Overdosis paracetamol

 • #1

  Ik heb 5 dagen geleden een overdosis paracetamol genomen. Kan ik daar nu nog iets tegen doen? Ik heb 20 stuks van 500 geslikt. Wie kan mij helpen?

  Reactie
  #2

  Hai Brit,
  Het enige wat je nu nog kan doen na een aantal dagen is.....heel veel water drinken om je lijf schoon te spoelen. Paracetamol is een aanslag op je lever en die moet weer schoon worden.
  Had je zoveel pijn, dat je zoveel paracetamollen nam of zie je het allemaal niet meer zo zitten om welke reden dan ook ?? In ieder geval zoek dan hulp en ook als je pijn hebt waar dan ook, ga naar de huisarts en vraag om hulp.
  Ik wens je heel veel sterkte !!
  PUCK

  Reactie
  #3

  Hé ik heb ook een overdosis piracetam genome 4van 1200mg gistereavond nu voel ik et heel erg in me buik en gistere moestk helemaaal trille
  zou dit zomaar kunne overgaan? ik heb geleze datj dood kunt gaan na n paar weke?:s:'(

  Reactie
  #4

  Overschrijd de doses die op de bijsluiter vermeld zijn, niet. Deze doses zijn afhankelijk van de leeftijd en het gewicht van de persoon in kwestie.
  Aanbevolen dosis paracetamol bij een baby en een kind: 60 mg/kg/dag.
  Aanbevolen dosis bij een volwassene: 3g/dag is het maximum. In geval van intense pijn en op advies van de arts, kan de maximale dosis bij een volwassene soms verhoogd worden tot 4g/dag.

  Laat bij een kind voldoende tijd (4 à 6 uur) tussen twee innamen van paracetamol. Geef een kind bijvoorbeeld 10 mg/kg om de 4 uur of 15 mg/kg om de 6 uur.

  Beperk u tot de minimale dosis en gebruiksduur die nodig is om de symptomen te verlichten.

  Raadpleeg uw arts wanneer de pijn langer dan 5 dagen of de koorts langer dan 3 dagen aanhoudt en in geval de symptomen verergeren.

  Indien u ook andere medicijnen neemt, moet u controleren of ze geen paracetamol bevatten. Zelfs onder andere namen, vormen en verschillende doseringen, bestaan er talrijke geneesmiddelen die ook paracetamol bevatten, hetzij alleen, hetzij in combinatie met andere substanties. Een overdosering van paracetamol kan op een onomkeerbare manier de lever aantasten.

  Paracetamol mag tijdens de zwangerschap en wanneer u borstvoeding geeft, gebruikt worden.

  Paracetamol is te ontraden in geval van ernstige leverinsufficiëntie.

  Wees voorzichtig in geval van nierinsufficiëntie (o.a. bij oudere mensen): houd u aan een tussenpoos van 8 uur tussen twee innamen van paracetamol.

  Indien u antistollingsmiddelen neemt, moet u uw arts raadplegen wanneer u gedurende meer dan 4 dagen de maximale dosis paracetamol moet innemen, dit om een eventueel hemorragisch risico (bloeding) te vermijden.

  Indien u een zoutloos dieet volgt, moet u weten dat bruistabletten een niet te verwaarlozen hoeveelheid natrium bevatten.

  Reactie
  #5

  Ik heb net ook teveel paracetamols geslikt,
  ik heb er 12 van 500 gram geslikt.
  en ik word nu draaierig en begin te panieken!!
  want ik ben alleen thuis.
  wat nu???

  gr tanja

  Reactie
  #6

  Voor spoedeisende gevallen is een forum niet geschikt.

  Bel de huisarts of 112. Of ga naar de huisarts, de huisartsenpost, of de spoedeisende hulp van het ziekenhuis.

  Reactie
  #7

  heey ik heb een vraag bij welke hoeveel heid is dood orzaak het meest???

  Reactie
  #8

  haai. kheb in 3 dagn tijd 37 paracetamol gedronken van 500 mg betekent dat dat ik nu doodga ofsoow? snel antwoord a.u.b

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Overdossis paracetamol dodelijk?
  http://www.dokter.nl/forum/Medicijnen/195061-overdossis-paracetamol-dodelijk.html

  Overdosis paracetamol
  http://www.dokter.nl/forum/Medicijnen/35049-overdosis-paracetamol.html

  Overdosis paracetamol
  http://www.dokter.nl/forum/Medicijnen/200663-Overdosis-paracetamol.html

  OVERDOSIS? PARACETAMOL 500MG
  http://www.dokter.nl/forum/Over-Dokter.nl/197410-OVERDOSIS-PARACETAMOL-500MG.html

  Overdosis paracetamol HELP
  http://www.dokter.nl/forum/Medicijnen/211702-Overdosis-paracetamol-HELP.html

  Reactie
  #10

  as k er 50 neem ga k dan dood:D
  of moet k dr nog meer nemen??
  plzz help me

  xx

  Reactie
  #11

  gebruik het niet om zelfmoord te plegen. Dit zou niet een fijne dood zijn. Ik wil hier mensen niet bang mee maken maar als je zelfmoord wil plegen en daarom dan maar veel paracetamol slikt, kijk dan op google en zoek maar op wat voor gevolgen dat kan hebben.

  mvg. anoniem

  Reactie
  #12

  De kans dat je aan een overdosis paracetamol doodgaat is klein. De kans is erg groot dat je er heel erg ziek van wordt en je nog ellendiger gaat voelen dan je al doet. Als je echt met serieuze gedachten rondloopt om een einde aan jouw leven te maken, roep dan alsjeblieft heel hard om hulp bij familie, vrienden, dokters, psychologen, maatschappelijk werk of nog anders!

  Ik ken het probleem persoonlijk en waarvan ik dacht dat het echt niet slechter kon, was juist het begin van een heel nieuw leven, zonder ooit meer zo ongelukkig geweest te zijn. Met professionele hulp want die is er wel degelijk voor jou.

  Reactie
  #13

  DIANA ZEGT OH ECHT ERG WAT DENK JE VAN MIJ IK HEB HET ZELFDE GEDAAN MAARDAN IETS MEER EN OOK NOG 10NAPROXEN EN 6ASPERINES DE HUISARTS GEWEEST EN BIJ DE EERTST HULP NIKS WERD ER MEEGEDAAN EEN VRIEND VAN ME STUDEERT GENEESKUNDE JA GEWOON VOOR ZICHZELF IK BELDE HEM EN HIJ KWAM DIRECT WAT HIJ ZEI IS ER IS EEN TEGENGIF DAT KUN JE GEWOON HALEN EN HET IS VRIJVERKRIJGBAAR BIJ DE APOTHEEK HET HEET ACETYLCYSTEINE BRUIS 600MGPCH JE MOET ZEGGEN DAT JE HET VOOR VASTZITTENDE HOEST WILT ANDERS KRIJG JE HET MISCHIEN NIET MEE 1TOT 2KEER PER DAG ZON 2A 3WEKEN LANG IK GEBRUIK HET OOK EN IK VOEL ME AL VEEL BETER BEN ECHT HEEL ZIEK GEWEEST ERVAN VANDIE OVERDOSIS IK WENS JE ERVEEL SUCCES MEE GR DIANA

  Reactie
  #14

  EVEN VERGETEN TE ZEGGEN DAT IS BIJ MIJ ZONDAG 27JUNI 2010 GEWEEST EN JA IK HAD ENORM VEEL HOOFDPIJN DAT WAS DUS DE OORZAAK OP HET INTERNET STOND DAT 20 AL DODELIJK WAS HOE KOMT HET DAT IK NOG STEEDS LEEF ONDANKS SOMIGE KLACHTEN ZOALS MISSELIJK EN LAGE BUIKPIJN DUS GEEN PANIEK MAAR GEWOON TEGENGIF GEBRUIKEN ACETYLCYSTEINE SUCCES MOCHT HET JOU OVERKOMEM GR DIANA

  Reactie
  #15

  De antistof (antagonist) voor een overdosis paracetamol is inderdaad N-acetylcysteine.

  Reactie
Reageer op: Overdosis paracetamol
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief