Dokter.nl

Bel met medisch en persoonlijke vragen onze zorgprofessional (geen arts)
Tel: 0900-1992 (€ 0,9 p/m)
 Klik hier voor info en beschikbaarheid
Welkom, Gasten
Gebruikersnaam: Wachtwoord: Onthoud mij

Overdosis paracetamol

  Overdosis paracetamol

Britt #1 06 jul 2008 19:01

Ik heb 5 dagen geleden een overdosis paracetamol genomen. Kan ik daar nu nog iets tegen doen? Ik heb 20 stuks van 500 geslikt. Wie kan mij helpen?

Puck #2 06 jul 2008 22:31

Hai Brit,
Het enige wat je nu nog kan doen na een aantal dagen is.....heel veel water drinken om je lijf schoon te spoelen. Paracetamol is een aanslag op je lever en die moet weer schoon worden.
Had je zoveel pijn, dat je zoveel paracetamollen nam of zie je het allemaal niet meer zo zitten om welke reden dan ook ?? In ieder geval zoek dan hulp en ook als je pijn hebt waar dan ook, ga naar de huisarts en vraag om hulp.
Ik wens je heel veel sterkte !!
PUCK

gio #3 16 jul 2008 11:35

Hé ik heb ook een overdosis piracetam genome 4van 1200mg gistereavond nu voel ik et heel erg in me buik en gistere moestk helemaaal trille
zou dit zomaar kunne overgaan? ik heb geleze datj dood kunt gaan na n paar weke?:s:'(

Marc #4 06 aug 2008 00:12

Overschrijd de doses die op de bijsluiter vermeld zijn, niet. Deze doses zijn afhankelijk van de leeftijd en het gewicht van de persoon in kwestie.
Aanbevolen dosis paracetamol bij een baby en een kind: 60 mg/kg/dag.
Aanbevolen dosis bij een volwassene: 3g/dag is het maximum. In geval van intense pijn en op advies van de arts, kan de maximale dosis bij een volwassene soms verhoogd worden tot 4g/dag.

Laat bij een kind voldoende tijd (4 à 6 uur) tussen twee innamen van paracetamol. Geef een kind bijvoorbeeld 10 mg/kg om de 4 uur of 15 mg/kg om de 6 uur.

Beperk u tot de minimale dosis en gebruiksduur die nodig is om de symptomen te verlichten.

Raadpleeg uw arts wanneer de pijn langer dan 5 dagen of de koorts langer dan 3 dagen aanhoudt en in geval de symptomen verergeren.

Indien u ook andere medicijnen neemt, moet u controleren of ze geen paracetamol bevatten. Zelfs onder andere namen, vormen en verschillende doseringen, bestaan er talrijke geneesmiddelen die ook paracetamol bevatten, hetzij alleen, hetzij in combinatie met andere substanties. Een overdosering van paracetamol kan op een onomkeerbare manier de lever aantasten.

Paracetamol mag tijdens de zwangerschap en wanneer u borstvoeding geeft, gebruikt worden.

Paracetamol is te ontraden in geval van ernstige leverinsufficiëntie.

Wees voorzichtig in geval van nierinsufficiëntie (o.a. bij oudere mensen): houd u aan een tussenpoos van 8 uur tussen twee innamen van paracetamol.

Indien u antistollingsmiddelen neemt, moet u uw arts raadplegen wanneer u gedurende meer dan 4 dagen de maximale dosis paracetamol moet innemen, dit om een eventueel hemorragisch risico (bloeding) te vermijden.

Indien u een zoutloos dieet volgt, moet u weten dat bruistabletten een niet te verwaarlozen hoeveelheid natrium bevatten.

tanja #5 30 jan 2009 19:45

Ik heb net ook teveel paracetamols geslikt,
ik heb er 12 van 500 gram geslikt.
en ik word nu draaierig en begin te panieken!!
want ik ben alleen thuis.
wat nu???

gr tanja

Spoedgeval #6 31 jan 2009 01:20

Voor spoedeisende gevallen is een forum niet geschikt.

Bel de huisarts of 112. Of ga naar de huisarts, de huisartsenpost, of de spoedeisende hulp van het ziekenhuis.

damarus #7 28 feb 2009 00:04

heey ik heb een vraag bij welke hoeveel heid is dood orzaak het meest???

Sooske #8 05 apr 2010 16:05

haai. kheb in 3 dagn tijd 37 paracetamol gedronken van 500 mg betekent dat dat ik nu doodga ofsoow? snel antwoord a.u.b

Anoniem #9 05 apr 2010 16:12

meisje op de berg #10 21 apr 2010 20:53

as k er 50 neem ga k dan dood:D
of moet k dr nog meer nemen??
plzz help me

xx

anoniem. #11 25 jun 2010 01:33

gebruik het niet om zelfmoord te plegen. Dit zou niet een fijne dood zijn. Ik wil hier mensen niet bang mee maken maar als je zelfmoord wil plegen en daarom dan maar veel paracetamol slikt, kijk dan op google en zoek maar op wat voor gevolgen dat kan hebben.

mvg. anoniem

Olaf #12 25 jun 2010 15:33

De kans dat je aan een overdosis paracetamol doodgaat is klein. De kans is erg groot dat je er heel erg ziek van wordt en je nog ellendiger gaat voelen dan je al doet. Als je echt met serieuze gedachten rondloopt om een einde aan jouw leven te maken, roep dan alsjeblieft heel hard om hulp bij familie, vrienden, dokters, psychologen, maatschappelijk werk of nog anders!

Ik ken het probleem persoonlijk en waarvan ik dacht dat het echt niet slechter kon, was juist het begin van een heel nieuw leven, zonder ooit meer zo ongelukkig geweest te zijn. Met professionele hulp want die is er wel degelijk voor jou.

PARACETAMOL #13 02 jul 2010 16:10

DIANA ZEGT OH ECHT ERG WAT DENK JE VAN MIJ IK HEB HET ZELFDE GEDAAN MAARDAN IETS MEER EN OOK NOG 10NAPROXEN EN 6ASPERINES DE HUISARTS GEWEEST EN BIJ DE EERTST HULP NIKS WERD ER MEEGEDAAN EEN VRIEND VAN ME STUDEERT GENEESKUNDE JA GEWOON VOOR ZICHZELF IK BELDE HEM EN HIJ KWAM DIRECT WAT HIJ ZEI IS ER IS EEN TEGENGIF DAT KUN JE GEWOON HALEN EN HET IS VRIJVERKRIJGBAAR BIJ DE APOTHEEK HET HEET ACETYLCYSTEINE BRUIS 600MGPCH JE MOET ZEGGEN DAT JE HET VOOR VASTZITTENDE HOEST WILT ANDERS KRIJG JE HET MISCHIEN NIET MEE 1TOT 2KEER PER DAG ZON 2A 3WEKEN LANG IK GEBRUIK HET OOK EN IK VOEL ME AL VEEL BETER BEN ECHT HEEL ZIEK GEWEEST ERVAN VANDIE OVERDOSIS IK WENS JE ERVEEL SUCCES MEE GR DIANA

DIANA #14 02 jul 2010 16:19

EVEN VERGETEN TE ZEGGEN DAT IS BIJ MIJ ZONDAG 27JUNI 2010 GEWEEST EN JA IK HAD ENORM VEEL HOOFDPIJN DAT WAS DUS DE OORZAAK OP HET INTERNET STOND DAT 20 AL DODELIJK WAS HOE KOMT HET DAT IK NOG STEEDS LEEF ONDANKS SOMIGE KLACHTEN ZOALS MISSELIJK EN LAGE BUIKPIJN DUS GEEN PANIEK MAAR GEWOON TEGENGIF GEBRUIKEN ACETYLCYSTEINE SUCCES MOCHT HET JOU OVERKOMEM GR DIANA

Klaas #15 02 jul 2010 19:00

De antistof (antagonist) voor een overdosis paracetamol is inderdaad N-acetylcysteine.

dia #16 02 jul 2010 21:30

hoi klaas dit is diana ik voel me echt al bijna weer de oude zo fijn dat tegengif werkt perfect de oorzaak van hoofd pijn lag in mijn gebit zware kaak ontsteking en een ontstoken kies maar die gaat er volgende week gelukkig uit gr diana

diana #17 07 jul 2010 12:22

hoi allemaal ik wilde even reageren op mijn vorige bericht wordt steeds beroerder en heel heel erg misselijk wil niks meer eten ik heb het de huisarts gezegd en thuis nul op stuk beleid ik wordt helemaal gek zo erg dat ik ervan af wil van die misselijkheid heb genoeg tijd om na te denken plan a je laatje van je paard af laten flikkeren plan b overdosis paracetamol kijken wat er dan gebeurd 112 bellen dan zei leraar ik wacht nog een week en dan bovenstaande plan b denk plan a is zeer pijnlijk of combinatie van beide maar ik wil zo niet meer verder wordt ieder dag zieker braakneigingen geen eetlust enzovoorts advies en tips zijn welkom voor dat ik mijn plan voltrek groetjes diana

Anoniem #18 07 jul 2010 15:50

Ik vind deze wijze van aandacht vragen manipulatief en niet sympathiek tegenover de mensen die jou zouden willen helpen.

diana #19 07 jul 2010 20:26

beste anoniem het spijt me je dit te melden maar na een hoop gevrik en gefrijf thuis is het helemaal verkeerd gegaan ik ben doorgedraaid komt door wij hebben een weiland te koop ik en mijn man wilden naar groningen om daar een boederij te kopen midden in de bosssen nu is er een hele goede koper en nu trekt hij mijn man zich terug het gaat thuis al langer niet meer en ik denk toch dat ik voor optie 2 kies je weetwelmet die pillen ik zie het echt niet meer zitten over pillen gesproken ben net betrapt door hank ja lekker he ik wilde er dus een einde aan maken hij zag me met die pillen ik heb er zon 18 op balen hij liet me gelijk overgeven kwam bloed mee boeit wat en ik moest gelijk zon vies spul drinken alweer eh die acecyteine of zoiets ging de vorming van paracetamol tegen in het lichaam zal wel en de lever kreeg daarmee krachtvoer om de schadelijke stoffen af te breken balen dat ik betrapt ben en flink moppers gehad ik kom het huis niet meer uit alleen ik wacht een nieuwe poging af mocht ik opnieuw door draaien zie wel bedankt voor je ractie /diana

Anoniem #20 07 jul 2010 20:49

Overweeg je zelfmoord? Soms kan het leven je zo’n pijn doen, dat zelfmoord een oplossing lijkt. Er zijn best veel jongeren die met zelfmoordgedachten rondlopen, en er zijn ook jongeren die het doen. Veel mensen willen misschien niet echt dood, maar zien op dat moment geen andere oplossing. Het is dan net alsof je gedachten maar tot één uitkomst leiden: de dood. Twijfel jij of je zelfmoord wilt plegen?

Lees verder op: www.pratenonline.nl/content.aspx?id=informatie/overweeg

Anoniem #21 07 jul 2010 20:52

Deze site is bedoeld voor mensen met zelfmoordgedachten. Op deze site kun je je gedachten, je gevoelens (anoniem als je dat wilt) opschrijven.
Als je zelfmoord wilt plegen dan heeft dat vaak te maken met diepe pijn, verdriet, verwondingen, in de steek gelaten zijn. Voor iedereen is dat verschillend, ieder mens is uniek in zijn beleving en gevoelens. We willen je niet aanmoedigen om zelfmoord te plegen. Juist niet, wij willen je aanmoedigen en helpen andere wegen te zoeken. Vertel hier je verhaal: www.zelfmoord.nl/prikbord_submit.php. Er zijn mensen die naar je willen luisteren.

Lees verder op: www.zelfmoord.nl/.

En kijk ook op: www.geenzelfmoord.nl

diana #22 07 jul 2010 22:44

hoi anoniem ik ken de site hier staat op hoe je het moet doen maar als je kapot gaat van de pijn dan denk je er weleens aan ja in het kort over mij ik was dertien toen ik mijn vader verloor deed veel pijn toen 14 jaar was stiefvader mishandeld en inderdaad in de steek gelaten moest al vroeg op eigen benen leren staan iki wilde leren voor eerste hulp arts dat doet me mischien nog het meest pijn als ik weleens kinderen zie met hun ouders dan ben ik weleens jaloers maar ik nu op nha vwo ik moet knokken weet ik en heel mischien komt die lang gekoesterde droom wel uit ik heb een sprankje hoop iktwijfel inderdaad soms vind ik dingen in het leven toch wel mooi en soms niet ze zeggen weleens geluk en verdriet het is fijn om met jou te praten ik had vanavond alles al opgegeven als nog bij een dokter geweest medicatie gehad dit is de tweede keer in twee weken samen gevat 53 pillen in totaal heb een sterk hart soms is het leven een zwaardere straf dan de dood gr diana

Vink #23 08 jul 2010 00:07

Je zou het ook kunnen zien als een hoge drempel waarachter jouw toekomst verscholen ligt die je nu nog steeds in eigen handen hebt. Hoe groter de weerstand, hoe groter het succes als het je toch lukt licht aan de horizon te zien, en weer liefde leert geven en kan ontvangen. Pijn schreeuwt erom gevoelt te worden maar wil je ook iets duidelijk maken over een fout die je telkens maakt. Misschien zou een andere keuze die je nu nog niet ziet veel meer perspectief bieden. En waarom vraag je niet om professionele hulp, en loop je in je eentje te kloten en aan te rommelen. Er zijn mensen die veel meer weten van de situatie waar jij inzit en die er voor opgeleid zijn om jou te helpen en dat heel graag zouden doen.

diana #24 08 jul 2010 06:29

hoi vink lief van je dat begrijp ik ook heel goed maar de vijheid onbreekt mijn man moet overal mee naar toe en dan durf ik niet voluit te praten over wat me dwars zit wij wonen in een enorme klote buurt ze vinden hem zielig maar hu weten niet hoe de vork in de steel zit dat geroddel altijd en wat hulp betreft ik spreek ook weleens met een hulpverlener per telefoon dan laat ik me gewoon gaan dit doe ik aleen als ik alleen thuis ben anders wordt ik afgeluisterd hoe ik me vandaag voel super klote ik ga vanmiddag of vanavond weers met iemand praten iedere keer als ik wil gaan paardrijden moet ik een hele preek aanhoren het doet pijn om te zeggen maar ik heb er zo geen zin meer in gewoon in paarden en zo ik steek het liefst mijn kop in het zand school gaat ook achteruit over gisteren nog iets weer een overdosis doet me weinig zie de dag weer door te komen het paard van de dageraad zo gezegt gr diana

diana #25 15 jul 2010 12:59

hoi het is nu iets later door die overdosis paracetamol denkt de vervangende huisarts dat ik een leverbeschadiging heb opgelopen toen ik dat hoorde deed me weinig omdat ik het gewoon niet meer zag zitten en hij vroeg ook dingen maar zoals ik in mijn eerder berichten heb geschreven durfde niet voluit te praten omdat mijn man erbij zat hij begon rare op merkingen te maken jak, ik moet komende maandag naar het ziekenhuis voor een echo van mijn buik en lever en nierende pijn is niet te harden nu thuis hebben ze alle pijn stillers verstopt grrr en even naar het dorp fietsen durf ik niet bang dat ik me nog meer de vernieling in help heb vandaag wel nog 2van acestecine in genomen tegengif dus was ook goed voor leverbeschadiging maar doet zon zeer nu ik weet het even niet heb gisteren 3x een blackout gehad met de weekrant weg brengen de dokter weet even niet waaruit dit voortkomt en wat gebeurt er verder met je als je leverbeschadiging zou hebben weet iemand dat of wat is de behandeling maak me zelf zorgen een beetje de situatie onderschat mijn humeur is wat beter maar die pijn dus niet help

Overdosis paracetamol

Moderators: Tandor
Bel met medisch en persoonlijke vragen onze zorgprofessional (geen arts)
Tel: 0900-1992 (€ 0,9 p/m) Klik hier voor informatie en beschikbaarheid

Vind Dokter op

Dokter.nl is lid van: Dokter.nl is lid van DDMA