gedaan. maar kan hij dan gewoon in me klaarkomen zonder dat ik zwanger word? of is er wel kans dat ik zwanger word?

    Reageer
    #8

    @Ziltje, heb je de bijsluiter van de pil wel eens gelezen? Als jij de pil slikt volgens het gebruik van de bijsluiter, kun je seks zonder condoom hebben zonder zwanger te raken - uitzonderingen daargelaten. Maar je bent niet beschermt tegen SOA's. Is het zo duidelijk of heb je nog vragen?

    Kimmie

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik weet niet hoe ik een apart bericht moet openen dus reageer hier. Ik heb laatst seks gehad met mijn vriend we gaan al een tijdje met elkaar maar dit was de eerste keer met elkaar. 1,5 jaar daarvoor had ik ook een vriend daarmee heb ik nooit seks zonder condoom gehad. Nu was dat dus weer mijn eerste keer na 1,5 jaar. Ik slik de pil en ik vergeet m zelden heb alleen al een tijdje de stopweken overgeslagen. Nu nam ik de pil een avond voor dat ik seks had de pil pas om half 5 's nachts... De dag erna had ik seks zonder condoom maar hij is niet in mij klaargekomen. Loop ik risico ?!? Maar me toch wel een beetje zorgen!

    Reageer
    #10

    De pil is een veilig anticonceptiemiddel, het zou immers niet aangeprezen worden als mensen complicaties bij het gebruik ervan ondervinden.

    Daarbij is er alleen n risico als je het niet gebruikt volgens de bijsluiter

    Reageer
    #11
    • Ik had vandaag sex zonder condoom en kwam in haar klaar kan ze nog de pil nemen zonder zwanger te worden mvg. Jano
    Reageer
    #12

    Ja de Morning After Pil

    Reageer
    #13

    Ik ben bijna 14 en ik heb al seks met mw vriendje. We gebruikten natuurlijk een condoom, maar me tante die zei dat ze niet wilt dat ik zwanger wordt. (Tis een geheim voor me ouders dat ik seks heb) dus wilt ze de pil voor me kopen. Maar toch vind ik het wel een eng idee om te vrijen zonder condoom en ben ik bang om zwanger te worden (en dat me ouders erachter komen) . En me ouders zijn ook nog gelovig en van het geloof mag je paw seks na het huwelijk, en als ze weten dat ik al seks heb voor het huwelijk, flippen ze helemaal.

    Dus is mijn vraag of je 100% zeker de pil kan vertrouwen?

     

    Reageer
Reageer op: seks zonder condoom (wel pil) een risico????


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief